كرم ساقه خوارنواری برنج از آفات كلیدی شالیزار هاست

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج كشور، در رادیو اقتصاد گفت: كرم ساقه‌خوار نواری برنج از آفات كلیدی شالیزارها در كشور است.

1404/03/21
|
12:47

مهرداد طبری در برنامه «مجله رادیویی كشاورزی» افزود: این آفت بطور اختصاصی از گیاه برنج تغذیه و ایجاد خسارت می كند.

همچنین اظهار داشت: كرم ساقه‌خوار نواری برنج تك خوار است.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج كشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه چند گونه آفت ساقه‌خوار در كشور وجود دارد،گفت: چندین نوع ساقه‌ خوار در كشور روی میزبان‌های مختلف مثل ذرت، نیشكر و برنج گزارش شده است

وی افزود: تعداد ساقه خوارها در ایران بیش از یكی است ولی در برنج همین گونه فعال است.

طبری در ادامه ضمن پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینكه چگونه می‌توان آفت كرم ساقه خوارنواری برنج را در شالیزارها كنترل كرد، اظهار داشت: پایش به منزله پیش آگاهی و پیش یابی و همینطور كنترل دو روش مهم و ضروری در مبارزه با این آفت است.

وی اضافه كرد: فعالیت كشاورزان و كارشناسان كشاورزی پس از برداشت برنج در شالیزارها شروع و تا پایان فصل برداشت زراعی جدید ادامه پیدا می‌كند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج كشور ضمن اشاره به بحث مدیریت تلفیقی آفات گفت:
این مدیریت در پاسخ به نیاز بشر شكل گرفته است.

وی افزود: مدیریت تلفیقی آفات بر پایه اصول اكولوژیكی و اقتصادی استوار است و سعی می‌كند با استفاده از روش‌ های مختلف تعادل طبیعی در سیستم كشاورزی را حفظ كند.

طبری بیان داشت: این روش شامل مراقبت دقیق آفات، شناسایی دقیق نقاط ضعف و قوت آفات، استفاده از كنترل‌های بیولوژیك مانند استفاده از دشمنان طبیعی آفات، استفاده از روش‌های زراعی مانند چرخش كشت و استفاده از گیاهان مقاوم و در نهایت استفاده هدفمند و محدود از سموم شیمیایی در صورت لزوم است.

وی یادآور شد: از مزایای مدیریت تلفیقی آفات می‌توان به مصرف كم حشره كش ها، حفظ محیط زیست، كاهش هزینه‌ ها، حفظ تعادل طبیعی، كم شدن خطر سموم برای سلامت انسان و بسیاری موارد دیگر اشاره كرد.

«مجله رادیویی كشاورزی» شنبه تا پنج شنبه ساعت 14:30 از رادیو اقتصاد پخش می شود.

دسترسی سریع