مدیر كل دفتر بررسی آلودگی دریاهای سازمان محیط زیست گفت: میزان آلاینده های موجود در دریای خزر و خلیج فارس از استاندارد جهانی بالاتر است.
الماسی مدیر كل دفتر بررسی آلودگی های دریاهای سازمان محیط زیست و استاد دانشگاه در مصاحبه با برنامه " زمین 360 درجه " رادیو گفت و گو درباره وضعیت آلودگی ماهی های دریای خزر گفت: در بعضی از قسمت های دریا ماهی زندگی می كنند. صنایع نیز در زمان مكان یابی، در اماكنی قرار می گیرند كه پساب های آن به زیستگاه ماهی ها وارد نشود و كمترین آسیب را به آن بزند. در قسمت هایی كه صید انجام می شود آلودگی ها اندك است. ضمن این كه شیلات دائم بر روی سلامت ماهی ها نظارت دارد.
او ادامه داد: میزان آلاینده های موجود در دریای خزر و خلیج فارس از متوسط جهانی بالاتر است و آبزیان را در معرض خطر قرار می دهد. اما نمی توان گفت همه آبزیان و كل دریای خزر آلوده هستند. این آلودگی ها از ورود فاضلاب شهری و صنعتی نشات می گیرد. حدود دو سال است مناطق آلوده ساحلی از طریق رسانه ها اعلام می شود.
الماسی افزود: مقادیر آلاینده های میكروبی در دریای خزر برای كاربری های خاص بیش از استاندارد است. سازمان بهداشت جهانی، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت كشورمان استانداردی را برای تفرج و شنا در نظر گرفته است كه بر اساس آن مردم باید در مكان هایی شنا كنند كه قبلا پایش شده است. اكنون 135 نقطه رسمی پالایش شده داریم كه وزارت كشور در قالب طرح سالم سازی دریا آن را به اجرا گذاشته است. از این 135 نقطه 54 نقطه به علت مراجعه بالا و ریسك بالای آلودگی ماهانه توسط سازمان محیط زیست ماهانه پایش می شود.
استاد دانشگاه تصریح كرد: سازمان محیط زیست طرحی با نام پرچم گذاری را در سواحل اجرا كرده است. بر اساس این طرح سواحلی كه آلودگی بیشتری دارند با پرچم زرد و سواحلی كه آلودگی كمتری دارند با پرچم زرد نشانه گذاری می شوند.