رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان كشور: بیشترین آزار سالمند توسط خویشاوندان و نزدیكان در محیط خانه اتفاق می افتد

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان كشور گفت: خوشبختانه هنوز تعداد تخت های مراكز سالمندان شبانه روزی پر نشده و حرف اول مراقبت از سالمندان را خانواده می زند ولی بیشترین آزار سالمند توسط خویشاوندان و نزدیكان در محیط خانه اتفاق می افتد.

1396/09/08
|
19:42

برنامه "گفت و گوی اجتماعی" رادیو گفت و گو با موضوع سالمندآزاری و با حضور دكتر محسن سلمان نژاد رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان كشور به روی آنتن رفت.

دكتر محسن سلمان نژاد با اظهار به اینكه سالمند آزاری جزو مقوله های پنهان در تمام جوامع است، در خصوص سالمند آزاری توضیح داد: تعریفی كه مورد تائید خیلی از اساتید دانشگاه ها در كشورهای مختلف قرار گرفته، همان تعریف سازمان جهانی بهداشت است كه می گوید هر فرآیندی كه نتیجه اش آسیب به یك فرد سالمند باشد مفهومش سالمند آزاری می شود.

وی متذكر شد: اگر می گوییم پنهان، چون بسیاری توسط خود سالمند پنهان می شود سالمند به واسطه آبروی خودش و اینكه خانواده اش را زیر سوال نبرد و یا اینكه احیانا از مراقبتی كه در خانه از وی می شود محروم نشود، بروز نمی دهد و جامعه همیشه نسبت به سالمند آزاری عدم اطلاع دارد.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان كشور با اشاره به اینكه از سال 1395 تهیه و تدوین پروتكل جامع سالمند آزاری در كشور شروع شده است، گفت: یكسری مطالعات اولیه در این زمینه انجام شده و حتی صندوق جمعیت سازمان ملل قرار است بعنوان همكار در این موضوع مشاركت كند. اكنون پروپزال های اولیه تهیه شده و در جهت رفع اشكالات آن هستیم و امیدواریم در سه ماهه چهارم امسال تدوین این پروتكل عملیاتی شود.

وی در پاسخ به این پرسش كه چه كسانی به سالمندان آزار می رسانند؟ بیان داشت: خوشبختانه هنوز تعداد تخت های مراكز سالمندان شبانه روزی پر نشده و حرف اول مراقبت از سالمندان را خانواده می زند و نهایتا دو دهم درصد از سالمندان ما در خانه های سالمندان هستند. بیشترین آزار سالمند توسط خویشاوندان و نزدیكان در محیط خانه اتفاق می افتد.

سلمان نژاد در خصوص مصادیق سالمندآزاری عنوان كرد: سالمند آزاری می تواند مقوله عینی باشد مانند ضرب و شتم یك سالمند بنا به هر دلیلی، آزار جنسی یك سالمند و آزارهای مالی یك سالمند و از بعد روانشناختی كه در حوزه سالمند شناسی خیلی مهم است، استثمار، غفلت، نادیده گرفتن و آزار روانی خیلی بیشتر است و متاسفانه اغلب پوشیده می ماند. مسایل مالی كه آگاهانه و ناآگاهانه بدون اطلاع سالمند یا با اطلاع سالمند، هرچیزی در مسایل مالی منجر به این شود كه آن شخص نفع ببرد و سالمند ضرر كند صد در صد سالمند آزاری و جرم است.

وی با اشاره به افزایش تعداد سالمندان و به تبع آن سالمند آزاری در كشور، ابراز داشت: درست است كه 7 و نیم میلیون نفر سالمند داریم ولی طبق برآوردی كه سازمان جهانی بهداشت كرده، 14 سال دیگر سالمندان ما دو برابر و در نتیجه سالمند آزاری دو برابر می شود به همین دلیل ما باید با مركز پژوهش های خیلی از جاهای دیگر ارتباط داشته باشیم كه با این جرم ها باید چكار كرد. ما جزو چند كشوری هستیم كه با شییب تند داریم به سمت سالمندی می رویم پس خیلی لازم است كه در حوزه تدوین قوانین بخصوص نظام حقوقی سالمندان را احیا كنیم.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان كشور استقلال سالمند را امری مهم برشمرد و گفت: انسان می تواند كرامت خودش را با استقلالش بدست بیاورد. مهمترین مشكلی كه در حوزه سالمندی داریم فقر سالمندی است كه مستقیم با كرامت سالمند و عدم استقلال سالمند و سالمند آزاری مرتبط می شود،در واقع یك زنجیره است.

دسترسی سریع