رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان از صادرات یك میلیارد و 70 میلیون دلاری درشش ماهه نخست سال جاری به این كشور خبر داد.
محمد روستایی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: بر اساس آمار رسمی گمرك جمهوری اسلامی ایران صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در این بازه زمانی 31 درصد رشد داشته است.
همچنین اظهار داشت: روند افزایش صادرات ایران به افغانستان از سال 1402 شروع شده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: صادرات ایران به افغانستان حتی در نیمه نخست سال 1402 نسبت به سال 1401 بیش از 20 درصد رشد را نشان میدهد.
وی افزود:اگر بخواهید نسبت به دو سال قبل مقایسه كنید صادرات كشور در شش ماهه نخست سال 1403 بیش از 50 درصد نسبت به سال 1401 افزایش داشته است.
روستایی بیان داشت: رقم صادرات غیر نفتی ایران در شش ماهه نخست سال جاری به افغانستان یك میلیارد و 70 میلیون دلار بوده كه 31 درصد بر اساس آمار رسمی گمرك جمهوری اسلامی ایران صادرات رشد داشته است.
وی عنوان كرد: ناگفته نماند ایران تجارت غیر مستقیم هم با افغانستان دارد و بر اساس آمار منابع داخلی كشور افغانستان یعنی وزارت صنعت و تجارت افغانستان در 9 ماهه سال 2024 رقم تجارت ایران و افغانستان دو میلیارد و 100 میلیون دلار بوده كه از این میزان بیش از دو میلیارد و 50 میلیون دلار فقط صادرات جمهوری اسلامی ایران به افغانستان بوده است.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: افغانستان به دلیل همسایگی و همینطور داشتن بیش از 930 كیلومتر مرز مشترك با ایران جزو اولویتهای اصلی توسعه صادرات جمهوری اسلامی است.
وی افزود: هرچه تجارت و اقتصاد بین دو كشوربیشتر رونق گیرد سطح امنیت مرزها و همینطور مسائل امنیتی كشور بالا خواهد رفت.
روستایی اظهار داشت: هزینههای تجارت بین ایران و افغانستان در مقایسه با رقبا و حتی كشورهای طرف اصلی تجاری ایران بسیار پایین است.
وی با بیان اینكه ایران با افغانستان سه تا مرز رسمی مشترك دارد، افزود: بعد از روی كار آمدن طالبان اولویت در این كشور به تجارت و اقتصاد داده شده و هیئت حاكمه سرپرستی طالبان در موضوعات تجاری و اقتصادی كمترین مداخله را دارند.
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان یادآور شد: بخش معدن ،دارو ،تجهیزات پزشكی، سیمان و حتی ارزش افزوده در بخش معدن، صنایع معدنی و بستهبندی خشكبار میبایست خیلی بیشتر از این چیزی كه در حال حاضر وجود دارد بین ایران و افغانستان شكل گیرد و زنجیره ارزش افزوده عرصههای مزبور به خوبی ایجاد شود.