بهزودی نوروز با عطر دل انگیز بهاریاش از راه میرسد، نوروزی كه با ماه مهمانی خدا و شبهای قدر تلاقی پیدا كرده تا با لبخندش قلبهای تكتك ما را به تپش وادارد و نوید عشق، شادی و تازهشدن بدهد. بهبهانه فرارسیدن سال جدید با چند مجری رادیویی گفتوگو كردیم.
خیر اندر خیر
سیدمهدی مفیدی، مجری برنامه «جوان ایرانی سلام» شبكه رادیویی جوان و مجری برنامه «صبحبخیر ایران» شبكه یك سیما درباره اتفاق مبارك همزمانی سال تحویل و شبهای قدر توضیح میدهد: «ما همیشه میگوییم بهارمان با بهار قرآن یكی شد؛ از قضا تحویل سال هم با شب نزول قرآن یكی شده، بهنظرم از این مباركتر وجود ندارد. وقتی ماجرای شهادت حضرت علی(ع) را درنظر بگیریم و شب ضربتخوردن حضرت، میبینیم كه این اتفاق چیزی جز خیر نیست، خیر اندر خیر اتفاق میافتد. شب قدر شب بازشدن درهای آسمان به روی بندههای خداست، شب استجابت دعا، شب نزول قرآن، شبی كه با نام مبارك حضرت علی(ع) عجین شده و امسال این شبها با سال تحویل، نوروز، تازهشدن طبیعت و نوشدن فصل همزمان شده است. هرچقدر به این تقارن، پیوستگی بهار، نوروز و شب قدر نگاه میكنیم، چیزی جز زیبایی نمیبینیم. واقعا زیبا و قشنگ است؛ جز خیر چیز دیگری نمیبینیم. امیدوارم در سال جدید اتفاقات خوبی برای همه رقم بخورد.»
ایجاد طوفان فكری و خلق ایدههای نو
نگین خواجهنصیر، مجری رادیو فرهنگ كه سابقه 36 ساله در حرفه گویندگی و نویسندگی دارد، درباره اتفاقات تلخ و شیرین سالی كه گذشت توضیح میدهد و میافزاید: «درباره اتفاقات تلخ سال دوست ندارم صحبت كنم، چون فكر میكنم هر سختیای باعث میشود كه ما در ورطه آزمون باشیم، دوباره از نو رشد كنیم و شكوفا شویم اما یكی از اتفاقات شیرین امسال همین طرح برنامه ایستگاه 106 بود كه با همكاران آن را ارائه كردیم؛ خدا را شكر كه مورد استقبال مخاطبان رادیو فرهنگ قرار گرفت و خیلی مخاطبان خوبی پیدا كردیم.» خواجه نصیر با بیان تعامل بیشتر با مخاطب كاربر، پیشنهاداتی برای بهترشدن برنامههای رادیو در سال آینده دارد و یادآوری میكند: «بهنظرم حضور اتاق فكر در طراحی برنامهها خیلی مؤثر است؛ اتاق فكری كه متشكل از تمام عوامل برنامه باشد چرا كه ما یك كار گروهی انجام میدهیم و انجام كار گروهی نیاز به تعامل، ایجاد طوفان فكری، خلق ایدههای نو و جدید دارد. اگر برای هر برنامهای اتاق فكر با حضور تمام عوامل وجود داشته باشد و این تعامل بین عوامل صورت بگیرد، حتی بعد از پخش برنامه هم میتوانیم با فكر و ایدههای نو گرد هم آییم.»
علاقهمندی به حوزه ادبیات
امیرحسین مدرس، مجری برنامه «شیرین بیان» و «این مردم نازنین» از رادیو صبا در پاسخ به این پرسش كه اگر قرار باشد سال آینده برنامه جدیدی پیشنهاد دهد، چه برنامهای خواهد بود، میگوید: «بهدلیل علاقهام به حوزه ادبیات، پیشنهاد میكنم كه در این حوزه برنامهای ساخته شود. این برنامه میتواند به معرفی متون كهن یا آثار معاصر بپردازد، چه در حوزه شعر و چه نثر.»
مدرس در ادامه به آثار ادبی كه میتواند مورد توجه قرار گیرد، اشاره میكند و میافزاید: «آثاری مانند گلستان و بوستان سعدی، داستانهای كلیلهودمنه و دیگر متون قدیمی كه قابلیت بازپروری و دراماتورژی دارند، میتوانند موضوعات خوبی برای برنامههای آینده رادیو باشند.» مجری «نیمرخ» در پایان وقتی از او میپرسیم كه اگر گوینده نبود، دوست داشت تحویل سال جدید را كجا باشد، میگوید: «اگر بنا بود چنین انتخابی داشته باشم، ترجیح میدادم به یكی از كتابخانهها و گنجینههای نسخ خطی فارسی در هند، پاكستان یا كشمیر بروم، یا حتی گنجینه نسخ خطی فارسی در واتیكان.»
بهرهمندی از نیروهای جوان و خلاق
لاله اكبری، از گویندهها و مجریان قدیمی رادیو جوان است كه حدود 30 سال سابقه اجرا دارد. او در حال حاضر با شبكه رادیویی جوان، پیام و آوا همكاری میكند و درباره اینكه چه پیشنهادی برای بهترشدن برنامههای رادیو در سال آیندهدارد، توضیح میدهد: «با وجود گسترش فضای مجازی، حضور شبكههای متعدد و با پیشرفت تكنولوژی، رادیو هنوز كه هنوز است جایگاه خودش را دارد اما باید از نیروهای جوان، خلاق و با دانش بیشتر استفاده كند. جوانهایی كه دلسوز رادیو هستند و عاشقانه رادیو را دوست دارند، چرا كه پشت برنامهسازیشان فكر دارند. ما جوانهای بااستعداد خیلی داریم، حداقل از طریق پادكستهایی كه میسازند میتوان دید كه چه میزان خلاق و عاشق رادیو هستند. بهتر است در كنار استفاده از تجربیات پیشكسوتان و قدیمیها، از جوانان پویا و با طراوت استفاده كنیم. بیشك اگر این دو گروه دست به دست هم دهند، جایگاه رادیو بهتر و بهتر خواهد شد. البته جایگاه رادیو در قلب شنوندهها كه مخاطب اصلی هستند، همیشه محفوظ است.»