برای بچه ها « پناهگاه عاطفی » فراهم كنیم / «پناهگاه عاطفی»؛ سپر دفاعی كودكان در برابر اضطراب

دكتر مهدی ناجی، روانشناس در رادیو فرهنگ گفت : در شرایط كنونی، با آغوش و همدلی، آرامش را به فرزندانمان هدیه كنیم.

1404/04/09
|
08:38

در بحبوحه شرایط پرالتهاب كنونی و افزایش احتمال بروز ترس و اضطراب در میان كودكان، دكتر مهدی ناجی، روانشناس، در برنامه «ایران جان» رادیو فرهنگبر ضرورت ایجاد «پناهگاه‌های فیزیكی و عاطفی» برای فرزندانمان تأكید كرد.
وی تأكید كرد كه در كنار فراهم آوردن محیطی امن، تأمین امنیت روانی و عاطفی كودكان از اهمیت حیاتی برخوردار است.

دكتر ناجی با تشریح مفهوم «پناهگاه عاطفی»، بیان داشت: پناهگاه عاطفی، یعنی بچه‌ها را در آغوش بگیریم، آنها را نوازش كنیم، در كنارشان بمانیم و با قصه و خاطراتی از موفقیت‌ها و گذر از شرایط سخت، امید و آرامش را در دل‌های كوچكشان بكاریم.
وی افزود : این رویكرد، نه تنها به كودكان احساس امنیت می‌دهد، بلكه آنها را برای مقابله با چالش‌های احتمالی آینده آماده می‌سازد.

این روانشناس همچنین به نقش مؤثر بازی و فعالیت‌های هنری نظیر نقاشی در مدیریت هیجانات كودكان اشاره كرد و گفت:بازی و كارهای هنری، علاوه بر سرگرم كردن بچه‌ها، فضایی امن برای بروز احساسات و ترس‌هایشان فراهم می‌آورد و به آنها كمك می‌كند تا هیجانات منفی خود را به شكلی سازنده تخلیه كنند.

دكتر ناجی با اذعان به طبیعی بودن ترس در شرایط فعلی، بر اهمیت مواجهه صحیح با این احساس تأكید كرد:نباید ترس را انكار كنیم و یا كسانی را كه می‌ترسند، سرزنش یا نهی كنیم. در عوض، باید بر روی باورها و اعتقادات خود كار كنیم و با تقویت توكل و ایمان به خداوند در خود و فرزندانمان، آرامش درونی بیشتری را تجربه كنیم.

وی این رویكرد را كلید رسیدن به آرامش و عبور از بحران‌های روانی دانست.
گفتنی است با توجه به اینكه
این روزها وضعیت كشور به گونه ای رقم خورده كه امكان نگرانی در كودكان افزایش یافته و آسیب‌پذیری كودكان بیش از پیش نمایان می‌شود رادیو فرهنگ در برنامه های مختلف با كارشناسان و روانشناسان مختلف گفتگو می كند تا ، با درك عمیق این شرایط، راهكارهای عملی و انسانی را برای حفظ سلامت روان كودكان در برنامه ها مطرح كنند.
در این گفتگو ها از والدین و مراقبان خواسته شده تا با فراهم آوردن «پناهگاه‌های عاطفی»، فضایی سرشار از محبت و امنیت برای فرزندانشان ایجاد كنند. پناهگاهی كه در آن، آغوش گرم، نوازش‌های آرامش‌بخش، و قصه‌های امیدبخش، بهترین دارو برای زدودن ترس از دل‌های كوچك باشد.

به طور مثال دكتر ناجی بازی و هنر را دریچه‌هایی برای بیان ناگفته‌ها و رهاسازی احساسات منفی معرفی كرد و در نهایت، بر اهمیت تقویت ایمان و توكل به عنوان منبع اصلی آرامش درونی تأكید كرد؛ نكته‌ای كه در هر شرایطی، پناهگاه حقیقی انسان در برابر طوفان‌های زندگی است.

دسترسی سریع