معاون صدای رسانه ملی با اشاره به راهاندازی «رادیو بهاران» و اهداف آن، بر ضرورت اطلاعرسانی دقیق و بهموقع برای كاهش تصادفات جادهای تأكید كرد و از آمار بالای تلفات جادهای ابراز نگرانی كرد و نقش رسانهها بهویژه رادیو در فرهنگسازی برای رانندگی ایمن را كلیدی دانست.
به مناسبت عید نوروز با علی بخشیزاده؛ معاون صدای رسانه ملی به گفتوگو پرداختیم كه میتوانید در مطلب ذیل بخوانید:
از چه زمانی به فكر راهاندازی رادیو بهاران شدید؟
رادیو بهاران از بیست و پنجم اسفندماه 1403، ساعت 6 صبح بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز كرد. این رادیو با اهداف متنوعی راهاندازی شده و تلاش دارد با اطلاعرسانی دقیق، نقش مؤثری در كاهش تلفات جادهای ایفا كند.»
هدف اصلی از راهاندازی رادیو بهاران چیست؟
در طول 8 سال دفاع مقدس، سالانه حدود 23 هزار شهید داشتیم اما اكنون آمار تلفات جادهای سالانه به بالای 20 هزار نفر رسیده است. علاوه بر این، دهها هزار نفر نیز در این حوادث مجروح میشوند. این آمار نشاندهنده هزینههای سنگین بر بودجه كشور و منابع ملی است. یكی از اهداف اصلی رادیو بهاران، اجرای پویش "نه به تصادف" با شعار "ایمن برانیم تا سالم بمانیم" است. این پویش با هدف فرهنگسازی و كاهش آمار تصادفات جادهای راهاندازی شده است.
نقش رادیو در كاهش تصادفات جادهای چیست؟
اطلاعرسانی بهموقع، دقیق و سریع یكی از راههای مؤثر در كاهش تصادفات است. رادیو با برنامهریزی جامع، به ویژه از طریق موج 95.5 افام كه به صورت اختصاصی به رادیو بهاران اختصاص یافته، تلاش دارد تا این مأموریت را به بهترین شكل انجام دهد. ما سالهای سال در حوزه سلامت سرمایهگذاری كردهایم و نتایج خوبی هم به دست آمده است. میزان مرگومیر كودكان و مادران در هنگام زایمان به طرز قابل توجهی كاهش یافته است. اما در حوزه تصادفات جادهای، با وجود آمار بالای تلفات، هنوز اقدامات اساسی و جدی لازم است.»
در ارزیابی عملكرد رادیو در سال 1403 چه نمره ای به خود می دهید؟
اگر بخواهم به خودم نمره بدهم، نمرهام ضعیف است. اما به همكارانم كه با دقت و برنامهریزی فعالیت میكنند، نمره بیست از بیست میدهم.