محمدی در رادیو گفت و گو بیان كرد: پیش بینی میشد تا پایان تیر ماه فرآیند ثبت نام به اتمام برسد اما تا 15 مرداد برای خانوادههای جا مانده از ثبت نام، فرصت فرآیند را تجدید كردهایم.
دكتر محمد محمدی مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه تلفنی با برنامه «صبح و گفتگو» از رادیو گفت و گو در مورد ثبت نام كلاس اولیها گفت: ثبت نام یك فرآیند اداری محسوب نمیشود بلكه یك فرآیند تربیتی به شمار میرود و آغاز یك ورود مبارك برای آموزش و پرورش محسوب میشود.
وی افزود: فرآیند ثبت نام از 9 اردیبهشت ماه و با فاصله تقریبا یك ماه و نیم زودتر از سال گذشته آغاز شد و پیش بینی میشد تا پایان تیر ماه این فرآیند به اتمام برسد اما تا 15 مرداد برای خانوادههای جا مانده از ثبت نام، فرصت فرآیند را تجدید كردهایم لذا خانوادهها هرچه سریعتر نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
مدیركل دفتر پیش دبستانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه امسال برای اولین بار سنجش دانش آموزان از آبان پیش از سال تحصیلی آغاز شد خاطرنشان كرد: حدود 70 هزار مدرسه ابتدایی آمادگی ارائه خدمات و پاسخ به سوالات را به صورت حضوری و تلفنی دارند؛ بنابراین اولیا باید فرآیند ثبت نام را زودتر تكمیل كرده تا فرآیند كلاس بندی و سازمان معلمان را هر چه سریعتر آغاز كرده تا شهریور ماه مشكلی در این زمینه وجود نداشته باشد.
محمدی در رادیو گفت و گو اذعان كرد: وظیفه داریم برای آخرین دانش آموز جا مانده از ثبت نام نیز مدرسه پیش بینی كنیم. به طور كلی زمانی كه فرآیند ثبت نام میلیونی است سازماندهی آن نیز دشوار است لذا هر چه این فرآیند سریعتر انجام شود، سازماندهی نیز راحت تر خواهد بود.
وی همچنین در مورد راه اندازی سامانه سردار شهید علی محمودوند كه سال گذشته برای اولین بار در كشور راه اندازی شد اظهار كرد: با این سامانه به دنبال شناسایی تك تك كودكان بازمانده از تحصیل بودیم. امسال نیز سامانه را توسعه دادیم و بخشی را به كلاس اولیهایی كه ثبت نام نكردهاند، اختصاص دادهایم.
وی یادآور شد: در این سامانه برای اولین بار ثبت احوال و سامانههای رفاه با یكدیگر لینك شده و به صورت آنلاین وضعیت دانش آموزان بررسی و روند ثبت نام انجام میشود.
محمدی با بیان اینكه در كشور بالای 98 درصد تحت پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی هستند ادامه داد: امروز در تمام نقاط كشور حدود 70 هزار مدرسه و 50 هزار كلاس چند پایه كوچك وجود دارد و حتی در دورترین و كوچكترین روستاها، آموزش و پرورش آمادگی تاسیس و اداره مدرسه را دارد؛ ما آمادگی داریم هر كجا كودك بازمانده از تحصیل به دلیل عدم دسترسی به مدرسه وجود دارد در كمترین زمان به آنها رسیدگی كنیم. برای حدود 300 هزار دانش آموز عشایری نیز دفتر ویژهای برای رسیدگی به آنها وجود دارد. لذا اراده نظام اسلامی برای پوشش تحصیلی در آموزش عمومی و به ویژه دوره ابتدایی، ارادهای آهنین است.
وی در رادیو گفت و گو بیان كرد: هر سال از اسفند ماه پیش از سال تحصیلی جدید با مناطق و استانها تفاهم نامه كلاس دانش آموزی امضا میشود و براساس تفاهم نامه دانش آموزان بین مدارس تقسیم و مدارس نیز براساس ظرفیتی كه دارند آغاز به ثبت نام میكنند. در 2 مهلت زمانی پایان ثبت نام و دهه آخر شهریور بازنگری صورت میگیرد تا از منابع خوب برای دانش آموزان استفاده میشود. امسال برای اولین بار 28 هزار معلم با شیوه جدید مبتنی بر شیوه شبیه سازی جذب شد لذا تا پیش از 15 شهریور به فرآیند مطلوبی در روند سازماندهی كلاسها خواهیم رسید.
محمدی فراهم كردن تسهیلات و امتیازات مناسب برای جذب نیروهای كارآمد در دوره ابتدایی و تقویت و نگاه زیربنایی به این دوره تحصیلی را یكی از كلیدی ترین راهكارهای سند تحول بنیادین دانست و گفت: نگاه سند، نگاهی متعالی است. در دوره ابتدایی، تمام همت را روی معلمان گذاشتهایم. همچنین كارگاههایی تحت عنوان «معماران تربیت» با معلمان و اولیای كلاس اول قبل و بعد از مهر ماه تشكیل میشود تا به تفاهم مشترك در حوزه ابتدایی برسیم.
در 2 سال گذشته نیز در سهمیه به دانشگاه فرهنگیان، دوره ابتدایی دارای اولویت بوده و بیش از 80 درصد این دانشگاه به این دوره اختصاص داده شد. امسال نیز تنها آزمون برگزاری برای این دوره بود و معیارهایی كه گذاشته شده به سمت تحولی جدی و عمیق برای جذب افراد شایسته به دوره ابتدایی است چرا كه این دوره در آموزههای دینی و یافتههای پژوهشی، دورهای مبنایی محسوب میشود.