نماینده ادوار مجلس: تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت خانه با اصل تفكیك قوا مغایر است

نماینده ادوار مجلس به ایرادات طرح تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت اشاره كرد و گفت: از جمله این اشكالات مغایرت با اسناد بالادستی و در تضاد بودن این طرح با اصل تفكیك قوا است.

1396/07/25
|
15:16

برنامه "مناظره" رادیو گفت و گو با موضوع تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت خانه و با حضور دكتر احمد مرادی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.
دكتر احمد مرادی در آغاز با بیان اینكه سازمان برنامه و بودجه سازمانی است كه بیش از 70 سال سابقه دارد، گفت: همیشه این بحث بین مجلس و دولت وجود داشته است كه چه كسی اختیار این نهاد را در اختیار خودش قرار دهد. در راستای همین بحث، طرحی سه ماه پیش تقدیم مجلس شد و 22 نفر از نمایندگان خواستار تبدیل سازمان برنامه و بودجه به وزارت خانه شدند.
وی درباره دلایل موافقان طرح بیان كرد: از جمله دلایلی كه موافقان ارائه می دهند این بود كه با وزارت خانه شدن سازمان برنامه و بودجه می توانند نظارت بیشتری بر وزارت خانه داشته باشند و تبعیض و بی عدالتی را در وزارت خانه به راحتی می توانند بررسی كنند.
وی اضافه كرد: اساسا به عنوان وظیفه ذاتی مجلس، تصویب هر گونه قانون و نظارت بر اجرای آن را وظیفه نمایندگان می دانیم، اما برای تصویب قانون، نماینده ها باید این نكته را مد نظر قرار دهند كه باید به اسناد بالادستی به ویژه اصول قانون اساسی، برنامه توسعه پنج ساله و افق 1404 توجه كنند كه به نظر می رسد در طرح تبدیل سازمان برنامه به وزارت خانه این نكات مورد توجه قرار نگرفته است.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به ایرادات این طرح اشاره كرد و عنوان داشت: این اشكالات هم به صورت شكلی و هم محتوایی در این طرح دیده می شود؛ یكی از ایرادات همانطور كه اشاره شد مغایرت با اسناد بالادستی از جمله برخی از اصول قانون اساسی و برنامه توسعه اقتصادی ششم است. همچنین این طرح با اصل تفكیك قوا نیز در تضاد است. وظیفه ریاست جمهوری در قانون اساسی مشخص شده كه بر اساس آن باید اهداف و برنامه های سازمان مدیریت را نظارت و اجرایی كند؛ اگر این وظایف را از رئیس جمهور بگیریم و به دست وزیری كه توسط مجلس انتخاب می شود، بدهیم، حدود و اختیارات ریاست جمهوری را به شكل قانونی گرفته ایم.
مرادی درباره نظارت نمایندگان مجلس بر وزارت برنامه و بودجه اظهار داشت: اگر این سازمان تبدیل به وزارت خانه شود، حیطه نظارت نمایندگان بیشتر خواهد بود اما از آنجایی كه سازمان برنامه و بودجه یك نهاد اجرایی نیست، بلكه در خصوص تصمیم گیری برنامه های كلان و بلند مدت كشور است، تبدیل این سازمان به وزارت خانه، خیلی سریع دستخوش تحولات سیاسی می شود.

دسترسی سریع