تخصیص ارز دولتی 4200 تومانی فقط برای مواد اولیه استفاده میشود و قیمت دارو متاسفانه همچنان گران است و شركت های تولید داخل تحت فشارهای زیادی هستند و نمیتوانند با هم رقابت كنند ودر حوزه صادرات فعال باشند .
برنامه این هفته "مخاطب خاص" رادیو سلامت با موضوع: "تخصیص ارز دولتی در حوزه دارو" و با شركت اقایان ، دكتر شهریاری: رئیس كمیسیون بهداشت و درمان كشور ،دكتركبریایی زاده: رئیس اتحادیه صاحبان صنایع داروهای انسانی ، دكتر واعظ مهدوی:رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت ایران و دكتر راغفر :دكترای اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا ،در این بحث به روی انتن رفت.
در ابتدا دكتر شهریاری با اشاره به این نكته كه امیدواریم مردم همچنان كرونا را جدی بگیرند گفت: تخصیص ارز دولتی 4200 تومانی فقط برای مواد اولیه استفاده میشود و قیمت دارو متاسفانه همچنان گران است و شركت های تولید داخل تحت فشارهای زیادی هستند و نمیتوانند با هم رقابت كنند ودر حوزه صادرات فعال باشند .
دكتر شهریاری به پول بیمه ها اشاره و گفت :ازیك درصد ارزش افزوده ،فقط مقدار كمی در حوزه دارو اختصاص پیدا كرده است .
وی با بیان این مطلب كه :اثرات مثبت ارز 4200 تومانی بیشتر از اثرات منفی آن است ،خاطر نشان كرد:در حال حاضر بانك مركزی سختگیری زیادی برای توزیع ارز 4200 تومانی میكند .در بخش بعد دكتر كبریایی زاده اعلام كرد :در حال حاضر 65 درصد از عوامل تعیین كننده مواد اولیه در حوزه تهیه دارو با ارز آزاد تهیه میشود وتنها 35 درصداز قیمت تمام شده دارو ،مشمول ارز 4200 میشود .وی به فاصله بین ارز دولتی و نیمایی اشاره و گفت:این حالت فرصتهای قاچاق و فساد دارو را فراهم میكند،در حقیقت حاصل این اختلاف ،تجارت نامناسب را رقم میزند و مجموعه این عوامل زنجیره تهیه دارو را طولانی كرده است. كبریایی همچنین به ارز نیمایی اشاره و گفت:این ارز ،ارز شركت های صادراتی است و ما اگر بخواهیم تجارت سالم داشته باشیم باید از اختلافات بپرهیزیم. در پایان وی به براورد میانگین در آمدی دولت اشاره و گفت :این میانگین نسبتا خوب بوده است اما متاسفانه دولت خوش قول نبوده است ....
در بخش بعد دكتر واعظ مهدوی :با اشاره به افزایش شدید نرخ ارز ،به تاثیر منفی آن روی زندگی مردم تاكید و گفت: شاید برای دولتمردان این تفكر رقم بخورد كه :برای جبران كمبودها ،باز هم فشارها را روی مردم زیاد كنیم ...اما سوال اینست كه: *تا كجا باید نرخ ها پیش برود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*
وی گفت :ما در طول سالها دارو را با قیمت خوب عرضه كردیم،خصوصا داروهای تولید داخل را ،اما اكنون افزایش شدید دارو بر مردم فشار وارد میكند .
واعظ مهدوی در پایان گفت:بنظر من باید سوبسیدها را بیشتر كرد.
و در انتها دكتر راغفر :پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی گفت :
ارز واردات دارو نابود شده است و ما در حال حاضر شاهد بزرگنمایی قاچاق دارو هستیم. اینكه كسی ادعا كند : 19 كامیون دارو به عراق فرستاده شده،دروغ محض است و برای ورود یك دارواز كشوری به كشوری دیگر :یك چها راه تایید وجود دارد .وی با اشاره به افزایش قیمت دارو به تعطیلی كارخانه های تولید دارو اشاره و تاكید كرد:در این حالت تولید كنندگان داخلی با محدودیت های شدید ریالی مواجهند.راغفر همچنین به عدم پرداخت بیمه ها اشاره و خاطر نشان كرد: به همین دلیل است كه :قیمت ها بطور وحشتناكی افزایش می یابد .