مدیركل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی در خصوص تكلیف صاحبان مشاغلی كه مالیات مقطوع آن ها صفر محاسبه شده گفت: فرم مالیات مقطوع موضوع ماده (101) قانون مالیات های مستقیم برای صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) بارگذاری شده حداكثر تا دهم مردادماه تمامی مالیات های مقطوع تعیین شده بارگذاری خواهد شد.
جهانگیر رحیمی در برنامه «روزیِ نو» رادیو اقتصاد عنوان كرد: در خصوص مودیانی كه مبلغ مالیات مقطوع برایشان صفر محاسبه شده همانند سال گذشته یعنی سال 1401 برگه قطعی صفر صادر خواهد شد و چنانچه این دسته از افراد به ادارات امور مالیاتی مراجعه نكنند به صورت سیستمی مالیات قطعی آن ها در سامانه به مبلغ صفر ثبت خواهد شد.
وی افزود: بنا به درخواست رئیس اتاق اصناف ایران مبنی بر عدم احتساب مالیات سابقه؛ لزوم اعلام نحوه محاسبه مالیات به مؤدی در فرم تبصره 100 و بارگذاری یكباره و همگانی فرم تبصره در یك زمان مشخص خواهد شد و استفاده از سابقه مالیاتی در كمترین میزان خود باشد.
مدیركل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی در مورد عمده مشكل مالیاتی اصناف اظهار كرد: اگرچه مالیات بر ارزش افزوده به صورت كلی شامل تمامی مشاغلی میشود كه به هر طریقی به خرید و فروش كالا و خدمات میپردازند اما عمده مشكل ما عدم شفافیت در پرداختها به صورت پرداخت نقدی یا كارت به كارت است كه ما را از دادههای واقعی دور میكند.
رحیمی عنوان كرد: لازم است هرجایی هر شخصی مشمول مالیات میشود آن را پرداخت كند و این موضوع برای فعالان اقتصادی رصد میشود و حتی گردش مالی اطرافیان فرد نیز رصد میشود.
وی خاطرنشان كرد: ما حسابهای شخصی صاحبان مشاغل را رصد میكنیم و در صورت مغایرت رفتارهای اقتصادی به دلیل واریز وجه در بازههای زمانی مختلف موجه نشان دار بودن این حساب و فعالیت اقتصادی آن میشویم.
مدیركل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی تصریح كرد: شاید فرد در گذشته فعالیت اقتصادی نداشته یا واحد تولیدیاش را تعطیل كرده باشد از این رو ما به سوابق صاحبان اصناف كاری نداریم ضمن اینكه اگر فعالیت اقتصادی تعطیل شده باید به اداره مالیات مراجعه كند و اطلاع دهد.
رحیمی با اشاره به تخلفات مالیات بر ارزش افزوده گفت: نبود شفافیت در حسابهای بانكی اصناف كه منجر به معاملات غیرثبتی و فروش بدون فاكتور محصولات میشود سبب شده این ارزش افزوده از جیب مصرف كننده پرداخت شود.
وی افزود: پایه این محاسبات عمدتاً بر مبنای ابراز مودی در ثبتنام خود و همچنین مطابقت دادههای در اختیار سازمان همچون اطلاعات حسابهای بانكی و صورتحسابها استوار است كه مبتنی بر فرم تبصره 100 است كه مودی باید آن را پر كند.
مدیركل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی عنوان كرد: براساس این فرم مالیات مقطوع، اطلاعات حسابها، مجموع خرید و فروشها و حساب تجاری به مودی اعلام میشود.
رحیمی خاطرنشان كرد: عملكرد اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل در سامانه tax.gov.ir بارگذاری میشود. هدف اصلی آن، كاهش بار اداری و تسریع فرآیند وصول مالیات اشخاص حقیقی و اصناف است.
وی افزود: در سال قبل نزدیك به 70 درصد مودیان مالیاتی مشاغل كم درآمد شامل این قانون شده، با مالیات صفر محاسبه شدند و از امسال هم همین روند ادامه دارد. اما مهم این است كه باید دادههای درستی در سامانه ثبت شود تا بهرهبرداری درستی از آنها صورت بگیرد.
مدیركل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی خاطرنشان كرد: از اول خرداد ماه اظهارنامه مشاغل و از تیرماه اظهارنامه اشخاص حقوقی، شركتها و موسسات در اختیار مودیان قرار خواهد گرفت.
«روزیِ نو» شنبه تا پنج شنبه ساعت 6:30 از رادیو اقتصاد تقدیم می شود.