اهمیت نصب سامانه مانیتورینگ انرژی در ساختمان‌ها با همراهی شركت‌های دانش‌بنیان

معاون توسعه شركت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: بخش ساختمان افزون بر 40 درصد مصرف انرژی كشور را به خود اختصاص می‌دهد كه این عدد تكلیف بزرگی بر گردن همه ما به عنوان متولیان ساختمان چه در سطوح ملی و چه استانی می‌گذارد.

1404/02/23
|
14:50

تورج امرایی در برنامه «روزیِ نو» رادیو اقتصاد اظهار كرد: تلاش شده كه در حوزه مقررات شرایط به روز شود، از جمله ویرایش پنجم مبحث 19 كه مربوط به بحث صرفه جویی در مصرف انرژی است و معتقدیم كه فقط مربوط به این مبحث هم نیست و سایر مقررات ملی ساختمان هم در این زمینه وظایفی بر عهده دارند كه باید انجام دهند.

وی افزود: یكی از برنامه‌های اصلی این معاونت، ارتقا شركت‌های دانش‌بنیان نوپا به شركت‌های نوآور و فناور است و اكنون بیش از 10 هزار شركت دانش‌بنیان داریم كه در زمینه پایش و كنترل انرژی ساختمان به صورت تخصصی روی فناوری‌ها كار می‌كنند.

معاون توسعه شركت‌های دانش‌بنیان در ریاست جمهوری عنوان كرد: در این باره اجرای سامانه مدیریت هوشمند ساختمان یا IBMS، مدیریت انرژی ساختمان (( BEMS در كنار استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت دارد كه طبق مبحث 19 باید ساختمان‌های مسكونی 5 درصد و ساختمان‌‌های غیرمسكونی 10 درصد از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده كنند.

امرایی تصریح كرد: این معاونت حمایت‌های لازم را در زمینه مدیریت مصرف انرژی به كار گرفته‌است.

وی با اشاره به این‌كه معیارهای مختلفی در ارزیابی كیفیت و عملكرد این تجهیزات مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: كنترل عملكرد و كیفیت، مقاومت محیطی، ایمنی، مسائل زیست‌محیطی و انرژی، تنها بخشی از الزام‌هایی هستند كه در ارزیابی، نصب و راه‌اندازی تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر باید مدنظر قرار بگیرند.

معاون توسعه شركت‌های دانش‌بنیان در ریاست جمهوری با اشاره به رده‌بندی مصرف انرژی بیان كرد: ساختمان مطابق مبحث 19 باید رده‌بندی شوند EC پایین ترین رده انرژی تلقی می‌شود و دستیابی به این رده اجباری است. ساختمان كم انرژی (+EC) و ساختمان بسیار گرم انرژی (++EC) رده‌های انرژی بالاتر هستند و البته ساختمان‌ها باید حداقل رده C را داشته‌باشند.


امرایی به اهمیت نصب سامانه مانیتورینگ انرژی در ساختمان‌ها اشاره كرد و گفت: سامانه پایش اطلاعات انرژی ساختمان‌ها این امكان را فراهم می‌آورد تا با مانیتورینگ مصارف انرژی ساختمان‌هایی كه به كنتورهای هوشمند انرژی مجهز شده اند، شاخص‌های كارایی‌شان بررسی و مشخص شود.

وی یاداور شد: همه ساختمان‌‌هایی كه تهویه مركزی دارند باید به این سامانه مجهز باشند تا مصرف برق ساختمان پایش شود. سامانه هوشمند برای پایش، كنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌های تجاری، مسكونی و صنعتی است.

وی به فناوری‌هایی كه شركت‌های دانش بنیان ساخته‌اند اشاره كرد و گفت: در حوزه تاسیسات مكانیكی و برقی تولیدات قابل توجهی از سوی شركت‌های دانش بنیان داریم و بیش از صد شركت در حوزه سامانه‌های هوشمند فعال هستند.

معاون توسعه شركت‌های دانش‌بنیان در ریاست جمهوری با اشاره به مهمترین مشكل در اتلاف انرژی عنوان كرد: بیشترین اتلاف در ساختمان‌ها به حوزه طراحی و بهره‌برداری مربوط می‌شود كه باید نظارت بیشتری هم شود.

امرایی یادآور شد: سامانه مدیریت انرژی ساختمان به كاربران كمك می‌كند تا مصرف انرژی را كاهش دهند، هزینه‌های عملیاتی را مدیریت كنند و بهره‌وری انرژی را افزایش دهند.

وی با تأكید بر حمایت از شركت‌های دانش بنیان خاطرنشان كرد: علاوه بر توسعه شركت‌های دانش‌بنیان از نظر كمی و كیفی، اولویت اول ما كیفیت شركت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌هاست و تلاش می‌كنیم تولید كالای دانش‌بنیان یا كالای راهبردی مورد نیاز مردم را در قالب زنجیره‌های فناوری تقویت ك و آن‌ها را در تراز جهانی قرار دهیم.

گفتنی است «روزیِ نو» شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:30 از رادیو اقتصاد تقدیم می شود.

دسترسی سریع