مدرس و مولف مقطع ابتدایی در رادیو صبا مطرح كرد؛ هر كودكی نخبه زندگی خودش است/ نسل امروز من را شگفت‌زده می‌كند





رادیو صبا در در برنامه «فرش قرمز» میزبان داود شیرپور، مدرس مقطع ابتدایی و مؤلف كتاب‌های كمك درسی شد و او مسیر موفقیتش را برای مخاطبان شرح داد.

1403/08/14
|
13:24

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، «فرش قرمز» عنوان یكی از برنامه‌های گفت‌وگو محور این شبكه رادیویی است كه جمعه شب‌ها میزبان نخبگان خوب كشور ما می‌شود. این برنامه 11 آبان میزبان مدرس برتر و پیشكسوت مقطع ابتدایی و تیزهوشان شد.

داود شیرپور، مدرس مقطع ابتدایی و مدارس تیزهوشان است. شغل اصلی او معلمی است و تألیف كتب كمك درسی برای دانش آموزان ابتدایی نیز بخشی از كارنامه اوست. وی در این گفت‌وگوی صمیمی از مسیر موفقیت خود و آموزش نخبگان برای شنوندگان رادیو صبا توضیح داد.
شیرپور متولد 1350 فارغ التخصیل دانشگاه تربیت معلم است و بیش از 35 سال است كه علاوه بر تدریس در مدارس ابتدایی، تدریس در مدارس تیزهوشان را نیز در كارنامه خود دارد.
وی در خصوص انتخاب شغل معلمی گفت: سوم راهنمایی بودم. جنگ بود و یكی از معلمین ما آقای هندیجانی از خوزستان به تهران آمده بود. یك بار از او درباره جبر سوال كردم و او گفت: كه این اطلاعات را باید از كتاب تهیه كنم. چند روز بعد وقتی در كوچه فوتبال بازی می‌كردم او را سركوچه با چند كتاب درباره ریاضی و جبر دیدم.
آن روز جلوی دوستانم احساس غرور كردم كه یك معلم خوب دارم اما آن اتفاق باعث شروع انگیزه من برای معلمی شد و اینكه من در معلمی باعث برانگیختن انگیزه و استعداد شاگردانم شوم.
این مدرس ابتدایی با اشاره به علاقه‌مندی‌اش به تدریس در مقطع ابتدایی اظهار داشت: پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه تدریس در مقطع ابتدایی را آغاز كردم و با هدف كمك به دانش‌آموزان مستعد و علاقه‌مند، پس از سال‌ها تدریس در این مقطع تألیف كتب كمك درسی را هم دنبال كردم.
شیرپور ادامه داد: به نظرم كنار بچه‌ها بودن یكی از بهترین فرصت‌های زندگی است و ورود به دنیای آن‌ها من را جوان نگه داشته‌است. به همین دلیل تدریس در مقاطع راهنمایی و دبیرستان را نپذیرفتم چون دنیای بچه‌ها همیشه من را شگفت‌زده می‌كند.
وی نخبه‌پروری را گام مهمی در این مقطع دانست و افزود: با اطمینان می‌گویم كه هر دانش آموزی به نوبه خودش یك نخبه و مستعد است. هر كودكی نخبه زندگی خودش است و اگر در زندگی‌اش به مهارت‌ها و علاقه‌مندی‌هایش در همه بخش‌های زندگی توجه شود حتما یك نخبه و فرد تاثیرگذار در زندگی‌اش خواهد بود.
این مدرس آموزش و پرورش ادامه داد: با همین دیدگاه با دانش آموزانم رفاقت می‌كنم و به دنبال كشف استعدادهای بچه‌ها هستم. شاگردانی كه خیلی دقیق‌تر و سریعتر با موضوعات برخورد می‌كنند و من همیشه از نسلی كه در انتظار آمدنش هستم شگفت‌زده می‌شوم.
شیرپور با اشاره به تفاوت بین نسلی و توجه به روحیات نسل جدید اظهار داشت: عجیب‌ترین سوالات را از زبان شاگردانم می‌شنوم و برای پاسخ به سوالات و نیازهایشان تلاش می‌كنم دنیا را از نگاه آن‌ها ببینم. با آن‌ها همراه می‌شوم و سعی میكنم یك قدم از آن‌ها جلوتر باشم هرچند خیلی سخت است.
وی افزود: مثلا بچه‌ها درباره بازی‌های رایانه‌ای اطلاعات زیادی دارند و دوست دارند من هم با آن‌ها همراه شوم. من هم تا جایی كه بشود سعی می‌كنم با آن‌ها رفاقت كنم و از بودن در دنیایشان لذت می‌برم و شاید به همین دلیل است كه تدریس در این مقطع جوانترم كرده‌است.
این معلم نخبه پرور درخصوص مدارس تیزهوشان گفت: این مدارس فرصتی برای كسانی است كه تلاش بیشتری می‌كنند ودرك ودریافتشان از اطراف بیشتر است. به جزئیات توجه می‌كنند و می‌توانند برای آینده كشورشان اثرگذار باشند.
شیرپور در پاسخ به پرسش مجری برنامه كه چگونه نخبگی و استعدادها را كشف می‌كند گفت: همیشه سعی كردم جنبه عملی موضوعات را پررنگ كنم و بچه‌ها را با روش‌های مفهومی و عملی آموزش داده آن‌ها را به سمت مهارت‌اموزی سوق دهم. این نگاه در بسیاری از دروس عملی است و با این نگاه بچه‌ها را به درس علاقه‌مند می‌كنم.
وی درباره انتخاب بچه‌ها برای ورود به مدرسه تیزهوشان افزود: برخلاف نگاه عام، اغلب نخبه‌ها و تیزهوشان در استان‌ها و شهرهای دور از پایتخت هستند. تجربه ثابت كرده كه هر چقدر بچه‌ها دور از امكانات پایتخت باشند برای رسیدن به هدفشان بیشتر تلاش می‌كنند. ضمن اینكه در شهرستان‌ها امكاناتی مانند هوای پاك، آرامش در شهر، دوری از ترافیك، تغذیه سالم‌ و... به بالا بردن موفقیت بچه‌ها كمك می‌كند.
این مدرس آموزش و پرورش درخصوص تالیفاتش در حوزه كمك درسی بیان كرد: از مقطعی حس كردم باید جزوه‌‌های درسی‌ام را در اختیار همه قرار دهم و از آن زمان به بعد تالیف كتب درسی برای مقطع ابتدایی و تیزهوشان را ادامه دادم كه نتیجه آن ده‌ها كتاب دراین خصوص است.
شیرپور در پایان خطاب به دانش آموزان توصیه كرد: یك دانش آموز مستعد و نخبه باید اول خودش را دوست داشته باشد، بخواهد فرد مفیدی برای جامعه‌اش باشد و بعد از آن باید به پیشرفت خودش اهمیت دهد تا در آینده بتواند فرد موثری در جامعه‌اش باشد.

برنامه «فرش قرمز» جمعه‌ها ساعت 21 به تهیه كنندگی نیلوفر قاسمی و با اجرای امیر اكبری تقدیم مخاطبان می‌شود.

دسترسی سریع