زهرا بلدیفروشانی تاكیدكرد: جشنواره پژواك، جایگاه مستند را در رادیو برجسته كرده و من با مستند «سخن پارسی» در این جشنواره حضور دارم.
زهرا بلدیفروشانی تاكیدكرد: جشنواره پژواك، جایگاه مستند را در رادیو برجسته كرده و من با مستند «سخن پارسی» در این جشنواره حضور دارم.
به گزارش ستاد خبری چهارمین جشنواره رادیویی پژواك، زهرا بلدیفروشانی كه با مستند«سخن پارسی» از ایرانصدا در جشنواره پژواك شركت كرده گفت: از سالهای نوجوانی تا اكنون، پاسداری از فرهنگ و تمدن كهن ایرانزمین همواره مرا به خود میخواند و در این میان، زبان پارسی ــ كه آیینه تمامنمای هویت ملی ما ایرانیان است ــ در اندیشهام جایگاه والا و ارجمندی داشته و دارد.
وی ادامه داد: دِریغا دِریغ كه در روزگار كنونی، بهویژه در میان جوانان، كاربری واژگان بیگانه و واژههای شكسته پارسی در سخنان روزمره و فضای مجازی رواج بیافت. پدیده شومی كه نهتنها ساختار این زبان، بلكه بنیادهای هویتیمان را ویران كند.
این مستند ساز ادامه داد: از این روی، اثر صوتی «سُخن پارسی» را ساختم تا گامی برای انجام چنین اندیشهای باشد. اگر چه رمزی از راز این زبان در صد زبان نگنجد.
بلدیفروشانی در مورد مستند خود تصریح كرد: در این اثر صوتی، با بزرگان و فرهیختگانی چون ژاله آموزگار، دكتر میرجلالالدین كزازی و دكتر حسن انوری رایزنی كردم و از كمكشان بهرهمند شدم تا زبان پارسی را از دیدگاههای گوناگون زبانشناسی و تاریخی و ادبی بررسی بكنم و جلوههایی از شیوایی آن را در آثار شاعران كهن این مرز و بوم بازشناسانم. همانها كه چشمهایشان سپید شد تا شكوفه سپید زبان پارسی پیوسته بشكُفَد و باشد تا در مینو، روانشان شاد باد.
وی ادامه داد: در ساختار صوتی این اثر از تصنیفهای ماندگار با صدای هنرمندانی چون شهرام ناظری، همایون شجریان و دیگر بزرگان آواز ایران بهره بردم تا پیوند دلنشینی میان سخن و خُنیا پدید آورم كه آن سخن را كه به آواز برخاست، بر دل خوش بنشیند.امید دارم این اثر فرهنگی، راهی به دل و جان جوانان بگشاید؛ نسلی كه با آشنایی ژرف این زبان كهن بالنده و پوینده، به خود بیایند و بكوشند تا این یادگار ارزنده را بِه از این نگاه بدارند كه ما داشتیم و آن را به نسل دیگر بدهند و یاد و نامشان زِیَنده و پاینده بماند كه بگفتند: «كَسی كَز خِرَد بَر خورد، كَی مُرَد؟».
بلدیفروشانی درباره جشنواره (پژواك) ادامه داد:پیش از آغاز دوره ریاست دكتر جبلی، ساختار «مستند» در برنامهسازی رادیو كمتر مورد توجه قرار میگرفت و در آثار همكاران نیز كاستیهایی مشهود بود. به باور من، برگزاری جشنواره «پژواك» و پدیدآوردن فضای رقابتی سالم با تكیه بر تولیدات مستند، نهتنها به بهبود كیفی آثار انجامید، بلكه جایگاه مستند را بهعنوان یكی از قالبهای دشوار، اما اثرگذار و ارزشمند در رادیو برجسته ساخت. این رویداد فرهنگی زمینهای فراهم آورد تا برنامهسازان، با بهرهگیری از دانش، تجربه و آفرینش هنری، در این گونه كمتر پرداختهشده، دست به تولید آثاری بدیع و ماندگار بزنند. امید آن دارم كه در روند داوری، دادگری و شایستهگزینی در پیش گرفته شود تا از كوششهای همكارانی كه دل در گرو فرهنگ دارند، بهدرستی قدردانی شود. بیگمان، چنین سپاسگزاریهایی میتواند پشتوانه دلگرمی و انگیزهای برای ادامه راه آفرینش فرهنگی باشد.