فصل هفتم مسابقه «یك، دو، صدا» به تهیهكنندگی مهدی ساعی در سه بخش خوانندگی، آهنگسازی و ترانه سرایی با حضور علیرضا افتخاری، محمدرضا چراغعلی و سعید بیابانكی- كه داوری مسابقه را به عهده دارند- برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا در این مراسم كه با اجرای ابوالفضل آقاخانی در استودیو یك ساختمان شهدا برگزار شد، تعدادی از داوطلبان و شركتكنندهها در حضور داوران و حضار در استودیو به رقابت با یكدیگر پرداختند. محمدجعفر محمدزاده، مدیر رادیو ایران و حمیدرضا مقدسی، مدیر گروه ورزش و تفریحات رادیو ایران نیز از جمله مدیران حاضر در این مراسم بودند. فصل ششم این مسابقه در حوزه بازیگری رادیویی با حضور 240 نفر علاقهمند در فروردین ماه سال جاری شروع شد و شركت كنندگان پس از طی مراحل و چالشهای مختلف بازیگری به مرحله پایانی رسیدند.
40 سال است برای فرزند معلولم میخوانم
فصل هفتم مسابقه یك، دو صدا از ساعت 14 تا 19 روز چهارشنبه با حضور هفت گروه علاقهمند به تست خوانندگی آغاز و اختتامیه فصل ششم این مسابقه با موضوع بازیگری و اهدای تندیس و جوایز برگزار شد. در این مراسم شركتكنندهها به نوبت پشت میكروفون قرار گرفتند و مقابل داوران اجرا كردند. در این میان آقاخانی نیز سعی میكرد با مزاح با شركتكنندهها از استرس آنها بكاهد. كامران بهرامی اولین شركتكنندهای بود كه برای اجرا در جایگاه قرار گرفت وآهنگی را برای پسر ده ماههاش خواند. در بین اجرای شركتكننده، شرایطی مهیا شد كه علیرضا افتخاری مقابل حضار اعلام كند من یك پسر معلول دارم و 40 سال است هر چه میخوانم برای اوست. چون هرچه دارم از بركت حضور اوست. با شنیدن این جملات، حضار تحت تاثیر قرار گرفتند و وی را تشویق كردند. ضمن اینكه به درخواست مجری و حضار، چند بیتی هم بدون ملودی و زنده اجرا كرد كه باز هم مورد تشویق قرار گرفت. در انتها نیز مینا نوروزی و عباس محبی از داوران فصل ششم این مسابقه در جایگاه قرار گرفتند و در كنار داوران فصل هفتم از برگزیدگان فصل ششم تقدیر كردند و به آنها تندیس و لوح تقدیر اهدا شد. گفتنی است در كنار این دو، لاله صبوری، علی سلیمانی، فرهاد بشارتی، امیرپارسی و جواد انصافی نیز داوران فصل قبلی این مسابقه بودند.
«یك، دو، صدا» گامی در جهت ارتقای موسیقی
محمد جعفر محمدزاده، مدیر رادیو ایران بیان كرد: مسابقه یك، دو صدا برنامه چندوجهی است. هم مسابقه است و هم سرگرمی و هم برنامه استعدادیابی و تعاملی رادیوست كه حكم باشگاهی را برای رادیو ایران دارد. این برنامه به صورت روزانه از رادیو پخش میشود و مخاطبان گستردهای دارد. ششمین فصل آن به پایان رسیده و هر فصل سه ماهه است كه امروز وارد فصل هفتم شدیم. در هر فصل هم روی یكی از استعدادها كار میكنیم.
وی افزود: میدانید موسیقی با رادیو عجین و ركن اصلی رادیوست. یعنی كلام و موسیقی تشكیل دهنده رادیوست. بنابراین موسیقی یكی از اركان مهم رادیوست. از طرفی ما فرهنگی داریم كه صاحب موسیقی هستیم. متاسفانه گاهی اوقات به دلیل كمكاری برخی دستگاههای فرهنگی باعث شده موسیقی ما به جای خوبی نرود و موسیقیهای غیر مرغوب و نامطلوب به قدری گسترش پیدا كند كه سلیقه و گوش مخاطب عادت به موسیقی سطح پایین كند؛ بنابراین یكی از اهدافی كه این برنامه دنبال میكند، ارتقای سطح موسیقی است. به همین منظور میبینید داورها با چه دقت و سختگیریای قضاوت میكنند. امیدواریم این فصل از مسابقه برای موسیقی، این محصول مهم فرهنگی، قدمی بردارد و كاری انجام بدهد.
محمدزاده در پاسخ به این سوال كه چه تدابیری برای همكاری با برگزیدگان این جشنواره اندیشیده است هم توضیح داد: به قدری مراجعه كنندهها زیاد هستند كه نمیتوانیم جوابگوی همه در این مسابقه كه هر روز هم پخش میشود باشیم. اما فكر میكنم این برنامه برای رادیو و موسیقی رادیو خدمت ماندگاری میكند و انشاءا... در آینده آثارش را میبینیم. ما در این فصل خیلی از آثار را ضبط كردیم كه به درد پخش از رادیو میخورد. چون تمام استانداردهای رادیو را شامل میشود. لذا این اقدام در كنار بحث گویندگی، بازیگری و گزارشگری كه در دورههای گذشته بود، این هم نیازی بود كه به آن پاسخ دادیم و من از عملكرد این برنامه راضی هستم.
وی در پایان نیز درباره سایر برنامههای تعاملی رادیو ایران عنوان كرد: رسانه امروز رسانه تعاملی است. دیگر فضا مثل گذشته نیست كه رسانهها یكطرفه حرف بزنند و مردم هم بشنوند. رسانهها برای ارتباط برقرار كردن با مخاطب و نگهداری آنها چارهای ندارند جز اینكه اهل تعامل باشند و زمانی موفق هستند كه به همه وجوه توجه و دقت كنند. صدای مخاطب باید در رادیو و هر رسانه دیگری شنیده شود. ما هم در این یكی دو سال اخیر در رادیو تلاش كردیم برنامههایمان را تعاملی كنیم. یعنی یك طرف برنامه ما صدای مخاطب است. به عنوان مثال در برنامه «كوی نشاط»، «پارك ساعی» و اغلب برنامههای سرگرمی این رویكرد را داریم.
در 6 فصل استعدادهای خوبی كشف كردیم
مهدی ساعی، تهیهكننده یك، دو، صدا- كه وارد فصل هفتم این مسابقه شده است- در این باره بیان كرد: با توجه به اینكه تب گویندگی و اجرا در جامعه زیاد شده بود، به این فكر افتادیم كه خودمان مسابقه استعدادیابی برگزار كنیم. با توجه به اینكه در سازمان اغلب گویندهها سن شان بالا رفته و بازنشسته شدهاند یا امكان حضورشان شاید وجود نداشته باشد؛ بنابراین به فكر این موضوع افتادیم و سال 95 استارت كار را زدیم و با مسابقه گویندگی كار را شروع كردیم و در هر فصل چالشهای خاصی را در مسابقه داشتیم. از گویندگی و بازیگری گرفته تا امروز كه در فصل هفتم به آهنگسازی، ترانه سرایی و خوانندگی رسیدیم.
وی در ادامه درباره خروجی این شش فصل هم توضیح داد: خوشبختانه استعدادهای خوبی كشف كردیم. البته در سازمان امكان جذب نیرو وجود نداشت. اما مدیر پیشین رادیو ایران طرحی ارائه كردند مبنی بر اینكه از این دوستان بتوانیم در برنامهای استفاده كنیم. بنابراین در برنامه پارك ساعی از استعدادهای این بچهها استفاده كردیم كه این برنامه سه سال است روی آنتن است و بسیار هم مورد استقبال قرار گرفت. نكته مهم اینكه توانستیم سال 96 به مسابقه abu راه پیدا كنیم. البته جایزه نگرفتیم اما در این حوزه رقیبی نداشتیم و برای ما افتخار بزرگی است. در فصل هفتم هم فكر میكنم بتوانیم استعدادهای خوبی كشف كنیم و به دنبال مجوز پخش صداهایشان از رادیو هم هستیم. البته این دوستان به برنامههای «صبحجمعه» و كوی نشاط هم راه پیدا میكنند.