مدیر كل هنرهای نمایشی و مدیر رادیو نمایش مطرح كرد: قطار تحول رادیو در ایام نوروز با "گپ شب" به تقاطع مجازی رسانه ها می رسد!

جدیدترین اثر رادیو نمایش با نام "گپ شب" با همكاری مشترك تلویزیون سپهر معاونت فضای مجازی صدا و سیما به تولید رسیده و قرار است منتخبی از قسمت هایش از شبكه نسیم نیز به روی آنتن برود.

1402/12/27
|
12:31

محسن سوهانی، مدیر كل هنرهای نمایشی و مدیر رادیو نمایش در پاسخ به این سوال كه در گذشته رادیو با تلویزیون و دیگر معاونت های صدا و سیما تعامل قابل توجهی نداشته اما در چند سال اخیر شاهد اتفاقاتی در این حوزه هستیم كه نمونه آن تعامل رادیو نمایش با شبكه نسیم در برنامه هایی چون نمای رادیو بوده است. درباره ادامه این رویكرد توضیح دهید؟ می گوید: فضا و سپهر رسانه ای امروز متحول شده و عصر رسانه های سنتی و منحصر به خود تمام شده است. با ظهور فضای مجازی و شبكه های اجتماعی و تغییر زمین و قواعد بازی، ساختار برنامه ها نیز تغییر كرده و به سمت قواعد عصر دیجیتال حركت كرده است كه در آن قدرت مخاطب از مصرف كننده منفعل به كاربر فعال تغییر كرده و به شدت رقابتی است. در چنین شرایطی دیگر مدل های ارتباطی یك سویه جواب نمی دهد. بنابراین رسانه برای حفظ مخاطب باید متناسب با شرایط زیست بوم متحول شود، چرا كه خصوصا نسل امروز و فردا كه به "Z"(به معنی زومر یا بومی دیجیتال) و در ادامه "آلفا" شهره هستند با رسانه های تعاملی وب محور و شبكه های اجتماعی رشد و پرورش یافته اند و ذائقه و سبك مصرف رسانه ای خاص خود را دارند.
وی ادامه می دهد: در چنین عصری كه از فلسفه اش به "جهان شبكه ای" تعبیر می شود، حتی مدل حكمرانی و مدیریت نیز در جهان شبكه ای شده است. نمونه اش مدل های خاص مدیریت در خانه های خلاق و نوآوری. با این حال رادیو همچنان می تواند با ویژگی‌های خاص و متمایزش قلب تپنده رسانه باشد. رادیو سال ها قبل از اینكه بستر وب و اینترنت به وجود بیاید اولین رسانه تعاملی بوده است، به خصوص نمایش رادیویی چرا كه مخاطب نمایش رادیویی خود یك كارگردان بالفعل است كه در ذهن خود تصویر سازی می‌كند، بازیگر انتخاب می‌كند، طراحی صحنه و لباس و دكور انجام می دهد و دنیایی را مجسم می‌كند كه در تلویزیون و رسانه‌های دیداری بر عهده كارگردان است. این امكان خاص خیال انگیز باعث می‌شود كه رادیو و نمایش رادیویی ظرفیت های خاص و استثنایی داشته باشد كه رقیبی نتواند جایش را بگیرد. اما وقتی از رسانه صحبت می‌كنیم این یك مفهوم كلان است و باید بپذیریم كه در عصر حاضر و معادلات رسانه ای امروز حتی عصر تلویزیون هم به سر آمده. این عصر اصطلاحا عصر رسانه های متقاطع(cross media) تلقی می‌شود. یعنی رسانه‌ها باید هم افزایی بكنند، در تعامل اثرگذارتر با مخاطب پیش بروند و رادیو هم غیر از این نیست. البته در معاونت صدا این سیاست تحت عنوان رسانه خلاق صدا پایه به جد دنبال می‌شود.
در این باره می توان به شكلی از رسانه صدا پایه مانند ویدئوكست ها و پادكست ها در دنیا اشاره كرد كه طرفداران پر و پا قرص خودش را دارد. در واقع مدل رسانه ای امروز روزآمد، تعاملی، هم افزا و یك تیر با چند نشان شده. ما هم متناسب با بودجه رادیو و امكانات موجود وارد این عرصه شده ایم و جدیدترین اثرمان در این مسیر با همكاری مشترك تلویزیون سپهر معاونت فضای مجازی صدا و سیما به تولید رسیده كه قرار است منتخبی از قسمت هایش از شبكه نسیم سیما نیز به روی آنتن برود.
مدیر رادیو نمایش تاكید می كند: یكی از همكاران خوشفكر و خلاق ما به نام میثم كریمی، طرح برنامه "گپ شب" را در این بستر و در قالب ویدئوكست ارائه كرد كه ایده پردازی و اجرا برای خودش است و در مدیریت فضای مجازی اداره كل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش تولید می شود. ضمن گفت و گویی كه با آقای مصطفی موسوی مدیر شبكه سپهر معاونت فضای مجازی سازمان داشتیم قرار شد كار را ضمن همكاری مشترك به تولید برسانیم. روال پخش به این گونه خواهد بود كه علاوه بر پخش صوتی از رادیو نمایش، پخش تصویری از تلویزیون اینترنتی سپهر و تلوبیون و سایت رادیو نمایش، منتخبی از قسمت ها از شبكه نسیم سیما، به صورت پادكست و ویدئوكست در بستر شبكه های اجتماعی و رسانه های وب محور مختلف نیز بارگذاری شود. این یعنی هم افزایی روزآمد و یك تیر با ظرفیت تمام نشان های موجود.
وی در پایان گفت: این برنامه در طول سال و پس از پایان فصل اول با همین روند پخش، به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.

دسترسی سریع