در برنامه زمین 360 درجه رادیو گفت و گو مطرح شد؛ بخش عظیمی از بحران آب مربوط به كشاورزی می‌شود

پژوهشگر محیط زیست گفت: نود در صد از آب مصرفی ما در بخش كشاورزی است در حالی كه این رقم در كشور های توسعه یافته سی و پنج درصد است‌ بنابراین مشكل اصلی كم آبی در كشور ما به بحث كشاورزی مربوط می شود.

1402/05/02
|
12:01

دكتر علی نقی خانی پژوهشگر محیط زیست در مصاحبه تلفنی با برنامه زمین 360 درجه رادیو گفت و گو پیرامون موضوع آسیب شناسی بحران آب در كشور گفت: كشور ما در ناحیه گرم و خشك است و به خاطر تغییرات اقلیمی و كمبود بارش ها با بحران جدی آب مواجه هستیم.

وی افزود: یكی از دلایل بحران آب در كشور ما مربوط به صنعت كشاورزی می شود. كشور ما باید به سمت استفاده از فناوری های نوین آبیاری حركت كند چرا كه در این صورت مصرف آب در این بخش كمتر شده و مشكلات حوزه آبی كاهش می یابد اما متاسفانه تا كنون در این حوزه موفق عمل نكردیم.

پژوهشگر محیط زیست با بیان اینكه نود در صد از آب مصرفی ما در بخش كشاورزی است تصریح كرد: مصرف آب در بخش كشاورزی در كشور های توسعه یافته حدود سی تا سی و پنج درصد است واین رقم قابل مقایسه با كشور ما نیست و ما حجم زیادی از آب را در این بخش از دست می دهیم.

نقی خانی با اشاره به اینكه در بخش صنعت نیز مانند بخش كشاورزی ما اشتباهات زیادی مرتكب شدیم اظهار كرد: ما صنایع آب بر را توسعه داده و در مناطق كویری تاسیس كردیم كه این موضوع بحث بی آبی را تشدید كرده است.

پژوهشگر محیط زیست افزود: ما باید به تكنولوژی های جدید در حوزه كشاورزی رو بیاوریم. این تكنولوژی ها هزینه دارد اما باید برای رسیدن به این موضوع تلاش كنیم چرا كه هزینه در این قسمت از هزینه های جدی در حوزه بحران آب كم می كند.

نقی خانی گفت: بعد از توجه به حوزه های صنعت و كشاورزی و كم كردن مصرف آب در این حوزه ها باید به نقش كلیدی مردم در مورد مصرف آب توجه كنیم. مردم باید قدر آب را بدانند و توجه داشته باشند كه برای آب هزینه های سنگینی پرداخت شده بنابراین برای آینده خودمان باید مدیریت درست مصرف داشته باشیم.

دسترسی سریع