معاون رسانه ملی شعار محوری جشنواره سوم رادیو بر پایه تقویت سرمایه اجتماعی

شعار محوری جشنواره سوم بحث تقویت سرمایه اجتماعی است كه بسیار با اهمیت برای رادیو در سال جاری خواهد بود.

1402/02/19
|
12:39

رونمایی از كتاب مستد رادیویی«به زبان آدمیزاد»
در مراسم اختتامیه جشنواره رادیو از علی بخشی زاده، معاون صدا به عنوان پدر معنوی رادیو یاد شد. او با حضور روی صحنه از كتاب مستند رادیویی با عنوان «به زبان آدمیزاد» رونمایی شد.
بخشی زاده در ابتدای سخنانش با تقدیر از اهالی رادیو كه با همت پركار و پرتلاش شان دومین جشنواره رادیویی را به ثمر رساندند، گفت: خداوند را شاكریم كه این جشنواره به همت اهالی دوست داشتنی، پركار و زحمتكش رادیو به ایستگاه پایانی رسید. مفتخرم به عنوان خادم، در این جمع نورانی عنوان كنم این جشنواره پربارتر و درخشان‌تر از گذشته كار خود را شروع كرد و دومین سال خودش را پشت سر گذاشت. این جشنواره به قالب مستند روح تازه ای دمید و فضای خوبی را ایجاد كرد شاهد مثال من آثار رسیده به جشنواره بود كه نسبت به سال گذشته هم از لحاظ كیفی و هم از جهت كیفی درخور توجه بود.
مستند یكی از كارآمدترین قالب هاست
معاون صدای رسانه ملی خاطرنشان كرد: یك سال بر ما گذشت و برای همه و به ویژه اهالی رسانه سال پر فراز و نشیبی بود. سالی سخت، سالی كه برخی به درستی گفتند، جنگ روایت ها بود. در یك طرف دنیایی پر از دروغ و تباهی به مدد فناوری های روز و شیوه های نوین سعی كرد وارونه سازی واقعیات و تسخیر اذهان را انجام دهد. در قلب های مردم نفوذ كند و تسخیر اذهان را داشته باشد. از طرفی همت بلند و رشادت های بی بدیل فرزندان ما كه مجاهدانه برای روشنگری و تبیین، با سلاح برنامه سازی به مقابله برخاستند و به سربلندی ایران عزیز افزودند.
بخشی زاده در ادامه یادآور شد: برای پاسخ به شبهات، سیاه‌نمایی ها و ناكارآمدی ها كه رسانه های رقیب در دستور كار دارند، مستند یكی از كارآمدترین قالب هاست كه به تاریكی ها می تابد و برای مخاطب روشنگری می كند. وجه تمایز این جشنواره موضوع محور بودن مستندها بود كه شش موضوع مورد توجه بود؛ مقوله انقلاب اسلامی كه جانم فدایش. دفاع مقدس، استقلال و همبستگی ملی، جهاد تبیین و هدایت فرهنگی، محور سوم مقوله جمعیت و فرزندآوری و تقویت نهاد خانواده و محور چهارم محیط زیست، محور شعار سال و محور آخر پاسداشت زبان فارسی.
این رسانه گرم، رسانه زندگی بخش و آگاهی بخش
وی با تاكید بر اینكه جشنواره برای جشنواره نبود، گفت: جشنواره پژواك، فقط جشنواره ای برای رادیو نبود. كارگاه‌های آموزشی جز تعطیلات رسمی برای اعتلای برنامه سازی به صورت مستمر برقرار بود، نظرسنجی ها در دستور كار قرار گرفت. در این جشنواره رادیو نشان داد كه می تواند مشعل دار جهاد تبیین باشد. من در یك كلام می گویم؛ این رسانه گرم، رسانه زندگی بخش و آگاهی بخش و عضو تاثیرگذار خانواده رسانه ملی است.
شعار محوری جشنواره سوم پژواك
بخشی زاده در ادامه شعار محوری جشنواره سوم پژواك را اعلام كرد و افزود: شعار محوری و جشنواره سوم بحث تقویت سرمایه اجتماعی است كه بسیار با اهمیت برای رادیو در سال جاری خواهد بود. من معتقدم كه شش مولفه سرمایه اجتماعی را تقویت می كند؛ كه شامل افزایش نشاط فردی و اجتماعی، افزایش امید، محور اعتماد نسبت به آینده، رضایت مندی و مقوله مشاركت و احساس امنیت خواهد بود.این شش محور جمع كننده سرمایه اجتماعی و شعار محوری جشنواره سوم رادیو خواهد بود .
معاون صدا در پایان ضمن قدردانی از اهالی خونگرم رادیو اعلام كرد: اگر مسیر هموار شد به دلیل تدبیر ریاست محترم سازمان صدا و سیماست. سپاس ویژه خودم را از دست اندركاران ابراز می كنم و مهر و ارادت همیشگی خودم را به همكاران دوست داشتنی خودم نثار می كنم كه عاشقانه و بدون چشم داشت در دفاع از ارزش های اسلامی مشغول هستند.

دبیر دومین دوره جشنواره رادیویی پژواك
آثار قابلیت رقابت با آثار بین‌المللی را دارد
حمیدرضا افتخاری دبیر دومین دوره جشنواره رادیویی پژواك با بیان اینكه جشنواره دوم پژواك با حمایت معاونت صدا یك هفته بعد از اختتامیه اولین دوره كار خود را آغاز كرد. حدود 734 اثر به دبیرخانه رسید كه از این تعداد 590 اثر دارای شرایط داوری بودند. در نهایت 129 اثر به مرحله نهایی راه یافتند كه در 4 اردیبهشت نامزدهای دریافت جایزه معرفی شدند.
دبیر دومین دوره جشنواره رادیویی پژواك افزود: جشنواره اول با هدف احیای قالب مستند شروع به كار كرد. با وجود گذشت یك دوره از برگزاری جشنواره بخش عمده‌ای از هدف یعنی احیای گونه مستند محقق شد. شورای سیاست‌گذاری جشنواره تصمیم گرفت آثار پخش شده از رادیو و آنتن‌های رادیو را به رقابت دعوت كند.
وی با بیان اینكه آثار قابل عرضه در این دوره نشان می‌دهد كه در این مدت توانستیم احیای گونه مستند را محقق كنیم، بیان كرد: با برگزاری 27 كارگاه آموزشی با آثاری مواجه هستیم كه به گواه داوران قابلیت رقابت با آثار بین‌المللی را دارد.

دسترسی سریع