مناقبی در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: صنعت غذایی حلال دریچه ای رو به اقتصاد جهانی

رئیس مجمع ملی واردات و عضو هیئت مدیره انجمن واردكنندگان مواد خوراكی و آشامیدنی گفت: صنعت غذا یا گردشگری حلال امروز دریچه ای بزرگ رو به اقتصاد دنیاست.

1396/08/06
|
16:03

علیرضا مناقبی در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد افزود: ایران به دلیل داشتن جایگاه غذایی بالا، كشور اسلامی، توجه به مسائل شرعی و غیره می تواند نوك پیكان مسیر حركت صنعت غذای حلال در جهان باشد و در این حوزه میدان داری كند.

وی همچنین اظهارداشت: اگر صنعت غذا یا گردشگری حلال در ایران شكوفا شود بطور قطع و یقین می تواند صنعت نفت مملكت را تحت شعاع قرار دهد.

رئیس مجمع ملی واردات و عضو هیئت مدیره انجمن واردكنندگان مواد خوراكی و آشامیدنی گفت: ایران به عنوان یك كشور اسلامی بزرگ و شناخته شده از مزیت بالقوه ای برای موفقیت در صنعت حلال برخوردار است بنابراین جهت ورود موفقیت آمیز به این بازار شناخت جدی و عملی از وضعیت حال وآینده بازار، شناسایی رقبای موجود و نیز تقویت توانمندی ها و برطرف كردن نقاط ضعف كشور كاملا ضروری به نظر می رسد.

وی با بیان اینكه توسعه صنعت غذایی حلال در ایران باید از شعار به عمل تبدیل شود، افزود: برای داشتن سهم مناسب در تجارت محصولات حلال ضمن نیاز به ایجاد ساختارهای اداری و تجاری مناسب باید از استراتژی مشخصی نیز بهره مند بود.

مناقبی اظهارداشت: صنعت غذای حلال امروزه یكی از مهمترین بخش های تاثیرگذار در صادرات كشور های پیشرو به شمار می رود و نقش مهمی در ارزآوری این كشورها ایفا می كند.

وی گفت: صنعت غذا بر پایه كشاورزی استوار است و با توجه به مزیت های فراوان بخش كشاورزی و صنایع تبدیلی، گسترش و توجه بیش از پیش به صنعت غذای حلال بهترین گزینه برای رهایی كشور از اقتصاد تك محصولی و جهش صادراتی است.

رئیس مجمع ملی واردات و عضو هیئت مدیره انجمن واردكنندگان مواد خوراكی و آشامیدنی درخصوص موانع گسترش و شكوفایی صنعت غذایی حلال در ایران نیز افزود: هزینه بالای تولید مهمترین عامل در این زمینه است.

وی در پاسخ برخی افراد كه می گویند «تولید در كشور توجیه ندارد»، اظهارداشت: تولید فاقد توجیه در هر جامعه ای بیانگر نبود مدیریت كارآمد است.

مناقبی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: تولید مقرون به صرفه و روزآمد نیازمند تفكر، برنامه، هماهنگی، استراتژی، استفاده از فناوری های روز، تعامل با دنیا ومواردی از این دست است.

وی ضمن تاكید بر اینكه تولید امروز باید مبتنی بر علم روز باشد، یادآورشد: متاسفانه بحث نقدینگی مهمترین دغدغه ایست كه امروز از سوی مدیران و تولیدكنندگان در كشور مطرح می شود در حالیكه نقدینگی به تنهایی حلال مشكلات نیست چرا كه بدون بازار فروش، تولید با كیفیت بالا و رقابتی مشكلات بنگاه‌ها برطرف نخواهد شد.

برنامه «رهیافت» كاری از شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 20 به مدت 55 دقیقه با هدف تبیین و تحلیل ابعاد مختلف یكی از مهمترین موضوعات روز در حوزه اقتصاد بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع