خبرنگار ما در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه «چهارمین جشنواره زیر چتر لبخند» با زهرا صفاییان، داور این جشنواره، به گفتوگو نشست. وی به عنوان یك برنامهساز قدیمی با تجربههای زیادی در این حوزه، به بررسی جشنواره طنز و رادیو پرداخت.
صفاییان گفت: «جشنواره طنز و رادیو یك تجربه ارزشمند است. برای اولین سال در این حوزه داور بودم. در بخش موضوعی مشاهیر طنز، كارهای خوبی بود. حوزه مسابقه، نوآوریهای خوبی را دیدم. خلاقیتهای خوبی را در بعضی از مراكز و شبكههای سراسری دیدم كه در طراحی مسابقه خوب كار كرده بودند. این تجربه نشان داد كه جشنواره طنز و رادیو میتواند یك بستر مناسب برای برنامهسازان وهنرمندان باشد تا آثار خود را به نمایش بگذارند و از نظرات و پیشنهادهای داوران بهرهمند شوند.»
وی افزود:«معیار من برای انتخاب و ارزیابی، سلیقه شخصی نبوده است.بر اساس معیارهایی بوده كه سیاستگذاری خودجشنواره زیر چتر لبخند داشته است. براساس آن ملاك و معیارها، داورها ارزیابی كردند. این معیارها شامل استفاده از تكنیكهای فرمی و خلاقیت و محتوای مناسب است. همچنین، داورها به بررسی ساختار و فرم آثار پرداختند تا ببینند آیا آنها قابلیت پخش در شبكههای مختلف را دارد یا خیر.»
پیشنهادهای ارتقای كیفیت
صفاییان ادامه داد: «پیشنهادم به آقای افتخاری یا كسی كه سال آینده مسئولیت برپایی این جشنواره را به عهده دارد،این است كه بخشی را برای آثاری كه قابلیت پخش از همه شبكهها را دارند، در نظر بگیرند. یعنی كارهای برنامهای را كه بتوانند در شبكههای مختلف پخش كنند. این كار میتواند به ارتقای كیفیت جشنواره كمك كند و برنامهسازان و هنرمندان را تشویق كند تا آثار خود را به نمایش بگذارند.»
این داور اضافه كرد: «جشنواره طنز ورادیو آیندهای روشن دارد.اما برای پیشرفت،ما نیاز داریم كه ابزارها ومواد لازمی كه نیاز هست، چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ معنوی، فراهم شود.ما مشاهیر طنازخوبی داشتیم. ایران ذوق طنازی خوبی دارد. كلا باید ابزارها و مواد لازمی كه نیاز هست، فراهم شود تا آیندهای بهتر داشته باشیم.همچنین، باید به برنامهسازان و هنرمندان فرصت داده شود تا آثار خود را به نمایش بگذارند و از نظرات و پیشنهادات داورانبهرهمند شوند.»
وی تصریح كرد: «داوری در ارتقای كیفیت جشنواره تأثیر دارد. نوع داوری به نظر من این است كه بچهها انگیزههای بیشتری پیدا میكنند وقتی میبینند كارشان دیده و شنیده شده است. برنامهسازان زمانی كه میبینند كارشان شنیده شده و به آن توجه ویژهای شده حتما برای تولید برنامههای بهتر انگیزه میگیرند. همچنین، داوری میتواند به برنامهسازان و هنرمندان كمك كند تا آثار خود را بهبود بخشند و به سطح بالاتری برسانند.»