رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صمت نمایشگاه «ایران اكسپو 20255» را فراتر از توسعه تجارت، راهی برای توسعه همگراییهای اقتصادی و زمینهساز ارتقاء روابط در همه زمینهها با كشورهای مختلف جهان دانست.
به گزارش روابط عمومی رادیو اقتصاد، محمدعلی دهقان دهنوی در برنامه «رهیافت» هفتمین رویداد ایران اكسپو و اجلاس همكاریهای اقتصادی ایران و آفریقا را به عنوان بزرگترین رویدادهای تجاری ایران، معرفی كرد و افزود: ما در یك مسیر روبه رشد قرار گرفتهایم و باید ابزارهایمان را در سطح بالاتر به كار بگیریم تا مجموع تجارت خارجی كشورمان رشد كند.
وی رشد قابل توجه و استقبال چشمگیر مهمانان و شركتكنندگان از این رویداد را بیانگر حركت رو به جلو و توسعه ظرفیتهای تجارت ایران دانست و افزود: ایران اكسپو عرصه خلق و ارائه فرصتهای تجاری بینظیر است، بیش از یك هزار شركت ایرانی توانمندی صادراتی خود را به نمایش گذاشتند و گفتوگوهای تجاری و رایزنیهای سیاسی زمینه انعقاد قراردادهای جدید را برای توسعه تجارت فراهم میكند.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به استقبال چشمگیر مقامات سیاسی و بازرگانی خارجی از این رویداد گفت: پس از فراخوان 4400 نفر ثبت نام كردند اما با توجه به ظرفیت هتل و زیرساختهای موجود ناگزیر به پذیرش 3000 نفر شدیم كه 2900 نفر از كشورهای مختلف در این رویداد حضور یافتند كه اتفاق قابل توجهی در حوزه اقتصاد بود.
دهقان دهنوی با بیان اینكه همه كشورهای درحال توسعه برای پیمودن مسیر توسعه این مسیر توسعه یافتگی را طی كردند عنوان كرد: نقطه اشتراك تمام این كشورها و شرط توسعه یافتگی سرمایهگذاری و تولید است بنابراین ما باید نگاهمان را تغییر دهیم و مسیر پرافت و خیز را با هوشیاری طی كنیم.
وی یاداور شد: ایران در بسیاری از حوزهها مانند فولاد و سیمان موقعیت مهم و جهانی دارد و دست برتر دارد. این داشتهها را باید قدر دانست و با اتكا به آن پیش رفت.
معاون وزیر صمت از لزوم توجه به موضوعات محیط زیستی در اقتصاد و توجه به شركتهای دانش بنیان سخن گفت و افزود: ضعف ما در برخی حوزهها مانند دانش بنیانها عدم تجاری سازی آن است و باید به بازارهای بینالمللی توجه كنیم.
دهقان دهنوی نمایشگاه ایران اكسپو را فرصتی طلایی برای ارتقای صادرات و توانمندیهای خودمان به مشتری ها دانست و گفت: هدف اصلی این نمایشگاه، تسهیل تبادل اطلاعات تجاری، گسترش مبادلات اقتصادی و معرفی آخرین دستاوردهای تولیدی شركتهای ایرانی به منظور رشد و توسعه صادرات بود كه محقق شد.
وی افزود: این پیشرفت برای بسیاری از كشورهای مهمان موجب شگفتی بود و علاقهمندی آنها را به همكاری با ایران برمیانگیخت.
رئیس سازمان توسعه تجارت عنوان كرد: سفر مقامات كشورهای مختلف منجر به برگزاری تفاهمنامههایی شد كه گامی بزرگ در راستای دیپلماسی اقتصادی و توسعه مناسبات منطقهای محسوب میشود.
دهقان دهنوی بر لزوم حمایت بخش دولتی از تولیدكننده تأكید كرد و گفت: در حوزه صادرات برنامههای موفق و مهمی داریم كه لازم است به این منظور زیرساختهای صادرات، دانش بازاریابی را فراهم كنیم.
وی خاطرنشان كرد: توجه به شركتهای كوچك برای حضور قوی در اقتصاد میتواند موجب امیدواری شود كه نتیجه آن ایجاد شور و نشاط اقتصادی در جامعه است.