كاهش 40 درصدی بارش ها در كشور؛ مشكل كمبود آب داریم؛ لزوم اصلاح الگوی مصرف

مدیرعامل شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور از كاهش 40 درصدی بارش ها در كشور خبر داد و گفت: كمبود آب در سطح كشور شدید است و باید اقدامات تعرفه‌ای و فرهنگی را افزایش دهیم.

1404/02/30
|
15:00

هاشم امینی در برنامه «روزیِ نو» رادیو اقتصاد با اشاره به اینكه در سطح كشور با چالش كمبود آب شدید مواجه هستیم، اظهار كرد: طبق بررسی‌هایی كه به صورت مستمر با رصد پایش‌ بارش‌ها انجام شده، امسال در بسیاری از شهرها و استان‌ها تنش آبی داریم.

وی افزود: در بحث مدیریت آب در دنیا چند روش متعارف وجود دارد از جمله اقدامات فنی و فناورانه، اقدامات قانونی، اقدامات فرهنگی و اقدامات تعرفه‌ای كه موجب كاهش سرانه مصرف آب می‌شود.

مدیرعامل شركت مهندسی آبفای كشور تصریح كرد: در حالی كه اقدامات تعرفه‌ای با اقتصاد مردم ارتباط مستقیم دارد و شاید كمتر موثر باشد بهتر است در كشور سهم اقدامات فرهنگی را با روش‌های ساده افزایش دهیم.

امینی با بیان اینكه شرایط جغرافیایی ایران و اقلیم خشك آن شرایط متفاوتی را برای ما ترسیم كرده گفت: بارش كشور ما حدود یك سوم میانگین جهانی است و به طور متوسط حدود 200 تا 250 میلی‌متر بارش داریم. این موضوع تأمین منابع آبی سطحی و زیرزمینی را به چالشی جدی تبدیل كرده است.

وی یادآور شد: آورد سالانه آب تجدیدپذیر امروز با كاهش 37 درصدی از 100 میلیارد متر مكعب به 93 میلیارد متر مكعب رسیده است كه سبب شده امروز با مشكل تامین آب و بحران آن رو‌به‌رو هستیم.

مدیرعامل شركت مهندسی آبفای كشور در حكمرانی آب اولین اقدام حكمرانی درست در حوزه كشاورزی است كه نحوه آبیاری و گونه‌‌هایی كه زیر كشت می‌روند اهمیت دارد.

امینی گفت: طبق مبحث 16 و 19 مقررات ساختمان باید به موضوع آب شرب توجه شود و لازم است كه در این باره كار فرهنگی شود تا صرفه‌جویی انجام شود.

وی به آب تصفیه شده‌ای كه در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد اشاره كرد و گفت: حدود 9 میلیارد متر مكعب آب شرب تصفیه شده برای 85 میلیون نفر شهروندان در شهرها و استان‌های مختلف كشور تامین شده‌است كه آبی گران قیمت است.

مدیرعامل شركت مهندسی آبفای كشور در ادامه با بیان اینكه آب تصفیه شده ثروت بین نسلی است و باید برای مدیریت آن تصمیمات راهبردی اتخاذ شود، یادآور شد: تامین و ارسال آب جهت مصارف شرب تهران از 5 سد امیركبیر، لار، طالقان و ماملو انجام می‌شود و باید متذكر شد كه طی فرایند تصفیه آب برای دسترسی شهروندان به آب بهداشتی هزینه‌بر است به همین دلیل نباید به راحتی آن را هدر بدهیم.

امینی درخصوص اقدامات متداول برای مدیریت آب تصریح كرد: طبق برنامه هفتم توسعه باید از اقدامات بازدارنده و تعرفه‌ای استفاده كنیم و مشتركین بدمصرف را شناسایی كرده تا ابعاد فرهنگی این مدیریت را افزایش دهیم.

وی از هموطنان خواست مدیریت مصرف آب شرب را با روش‌های ساده داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون چالش پشت سر بگذاریم.

برنامه «روزیِ نو» شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:05 از رادی اقتصاد پخش می شود.

دسترسی سریع