مدرس اخلاق پزشكی اظهار داشت: معیار زمان برای ویزیت غلط است، باید به دقت تمام بیماران را ببینیم، هرچه مدت زمان طبابت طولانی تر باشد دارو كمتر تجویز می شود.
برنامه "گفت و گوی اجتماعی" رادیو گفت و گو با موضوع روابط پزشك و بیمار؛ روابط مالی و اخلاقی پزشك و بیمار، با حضور دكتر محمد هادی پرشاد مدرس اخلاق پزشكی به روی آنتن رفت.
دكتر محمد هادی پرشاد تاكید بر اینكه بگوییم برای یك بیمار یك ربع یا بیست دقیقه وقت بگذاریم و معیار ما تخصص شان باشد، این تفكر را غلط دانست و گفت: به نظر من معیار زمان برای ویزیت غلط است، باید به دقت تمام بیماران را ببینیم. بیماری را داریم كه مثلا دارای بدخیمی است، پزشك باید آنقدر هنر داشته باشد كه بتواند بیمار را ارزیابی كند و بداند كه آیا به این فرد مستقیما بیماری اش را بگوید یا خیر.
وی در خصوص اختصاص وقت كافی برای ویزیت بیمار یادآور شد: مرحوم دكتر كمال الدین آرمین همیشه در كلاس هایمان می گفتند هرچه مدت زمان طبابت طولانی تر باشد تعداد دارو كمتر است.
مدرس اخلاق پزشكی در خصوص دلایل میزان صرف كم زمان برخی اطبا برای بیمار، عنوان كرد: یك پزشك 18 سالگی وارد دانشگاه می شود و در ایده آل ترین حالت در سن 24 سالگی طبش را می گیرد و تخصصش را در 28 سالگی می گیرد و در سن 32 سالگی فوق تخصص را می گیرد و در عنفوان جوانی تازه به روستا می رود. این دكتر تازه می خواهد از صفر شروع كند.
وی افزود: از طرفی در مقایسه با مشاغل دیگر مالیات زیادی را باید پرداخت نماید. این میزان مالیات برای یك پزشك متعهد قابل تهیه نیست هرچند تهیه اش شاید در یك ویزیت باشد ولی نگذاریم پزشك از حد خودش عدول كند چون پزشك خراب می شود و بگذاریم این رابطه طبی بماند.
پرشاد با بیان اینكه متاسفانه در ایران پزشك سالاری است، گفت: این قانون پزشك سالاری قبلا بود و الان به جهت افزایش تعداد اطبا از یك منظر خوب و از یك منظر بد شده است و همكاران بجای اینكه كمك هم باشند از همدیگر مچ گیری می كنند.
وی بر لزوم فرهنگسازی میان پزشكان ابراز داشت: پزشكان با تجربه تر باید به جوانان بگویند كه اگر بخاطر مسایل مالی و مادی این رشته را برگزیده اند، اشتباه كرده اند. ما باید در بین همكاران و دانشجویان پزشكی این فرهنگ را ایجاد كنیم.