سید مهدی حسینی: رشد 2.6 درصدی صدور پروانه نیروگاه تجدیدپذیر در مسیر توسعه سرمایه‌گذاری و افزایش ظرفیت

مدیركل دفتر برنامه و بودجه تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی ساتبا، در رادیو اقتصاد با اعلام نرخ پایه و شرایط خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های غیر‌دولتی خورشیدی، به توسعه سرمایه‌گذاری و افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر اشاره كرد.

1404/02/08
|
14:40

سید مهدی حسینی در برنامه «روزیِ نو» برنامه‌های ساتبا برای جذب سرمایه‌‌گذاران ترسیم كرد و گفت: نرخ‌های جدید خرید تضمینی برق با هدف ایجاد جذابیت اقتصادی برای سرمایه‌گذاران و ایجاد حداقل نرخ بازده داخلی 30 درصد تنظیم شده است.

وی افزود: قیمت‌های خرید تضمینی برق 50 درصد رشد داشته و مدل بورس سبز كه برای سرمایه‌گذاران جذاب بوده نیز 50 درصد رشد داشته‌ كه نشانگر حمایت جدی دولت از توسعه‌دهندگان نیروگاه‌های تجدیدپذیراست.

مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت نیرو عنوان كرد: متقاضیان می‌توانند ظرفیت‌های انشعابی را از طریق شركت‌های توسعه و برای ظرفیت‌های بالاتر از طریق درگاه ملی مجوزها دریافت كنند تا پس از احداث برق خودشان را به صورت آتی (برق آینده) در بورس سبز بفروشند كه خریدارانشان همه صنایع كشور هستند.


حسینی یادآوری كرد: بورس سبز 3هزار و 726 میلیارد گردش مالی داشته كه تا پایان سال به 5 هزار میلیارد می‌رسد.

وی با اشاره به بازگشت سرمایه پیشنهاد داد: برای نیروگاه‌های انشعابی ملكی و شهرك‌های صنعتی با توجه به نرخ ابلاغیه جدید این مسیر بین سه تا چهار سال طی می‌شود و می‌توانند برق خود را در بورس سبز بفروشند و طی 25 سال بهره‌برداری از نیروگاه انتفاع كامل خواهند داشت.

مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت نیرو تصریح كرد: تابلوی بورس سبز تاكنون جذاب‌ترین مسیر سرمایه‌گذاری بوده‌است.

حسینی با ذكر شمار زیاد متقاضیان سرمایه‌گذاری ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر گفت: بیش از34 هزار مگاوات پروانۀ ساخت نیروگاه خورشیدی ظرف امسال در كشور صادر شده است. این میزان نیروگاه در حالی است كه تا پیش از این متوسط سالانۀ 100 پروانه برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر در كشور صادر می‌شد كه این میزان، رشد 2.6 درصدی صدور پروانه برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به مجوزهای مربوط به احداث نیروگاه افزود: مجوزهای سه‌گانه احداث شامل زمین، اتصال به شبكه برق و محیط زیست است كه پس از این مجوزها می‌توان به احداث نیروگاه رسید.

مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت نیرو عنوان كرد: در فروردین ماه 16.3 مگاوات نیروگاه وارد مدارد شد كه 10 مگاوات آن در كرمان و 4 مگاوات آن در خراسان جنوبی و رضوی شكل گرفت كه این میزان در تابستان افزایش خواهد یافت.

حسینی تصریح كرد: در دوره دولت چهاردهم به رشد مطلوب 32 درصد در نیروگاه تجدید پذیر دست پیداكرده‌ایم.

وی با اشاره به ظرفیت مطلوب نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: 1631 مگاوات ظرفیت مطلوب نیروگاه‌های ماست كه ماهانه بین 50 تا 100 مگاوات وارد مدار می‌شوند و كنترل شبكه برق ایران این برق را ذخیره می‌كند.

مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت نیرو یادآور شد: متقاضیان با حضور در درگاه ملی مچوزها كمتر از دو هفته می‌توانند این مجوز را دریافت كنند.

حسینی در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی گفت: برای سرمایه‌گذاران خارجی دو مدل نرخ خرید تضمینی ارزی داریم كه برای نیروگاه خورشیدی 6.9 سنت و برای نیروگاه بادی 9.5 سنت برای هر كیلو وات برق تولید شده‌است.

گفتنی است «روزیِ نو» شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:30 از رادیو اقتصاد تقدیم می شود.

دسترسی سریع