دبیر كل شورای هماهنگی بانك های دولتی وام ازدواج یكی از سیاستهای حمایتی دولت برای تشویق به ازدواج جوانان دانست و كارآمدی آن را منوط به نحوه تأمین منابع و هماهنگی نهادهای مسئول عنوان كرد.
علیرضا قیطاسی در برنامه «روزیِ نو» رادیو اقتصاد به وظیفه بانكها مبنی بر پرداخت وام كه منابعش براساس قانون بودجه جذب شده اشاره كرد و پرداخت وام ازدواج را یكی از تكالیف بانكها اعلام كرد.
وی افزود: وام و تسهیلات میتواند در قالب جهیزیه از طریق تولید كننده نیز در اختیار متقاضی قرار بگیرد تا مزدوجین براساس سلیقه خودشان اقلام مورد نیازشان را خریداری كنند و ما به عنوان بانكدار منابعی داریم كه براساس قانون آن را پرداخت میكنیم.
دبیر كل شورای هماهنگی بانك های دولتی عنوان كرد: هر سال بین 800 تا 900 هزار مزدوج وام ثبت نام میكنند و در سال گذشته 200 همت به بانكها اعطا شد تا وام قرض الحسنه ازدواج پرداخت كنند.
قیطاسی یاداور شد: محل تأمین این وام از محل سپردههای پس انداز و جاری است و منابع بانكها در این بخش باید تقویت شود تا وامها پرداخت شود.
وی افزود: شبكه بانكی در سال 1403 بالغ بر 205 همت تسهیلات ازدواج به متقاضیان پرداخت كرد كه حاكی از تحقق 143 درصدی تكالیف در پرداخت این نوع تسهیلات و رشد 30 درصدی در مقایسه با سال 1402 است. آنچه كه بوده مازاد بر آن هم پرداخت شده اما همچنان متقاضی در صف هستند.
دبیر كل شورای هماهنگی بانك های دولتی گفت: پیش از این مهلت دریافت وام یك سال بود اما بتا به قانون بودجه سال 1404 ، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به زوجهایی كه در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ ازدواج آنها بیشتر از 4 سال نگذشته باشد و تاكنون وام ازدواج دریافت نكردهاند، پرداخت میگردد.
قیطاسی عنوان كرد: دبیر كل شورای هماهنگی بانك های دولتی در گذشته دوره پرداخت 5 ساله بود و پس از ان 7 ساله بود اما اكنون ده ساله است.
وی افزود: پیش از این صندوق قرض الحسنه مهر امام رضا (ع) تسهیلات خرید كالای ایرانی را به عنوان بخشی از وام ازدواج برعهده گرفتهبود و اكنون نیز این امكان پذیر است اما امروز 50 درصد جوانان تامین اعتبار مالی و پول نقد برایشان كارسازتر است و بهتر است تامین مالی شود.
دبیر كل شورای هماهنگی بانك های دولتی گفت: باید منابعی در نظام بانكی در نظر گرفتهشود تا این تامین اعتبار صورت بگیرد.
قیطاسی خاطر نشان كرد: اگر زنجیره تامین و تولید را در نظر بگیرید قطعا به تولید كمك كرده است اگر این زنجیره درست باشد به نفع همه است.
گفتنی است «روزیِ نو» شنبه تا پنچ شنبه ساعت 6:30 از رادیو اقتصاد تقدیم می شود.