در رادیو سلامت مطرح شد: كنترل خشم، كلید سلامت جسم و روان

مهارت‌های زندگی، مثل كنترل خشم، باید در سبد سلامت مردم جامعه قرار بگیرد تا به راحتی بتوانند سلامت جسم و روانشان را بهتر و بهتر كنند.

1403/11/13
|
10:30

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر «سیما قدرتی»، روان‌شناس، در گفتگو با برنامه «با من بگو» رادیو سلامت در پاسخ به این پرسش كه آیا خشم روی بیماری‌های مختلف اثر می‌گذارد، گفت: بله، خصوصاً در بیماری‌های قلبی. ثابت شده است افرادی كه ویژگی‌های پرخاشگرانه و رقابت‌جویانه دارند، زمینه بروز اختلالات قلبی در آن‌ها بیشتر است. برای همین ما توصیه می‌كنیم فرد مهارت كنترل خشم را یاد بگیرد.
وی با بیان اینكه خشم یك هیجان لازم است و در طول بقا حفظ شده است، ادامه داد: زیرا جان انسان و دیگر موجودات را نجات داده است. اما در تمدن بشری، اگر خشم به صورت بدون فكر و واكنشی باشد، منجر به ایجاد مشكلات زیادی می‌شود. افراد باید مهارت كنترل خشم را یاد بگیرند. به جای انجام اقدامات پرخاشگرانه بدون فكر، باید از تكنیك‌های جرأت‌مندی و همدلی استفاده كنند.
قدرتی در ادامه بیان كرد: خیلی وقت‌ها فرد در قالب خشم خود می‌خواهد یك تغییری در رفتار افراد پیرامون خودش ایجاد كند؛ اما با بروز این خشم، تنها و منزوی می‌شود، ممكن است شغلش را از دست بدهد یا مشكلات اجتماعی برای او پیش آید. به خاطر همین فرد باید مهارت كنترل خشم را یاد بگیرد.
وی افزود: به جای اینكه فرد بدون فكر، یك اقدام پرخاشگرانه انجام بدهد، با آموزش می‌تواند از تكنیك جرأت‌مندی استفاده كند و احساس خودش را بیان كرده و همدلی لازم با فرد مقابل داشته باشد تا به یك راه‌حل مسالمت‌آمیز برسند.
این روان‌شناس در پایان با بیان اینكه وقتی خشمگین هستید می‌توانید آب بنوشید یا آن موقعیت را ترك كنید، اظهار داشت: خشمی كه واكنشی باشد معمولاً خشم بدی است، اما خشمی كه به صورت یك پاسخ و بعد از ارزیابی باشد، می‌تواند خشم مناسبی باشد.

دسترسی سریع