گپ‌و‌گفت «جام‌جم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید آرزوهای قشنگ رادیویی‌ها

سال 1403 را هم با همه خوشی‌ها و ناخوشی‌ها به سلامتی پشت‌سر گذاشتیم؛ سالی كه تمام اتفاقات تلخ و شیرینش خاطره شد و به ما یادآوری كرد كه غم گذشته‌ها را نخوریم؛ با امید و انگیزه بیشتر، مصمم‌تر و با تلاش سال جدید را كه با ماه مهمانی خدا توام شده، آغاز كنیم.

1404/01/17
|
14:12

به بهانه فرا رسیدن سال جدید با برخی از هنرمندان و چهره‌های رادیویی پیرامون سالی كه گذشت و آغاز سال نو گفت‌وگو شده كه می‌خوانید.‌

امیر پارسی؛ با همدلی زندگی شیرین می‌شود
امیر پارسی، پیشكسوت رادیو، تلویزیون و تئاتر با بیان این‌كه اتفاقات خوب و بد، شیرینی زندگی است، می‌گوید: خاطره خوب و بد هر دو ممكن است، پیش ‌آید اما در كل سال سختی برای همه مردم بود. به هر ترتیبی كه بود مردم با انفاق و همدلی پشت سر گذاشتند. این همدلی‌هاست كه باعث می‌شود زندگی شیرین‌تر شود. برایم همدلی و همراهی بچه‌های رادیو و تئاتری بسیار شیرین است. خدا را شاكرم همین اندازه كه جوان‌ترها در كنارمان بودند و در كنار همدیگر كار كردیم، همدلی و همراهی خوبی شكل گرفت.

تمام زندگی‌ام در تئاتر و رادیو می‌گذرد
پیشكسوت طنز رادیو كه این روزها بیشتر در رادیو و تئاتر مشغول است، می‌افزاید: تمام زندگی‌ام در تئاتر و رادیو می‌گذرد و ما در كنار این دوستان خوش هستیم. دلخوشی‌مان كنار جوان‌ترها بودن است. سال گذشته خیلی با ما راه‌آمدند، دست‌شان درد نكند. امیدوارم جوان‌ها در زندگی‌شان به موفقیت‌های بیشتر دست یابند، به‌خصوص در عرصه هنر و به‌ویژه تئاتر موفق باشند.

سالی كه با هنر عجین بود
پارسی درباره این كه سال 1403 را چگونه گذرانده، توضیح می‌دهد و می‌گوید: سال خوبی بود. كار رادیویی‌ام را انجام دادم‌. هفته ای دو روز در رادیو در برنامه «شهر‌فرنگ» و «صبامك» رادیو صبا مشغول هستم‌. زمانی را هم به تماشای تئاتر اختصاص می‌دهم. دوستانی كه دعوت می‌كنند به تماشای كارشان می‌روم. برخی اوقات هم خودم كار تئاتر دارم كه باید قبل از اجرا 20 تا30‌جلسه تمرین كنیم وپس ازآن هم ایفای نقش درصحنه است. سال1403 با هنرعجین بود. ان‌شاء‌الله امسال هم بتوانم كارم را ادامه دهم.
بازیگر پیشكسوت تئاتر در پایان یادآوری می‌كند: امیدوارم هنر جوان‌ها بیشتر دیده شود. همین كه می‌بینیم این بچه‌ها چقدر علاقه‌مند هستند، یاد جوانی‌های خودمان می‌افتم كه با عشق و علاقه زیاد كار می‌كردیم بدون این‌كه دنبال پول باشیم. این جوان‌ها هم عاشقانه كار می‌كنند، فقط به چیزهای اولیه همچون سالن، كمك‌هزینه برای اجرای نمایش و... نیاز دارند تا بتوانند چند تا كار تئاتر انجام دهند و دلشان شاد شود.

عذرا وكیلی؛ داوری بخش قصه‌گویی«یك دو صدا»
عذرا وكیلی، از تهیه‌كننده‌های پیشكسوت رادیوست كه از كارهای شناخته شده او می‌توان به برنامه قدیمی و معروف «سلام كوچولو» اشاره كرد. او درباره سالی كه گذشت این‌گونه می‌گوید: سال 1403 را بیشتر پرستار بودم تا این‌كه تهیه‌كننده و گوینده رادیو باشم؛ پرستاری از همسر عزیزم كه نیاز به مراقبت بیشتری دارد. ان‌شاءالله در هیچ‌خانواده‌ای بیماری نباشد كه نیاز به پرستاری داشته باشد. سال 1403 با رادیو همكاری داشتم اما به‌دلیل گرفتاری نمی‌توانستم زیاد حضور داشته باشم. در بخش كودك برنامه «صدای زندگی» همكاری داشتم. گاهی در جلسات ارزیابی‌ها شركت كردم. از برنامه«یك دو صدا» هم از من خواستند كه داوری بخش قصه‌گویی‌اش را برعهده داشته باشم كه با افتخار این كار را پذیرفتم.

گوینده‌ها به متن بیشتر توجه كنند
وی در پاسخ به این پرسش كه چه پیشنهادی برای بهتر شدن برنامه‌های رادیو در سال پیش‌رو دارد؟ عنوان می‌كند: طی این مدتی كه در خانه بودم و برنامه‌ها را بیشتر گوش می‌كردم، فكر می‌كنم بیشتر گوینده‌ها بداهه‌گویی می‌كنند و توجه زیادی به متن ندارند. تهیه‌كننده باید نظارت بیشتری داشته باشد كه گوینده به متن بیشتر توجه كند، چون تهی‌كننده است كه بیشتر از سیاست‌های رادیو مطلع بوده و می‌داند كه كجا باید چه گفت یا این‌كه روی چه چیزهایی تكیه شود. مسائل شخصی، خصوصی، شوخی‌های بیجا و... اینها را تهیه‌كننده باید بیشتر نظارت داشته باشد.

بهروز تشكر؛ نقل مكان به رادیو
بهروز تشكر، مجری باسابقه برنامه «تهران 20‌» و «به خانه برمی‌گردیم» كه این روزها اجرای برنامه «اینجا تهران است» از رادیو تهران را برعهده دارد، از خاطرات سه دهه فعالیت در رسانه می‌گوید: خودم را یكی از اعضای كوچك سازمان می‌دانم اما اگر بخواهم به اختصار بگویم، سال‌های پر‌فراز‌و‌نشیبی را طی سه دهه گذشته تجربه كرده‌ام. ورودم به سازمان در سال 1370 بود؛ آغاز مسیری كه با شركت در یك آزمون سخت شروع شد و سپس وارد حوزه خبر شدم. بیش از 15 سال در این حوزه فعالیت كردم، از دستیاری خبر تا سردبیری و خبرنگاری ارشد سازمان پیش رفتم. در این مدت درگیر موضوعات بحران‌زا در مقاطع مختلف شدم؛ از پوشش ماموریت‌های جنگی در كشورهایی مانند كوزوو و افغانستان گرفته تا سقوط صدام در عراق. پس از حادثه سقوط هواپیمای سی-130 و شهادت جمعی از همكاران عزیزم در حوزه خبر، دیدن جای خالی آن عزیزان برایم بسیار سخت بود. به همین دلیل ترجیح دادم از معاونت سیاسی به رادیو نقل مكان كنم. حضورم در رادیو به مرور باعث شد شرایط روحی بهتری پیدا كنم و این حضور به مدت پنج سال در معاونت صدا ادامه داشت. در این مدت در شبكه‌های مختلفی همچون صدای آشنا، اقتصاد و فرهنگ به اجرا پرداختم.

هیچ‌گاه از رادیو جدا نشدم
وی ادامه می‌دهد: پس از این دوران، بنا به دعوت مدیر وقت شبكه 5 سیما، به عنوان سردبیر و مجری برنامه «تهران 20» وارد معاونت سیما شدم. اجرا در تلویزیون برایم تجربه‌ای جالب بود و پس از آن، در برنامه‌های دیگری «به خانه برمی‌گردیم»، «یادداشت سال»، «شب فیروزه‌ای» و چند برنامه دیگر در شبكه‌های یك و جام‌جم حضور پیدا كردم. با این‌حال هیچ‌گاه از رادیو جدا نشدم و همچنان در شبكه‌های رادیویی جوان، گفت‌وگو، صدای شهر و تهران به اجرا ادامه دادم. آخرین برنامه‌ام در رادیو با عنوان «ذره‌بین» به تهیه‌كنندگی مریم‌سادات آصفی چند سال پیش به پایان رسید اما پس از حدود پنج سال دوری از رادیو، در مردادماه 1403 با افتخار اجرای برنامه‌ اینجا تهران است را آغاز كردم كه به دعوت حمیدرضا صحراگرد، مدیر شبكه انجام می‌شود. از آبان سال گذشته نیز اجرای برنامه سلام تهران در شبكه تلویزیونی تهران و «پرسشگر» در شبكه آموزش سیما را بر‌عهده داشته‌ام. به هر صورت، سال شلوغ و پركاری را پشت سر گذاشتم و از این بابت بسیار‌خوشحالم.

رادیو برایم حكم یك خانه را دارد
تشكر درباره تجربه همكاری‌اش با رادیو صحبت می‌كند: رادیو همیشه برای من حكم یك خانه را داشته است؛ خانه‌ای كه در آن رشد كردم، تجربه‌های ارزشمند كسب كردم و مسیر حرفه‌ای زندگی‌ام را شكل دادم. حس بودن در رادیو برایم گرم و صمیمی است؛ حسی كه در هیچ جای دیگری پیدا نمی‌شود. اجرا در رادیو را بیش از هر‌چیز شبیه یك گفت‌وگوی بی‌واسطه با مخاطب می‌دانم؛ بدون تشریفات، بدون فاصله، مثل یك گپ دوستانه كه می‌توانیم با تمام وجود حرف بزنیم و مطمئن باشیم شنیده می‌شویم.
مجری رادیو و تلویزیون بازگشتش به رادیو را شبیه یك تولد می‌داند و تعریف می‌كند: سال 1403 بازگشت به رادیو برایم شبیه یك تولد دوباره بود؛ حسی ناب از بازگشت به جایی كه همیشه به آن عشق می‌ورزم. خدا را شكر از حدود هشت ماه پیش، هر پنجشنبه وجمعه ازساعت17تا19با یك برنامه شاد و مفرح، در كنار مخاطبان همیشه همراه رادیو بودم. خوشحالم كه این فرصت فراهم شد تا دوباره بخشی از این فضای دلنشین باشم و در كنار شنوندگان عزیزم، لحظات خاطره‌انگیزی را رقم بزنم.

توجه بیشتر در تعامل با مخاطبان
تشكردر‌خصوص این‌كه چه پیشنهادی برای بهتر شدن برنامه‌های رادیو درسال1404دارد؟می‌افزاید: برای بهبود برنامه‌های رادیو، پیشنهاد می‌كنم توجه بیشتری به تعامل با مخاطبان صورت بگیرد. برنامه‌ها باید بیش از پیش بر نیازها، دغدغه‌ها و علایق مردم متمركز شود و فضای مشاركت آنها را فراهم كنند. همچنین ایجاد تنوع در محتوا، استفاده از ایده‌های خلاقانه و دعوت از متخصصان در حوزه‌های مختلف می‌تواند جذابیت برنامه‌ها را افزایش دهد. در كنار اینها، بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی برای گسترش ارتباط با مخاطبان و ترویج برنامه‌ها، تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت.

باید به‌درستی با تلخی‌ها و شیرینی‌ها كنار آمد
تهیه‌كننده سلام كوچولو درباره تلخ‌ترین و شیرین‌ترین خاطره سالی كه پشت سر گذاشته، توضیح می‌دهد و می‌افزاید: سنی از ما گذشته اما همه جوان‌ها بدانند هر روزی از سال كه می‌گذرد، ممكن است تلخ‌ترین و شیرین‌ترین خاطره را به همراه داشته باشد.با همه اینها آدم‌ها باید به‌درستی با تلخی‌ها و شیرینی‌ها كنار بیایند، با منطق برخورد كنند، زود دلسرد نشوند كه همه‌چیز را از دست داده‌اند و از آن طرف فكر نكنند كه همه‌چیز را به‌دست آورده‌اند. در زندگی هم تلخی و هم شیرینی وجود دارد، منتها باید درست و بجا با آن برخورد كنیم. امیدوارم سال خوبی داشته باشید، برای همه سال خوب توام با سلامتی و شادی آرزو می‌كنم. ان‌شاءالله همكاران جوانم در رادیو بتوانند این گنجینه‌ای را كه ما در اختیارشان قرار دادیم، حفظ كنند و سال‌های سال با برنامه‌های خوب‌شان پرمخاطب‌ترین شبكه‌ها باشند.

دسترسی سریع