علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی در نشست خبری اولین جشنواره مستند رادیویی پژواك گفت: مستندهای رادیویی محصول تحقیق و پژوهش های مستمر است.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، علی بخش زاده معاون صدای رسانه ملی ضمن برشمردن نقاط قابل توجه و متمایز رسانه رادیو گفت: رادیو رسانه ای گرم است كه همواره به صورت بسیار چابك ، با قابلیت های مختلفی از جمله ارزان و در دسترس بودن، توانسته است خود را به عنوان یك رسانه منحصر به فرد معرفی نماید. همچنین این رسانه به گونه ای است كه میتواند قوه تخیل مخاطب را با خود همراه سازد. در همین راستا باید توجه كرد كه برنامه سازی در حوزه مستند رادیو باید به نحو شایسته و قابل قبولی باشد، می تواند در مستند های تصویری نیز موثر باشد. زیرا قبل از آنكه یك مستند تهیه و تولید شود باید به نحو شایسته ای در خصوص كم و كیف آن مطالعات پژوهشی مناسب و تحقیق زیادی صورت پذیرد تا بتوان آنرا تولید كرد.
وی در ادامه خاطر نشان كرد : هدف اصلی جشنواره مستند رادیویی پژواك ، احیای ساختار و ارتقای جایگاه مستند رادیویی در معاونت صدا است كه بر اساس آن این جشنواره تنظیم شده است. طبیعی است كه شناسایی و معرفی استعدادهای این حوزه در دستور كار معاونت صدا قرار دارد و مسلماً این جشنواره زمینه ساز ایجاد یك رقابت بسیار خوبی خواهد بود و افزایش جذابیت های ساختار مستند رادیویی را بهتر نماینگر می كند. در این جشنواره حوزه آموزش وكارگاه های وابسته به آنرا تقویت می كنیم و مخاطبان رادیویی را به واسطه این بستر گسترش داده و تعداد آنها را نیز افزایش می دهیم. همچنین در گام های بعدی در نظر است كه یك شبكه یا یك كانال مستقل در رابطه با مستند رادیویی راه اندازی شود . در همین رابطه پژوهش محوری،ژرف اندیشی، وضوح كمی و كیفی ، هدف گذاری و در نهایت انتخاب مناسب مد نظر برگزار كنندگان این جشنواره است.
معاون صدای رسانه ملی با بیان نقاط قوت موجود گفت: ما توانایی استفاده از گنجینه ارزشمند آرشیو معاونت صدا را داریم كه چندین دهه توسط پیشكسوتان گردآوری، تهیه و تنظیم شده است كه ارزش بسیار زیادی دارد. همچنین به واسطه این جشنواره می توان فضای لازم را ایجاد كرد تا استعدادهای جدید شكوفا شده و خود را نشان دهند.از دیگر نقاط قوت می توان به ارتباط بسیار قوی و صمیمی مردم و رادیو اشاره كرد . از آنجایی كه دبیرخانه جشنواره مستند رادیویی دائمی است و باشگاه تخصصی مستند سازی در رادیو شكل خواهد گرفت، تقویت بخش مردمی و امكان توانمند سازی آنها را نیز لحاظ می شود. بهره مندی از فضای مجازی مكمل نیز از دیگر نقاط قابل توجه است . پرداختن به مسائل و مشكلات عمده مردم در قالب مستند رادیویی نیز دیگر نقطه قابل تامل است. سرعت بالاتر برنامه سازی در ساختار مستند شبكه های رادیویی از دیگر نقاط قوت است. وجود نیروی انسانی قابل توجه نیز از دیگر نكات حائز اهمیت و قوتی است كه دست برتر را در جشنواره ایجاد می كند.چرا كه عمده افرادی كه در سایر بخش ها توانستند موفق شوند كار و فعالیت خود را از رادیو شروع كرده اند.
معاون صدا خبر از طراحی برنامه 5 ساله در قالب سلسله اولویت های اجرایی برای ساخت برنامه های مستند رادیویی داد و گفت : ایجاد كارگروه برنامه مستند در رادیو و به صورت مستقل، تشكیل شورای دائمی سیاستگذاری مستند در معاونت صدا، شوراهای اندیشه ورزی در شبكه های رادیویی ویژه برنامه های مستند مثل راه اندازی نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی، آموزش مستند رادیویی و كارگاه های برنامه سازی، اختصاص بودجه مستقل برای برنامه های مستند رادیویی و در عین حال اختصاص میزان تعهد و تولید برنامه های مستند برای هر شبكه از اولویتهای مد نظر در این طرح است .
معاون صدای رسانه ملی در خصوص سیاست های كلان محتوایی موجود در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك گفت: اولین سیاست تقویت روحیه و احساس ملی و انقلابی از طریق پاسداشت هویت ملی، فردی خانوادگی، دینی، اجتماعی و فرهنگی است. ترویج فرهنگ زندگی ایرانی اسلامی از طریق مستند رادیویی مانند گرایشها، نگرش ها ، اعتقادات و مواردی از این دست ، افزایش همبستگی ملی، مقابله با امواج خصمانه در حوزه های فتنه انگیز شبكه های معاند از دیگر محورهای مهم جشنواره مستند هستند. اما درون مایه این جشنواره امید و همبستگی ملی است و شعار جشنواره صدای واقعیت پژواك حقیقت است.
وی در خصوص سبك زندگی ایرانی اسلامی افزود، ازدواج جزء از مهمترین بخشهای زندگی ایرانی اسلامی است زیرا مهارت های ارتباطی خانواده، مقوله افزایش جمعیت ، فرزندآوری از اجزای مهم این حوزه است. همچنین نگاه به سالمندان، محیط زیست، گردشگری ، معنویت های اخلاقی و پرداختن به آسیب های اجتماعی سواد رسانهای نیز دیگر محورهای موضوعی ما در جشنواره مستند است كه در آن هویت ملی، امید ،نشاط، عدالت محوری و مطالبه گری در دستور كار ماست.
بخشی زاده در خصوص آثار ارائه شده به جشنواره مستند رادیویی پژواك نیز گفت: به طور كلی 378 اثر برای انجام داوری به جشنواره ارسال شده است كه بعد از پالایش اولیه این رقم به 255 رسید . به صورت تفكیكی نیز آثار ارسالی به جشنواره بدین شرح است: در حوزه دفاع مقدس ، مدافعین حرم ، مدافعین سلامت و مدافعین امنیت كشور 62 درصد آثار ارسال شده است. در همین رابطه قابل ذكر است كه حوزه زبان فارسی و پاسداشت آن 7 درصد ، حوزه گردشگری 3 درصد و در محیط زیست 9 درصد بوده است. از نظر انواع مستندی كه به جشنواره رسیده نیز متذكر می شود؛ مستند بازسازی 46 مورد، مستند گزارشی 98 مورد،مستند داستانی 43 مورد ،مستند پرتره 42 مورد و مستند محض 46 مورد بوده است. مراكز استانها مشاركت بسیار فعالی داشتند كه باید از آنها تشكر نماییم. به نحوی كه از 137 اثر در مجموع از معاونت استان ها به جشنواره ارسال شده است كه 58 درصد از كل آثار را شامل می شود. وی در پایان گفت: افق بسیار خوبی در خصوص جشنواره مستند رادیویی پژواك وجود دارد.زیرا افرادی كه در خصوص داوری ها انتخاب شده اند دارای بالاترین سطح تراز های خود هستند و به این خاطر قطعا شاهد جشنواره بسیار كم حاشیه ای خواهیم بود.
گفتنی است افتتاحیه جشنواره مستند رادیویی پژواك روز دوم خرداد از ساعت 10 الی 12 در ساختمان شهدای رادیو و اختتامیه آن ساعت 21 الی 23 روز چهارم خرداد در محل سالن همایش های بین المللی صدا و سیما خواهد بود.