علی بخشیزاده معاون صدای جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاحیه رادیو بهاران عنوان كرد: رادیو بهاران از امروز شنبه 25 اسفندماه آغاز به كار كرده است و تا غروب 31 فروردین ماه 1404 با اهداف مختلف، برنامههای متفاوتی را روانه امواج رادیو میكتد. در این رادیو علاوه بر برنامهها، پیامهای پیشگیری از سوی وزارت بهداشت، هلال احمر و اورژانس اطلاع رسانی خواهد شد و وضعیت جاده ها نیز اعلام میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا، آیین افتتاحیه رادیو بهاران صبح امروز، شنبه 25 اسفندماه با حضور علی بخشیزاده معاون صدا، وحید اسدی مدیر رادیو بهاران و مدیر شبكه رادیویی جوان، سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، بابك یكتاپرست معاون روابط عمومی سازمان اورژانس كشور، پدرام كرباسیان مدیركل همكاریهای راهبردی صداوسیما، امیر عضد، سیاوش صفاریانپور و احمد فیاض مجریان معاونت صدا در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو با پخش سرود ملی و قرائت چندی از كلامالله مجید برگزار شد.
در ابتدا، احمد فیاض و سیاوش صفاریانپور به اجرای برنامه پرداختند و صفاریانپور در ادامه از آغاز فعالیت رادیو بهاران از ساعت 6 صبح امروز خبر داد و گفت كه قرار است این شبكه رادیویی 888 ساعت در طی فصل بهار فعال میزبان مخاطبان باشد و اطلاعرسانی كند.
در بخشی از مراسم علی بخشیزاده معاون صدای رسانه ملی، ضمن اشاره به اینكه دوست دارم، همكارانم در رادبو با آرامش كار بسازند چون كار بلد هستند، خاطرنشان كرد: طبق آمار، در كشور 300هزار كیلومتر جاده داریم و اكنون تصادفات به جادههای فرعی رسیده است. در جادههای اصلی وزارت راه و شهرسازی، زحمات زیادی كشیده است و بدانیم كه اگر سطح فنی اتومبیلها را هم بالا بیاوریم و از نظر جادهای اهتمام داشته باشیم، نوع رفتار و برخورد ما با وسیله نقلیه در جاده ای كه جلوی ما باز است، مهم است و میبایست در این امر فرهنگسازی شود.
معاون صدا عنوان كرد: در دوره ای 150 نفر از هر هزار نفر در كودكان متولد شده، فوت میكردند و اكنون این آمار به 8/8 از هر هزار نفر رسیده و همچنین مرگ مادران كه از هر صد هزار نفر، 357 بوده، اكنون به 20 نفر رسیده است. شاخص امید به زندگی از 50 به 75 رسیده است و همه اینها نماینگر این است كه در حوزه پیشگیری و سلامت سرمایه گذاری بسیار بزرگی كردیم اما شوربختانه همچنان آمار مرگ و میر در تصادفات جادهای بالا است.
بخشیزاده در ادامه گفت: آمار نشان میدهد بالای 20 هزار نفر در تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند كه این آمار با تعداد شهیدان هرساله، هشت سال دفاع مقدس برابری میكند و این موضوع بزرگی در كشور است. این اتفاق خوشایند است كه پویشی به نام «تا ایمن برانیم، تندرست بمانیم» طراحی شود. همچنین این اتفاق ارزشمند است كه نهادهای مسئول با رسانه صحبت میكنند و بخشهایی را برای پیشگیری مامور میكنند. رادیو رسانه گرم و برای خودرو است و این موضوع جزو وظایف ذاتی رادیو است. تلاش داریم تا در بحث فرهنگسازی اهتمام صد درصدی داشته باشیم، چرا كه اگر یك نفر در اعضای خانواده به واسطه تصادف از دست بدهیم آسیب روانی میبینیم و این موضوع قابل ارزیابی با مسائل مادی نیست و باید همت ویژهای داشته باشیم.
وی ادامه داد: اكنون در آستانه تولد امام حسن مجتبی(ع) و تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن هستیم؛ رادیو بهاران به همت وحید اسدی و گروه برنامهسازان رادیو جوان از امروز آغاز به كار كرد و تا غروب 31 فروردین ماه 1404 با اهداف مختلفی، برنامههای متفاوتی را طراحی كرده و روانه امواج رادیو میكنند. در این رادیو علاوه بر برنامهها، پیامهای پیشگیری از سوی وزارت بهداشت، هلال احمر و اورژانس اطلاع رسانی خواهد شد و وضعیت جادهها نیز اعلام میشود. البته 14 شبكه دیگر رادیو هم بخشهای خوبی را در جدول پخش خود دارند. امیدوارم مردم با رادیو همگامتر از قبل شوند؛ آغوش رسانه ملی برای تمامی ارگانهایی كه در حوزه اجرایی كشور فعالیت میكتتد، باز است.
در ادامه وحید اسدی مدیر رادیو بهاران و مدیر رادیو جوان با بیان اینكه امسال رادیو بهاران در كنار نهادهای بسیار مهم با همكاری مردم، اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد، عنوان كرد: تلاش داریم تا كمترین آسیب به خانوادهها و مسافران برسد. مخاطبان رادیو بهاران میتوانند موسیقی خوب، شاد و مفرحی را بشنوند. ضمن اینكه اطلاعات كاربردی از هر نقطه ایران كه باشند، خواهند شنید. شعار رادیو بهاران «ایمن برانیم و تندرست بمانیم» است.
وی افزود:«ایمن برانیم تندرست بمانیم» پویش رادیو بهاران است كه امیدوارم همه هموطنان با خط كودكانشان یا خودشان آن را بنویسند و روی داشبورد نصب كنند و عكسش را برای ما بفرستند چرا كه هدایایی به آنها تعلق خواهد گرفت و مردم بدانند كه مهم است به قوانین راهنمایی و رانندگی، خانواده خود و دیگران و محیط زیست احترام بگذاریم.
مدیر رادیو بهاران و مدیر رادیو در پایان گفت: در این شبكه رادیویی برنامهها و پادكستهای محبوبی خواهیم داشت. امیدوارم به بركت آیاتی كه در آغاز مراسم این شبكه رادیویی شنیدیم، بهار امسال برای همه خانوادهها توام با سلامت، شادی و قرین آرامش باشد.
در ادامه سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت ضمن قدردانی از معاون صدا اظهار كرد: به جز شبكه رادیو سلامت، بسیار خوشایند است كه یك شبكه خاص به امر پیشگیری از تصادفات پرداخته و این موضوع با ارزش است كه در صداوسیما مخصوصا رادیو، بحث پیشگیری در حوادث رو به رو مطرح شده است. به هر حال تصادف وابسته به خطای انسانی است و سنگینترین بها كه جان است را در قبال آن باید پرداخت كنیم. هرچه در این زمینه سرمایه گذاری و برنامه ریزی كنیم، اتفاقات بهتری خواهد افتاد.
او ادامه داد: این موضوع درست است كه جادهها و ماشینها مشكلاتی دارند ولی تاكید روی این موضوع و نادیده گرفتن خطای انسانی، شانه خالی كردن از مسئولیت است و میبایست تصمیم درستی اتخاذ شود. لذا هر كسی پشت وسیله نقلیه مینشیند، باید فكر كند كه چگونه رانندگی كند كه علاوه بر خود دیگران را نیز دچار مساله نكند.
رضوی با بیان اینكه برنامههای رادیویی به درستی اطلاعات را انتقال میدهد و رادیو برای انسان وفادارترین رسانه است.
همچنین پدرام كرباسیان مدیركل همكاریهای راهبردی صداوسیما در ادامه این مراسم اذعان داشت: پویش «نه به تصادف» را با همكاری وزارت بهداشت و صداوسیما راه انداختیم تا شاهد محدودیتهایمالی، جسمی و حركتی یا فقدان عزیزان نشویم و این پویش برای كاهش آسیبهای طراحی شده است و خوشبختانه رادیو همواره پیشرو و یك همراه همیشگی است تا در كاهش تصادفات جادهای به مردم كمك كند. به نظرم همه این افراد كه برای مردم كار میكنند، مورد لطف و رحمت الهی قرار خواهند گرفت.
در ادامه بابك یكتاپرست معاون روابط عمومی سازمان اورژانس كشور ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، عنوان كرد: اسفند ماه كه میشود تمامی همكاران در سازمان اورژانس كشور تا 15 فروردین ماه لغو مرخصی هستند. همكاران ما 29 نفر هستند كه فقط 3 هزار نفر در قسمت اداری مشغول هستند و 26 هزار نفر در بخشهای عملیاتی كار میكنند. در تصادفات جادهای به دلیل اینكه تعداد آمبولانسها محدود است، همكاران بسیار خسته میشوند و هزینههای سنگینی ایجاد میشود چرا كه گاهی در ماموریتهای جادهای تا 20 كیلومتر تا محل تصادف فاصله است و گاها در یك محل، چند حادثه انفاق میافتد كه موجب میشود تا آمبولانس دیگری از پایگاه دورتری بیاید.
وی گفت: بزرگترین هزینه در تصادف، جان آدم است و مشكلی كه ما آدمها داریم این است كه فكر میكنیم، مرگ برای همسایه اتفاق میافتد! افراد زمانی كه تصادفی را در جاده میبینند تا 5 دقیقه آرام رانندگی میكنند، اما بلافاصله بعد از آن مانند قبل رانندگی میكنند. به عنوان یك فرد وقتی حادثهای اتفاق میافتد باید ارزیابی كنیم، مصدوم جانی وجود دارد یا نه و سپس خودمان یا شخص دیگری باید با 115 تماس بگیرد چرا كه در جاده حداقل 14 دقیقه زمان میبرد تا آمبولانس به محل حادثه برسد و گاهی مشاوره در لحظهای كه كارشناسان به تماس گیرندگان میدهند، باعث میشود فردی كه از پزشكی هیچ سررشتهای ندارد، جان فردی را نجات دهد.
در پایان این مراسم سیدسجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت همراه با علی بخشیزاده معاون صدای جمهوری اسلامی ایران، تفاهمنامهای را امضا كردند.
همچنین در پایان علی بخشیزاده معاون صدای رسانه ملی عنوان كرد: صداوسیما آنقدر به حوزه سلامت اهتمام دارد كه سالها پیش، شبكه تخصصی سلامت را در رادیو و سیما راهاندازی كردهاست و در مجموع داخل صداوسیما 165 شبكه داریم كه بخشی از جدول پخش آنها به مساله سلامت میپردازد؛ ما رسانه مردم هستیم و سلامتی هم بخشی از مردم است.
سیدسجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت كشور در این باره گفت: امیدوارم از این تفاهمنامه به نحو احسن در جهت سلامت مردم بهره ببریم. تفاهمنامه در حوزه سلامت و صداوسیما است اما اهتمام جمعی وجود دارد تا اطلاع رسانی كنیم و آمار تصادفات را كاهش دهیم.