كارشناس اعتیاد: علاوه بر الگوی درمانی، آگاهی والدین در درمان ضروری است

كارشناس اعتیاد، آگاهی قبل و بعد از اعتیاد را خیلی مهم دانست و گفت: در پیشگیری اولیه وقتی اختلال رفتاری در مهارت های زندگی كودكی می بینیم به والدینش هشدار می دهیم اما پذیرا نیستند.

1396/07/26
|
20:05

برنامه "گفت و گوی اجتماعی" رادیو گفت و گو با موضوع چرایی نبود الگوی درمانی مناسب برای معتادان و با حضور خانم دكتر شیما جراحی مدرس دانشگاه و كارشناس اعتیاد به روی آنتن رفت.
خانم دكتر شیما جراحی در خصوص قابلیت درمان یافتن معتادان به هر موادی گفت: به عنوان یك كارشناس اعتیاد می توانم بگویم مراكز سرپایی و كمپ ها این قابلیت را داشته اند.
وی افزود: چیزی كه ما می خواهیم با آن مخالفت مان را شروع كنیم دیدگاه مسمومیت محور اعتیاد است یعنی من می خواهم از سمی كه به نام موادهای اعتیاد آور دارم و مغز من را تخریب می كند، فاصله بگیرم. آیا ام.ام.تی ظرفیت این را دارد؟ آیا كمپ ظرفیت این را دارد؟ آیا پزشك می تواند به من كمك كند؟ این برگشت دارد به ذهنیت یك فرد عامی كه می خواهد از فردا درمانش را شروع كند. این بستگی دارد كه ما چقدر می توانیم ذهن درمانی این فرد معتاد یا كسی كه كمك می خواهد را بخواهیم كاملش كنیم. این ظرفیت موجود است ولی نیاز به تقویت دارد و این تقویت می تواند از فرد درمانگر باشد یا سازمان هایی كه بر این كمپ ها نظارت دارند می تواند باشد تا جلوی ضعف ها گرفته شود.
كارشناس اعتیاد ذهن آگاهی قبل و بعد از اعتیاد را خیلی مهم دانست و یادآور شد: در پیشگیری اولیه وقتی در مدارس می بینیم كودكی اختلال رفتاری در مهارت های زندگی دارد، زمانیكه با والدینش صحبت می كنیم و عوارض را برایش توضیح می دهیم پذیرای این مسئله نیست. وقتی در سن 18 سالگی احتمال اینكه فرزند شما در زمره افراد بزه كار دیده شود، وجود دارد اما باز هم پذیرا نیستند.
وی ادامه داد: اما زمانیكه فرزندشان وارد حیطه اعتیاد شد حالا درمان می خواهد و می گوید فرزند من درمان پذیر نیست و چه باید بكنم. الگوی درمانی به یك طرف و در حقیقت ذهن آگاهی والدین در درمان هم بسیار كمك كننده است.

دسترسی سریع