روایت یك مستند از مظلومیت مدافعان حرم

كارگردان مستند «به غصه می‌خندیم» گفت: مستند «به غصه می‌خندیم» روایتی از مظلومیت جانباز و مدافع حرم محمدرضا نوری (ابوعباس) است.

1404/01/23
|
12:15

«به غصه می‌خندیم» عنوان مستندی است كه احمد خدابنده سامانی از رادیو مقاومت با موضوع جانباز و مدافع حرم محمدرضا نوری (ابوعباس) توانسته به مرحله نهایی در بخش مسابقه - موضوع انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت جشنواره پژواك رادیو راه پیدا كند.


احمد خدابنده سامانی كارگردان این مستند با بیان اینكه انگیزه من از ساخت این مستند پاسداشت مجاهدت‌های جانباز محمدرضا نوری و بیان مظلومیت‌های اسیر مدافع حرم و پیگیری احوالاتش بوده است، اظهار داشت: محمدرضا نوری سابقه حضور بیش از یك دهه مجاهدت در سوریه لبنان و عراق به عنوان فعال فرهنگی و رسانه‌ای را داشت كه اكنون این روز‌ها در بند اسارت تروریستی‌های آمریكایی در زندان عراق است، از این رو بر آن شدیم جهت پیگیری حال او و مظلومیت و بازنمایی زندگی این خبرنگار مستندی بسازیم.

كارگردان این مستند تصریح كرد: در این برنامه با خانم بشری سعد داروساز و همسر محمدرضا نوری اسیر مدافع حرم و فعال فرهنگی، گفت‌و‌گو انجام شد؛ یكی از آرزو‌های بچگی خانم دكتر این بود كه همسرش شهید شود.

وی درباره نوع نگاهی كه در این مستند دنبال كرده است، گفت: سعی كردم از دیدگاه خود خبرنگار، چون من خبرنگار بودم، ایشان هم، چون هم خبرنگار و عكاس بودند، دیدگاه هایمان تقریبا یكی است، به خاطر همین از دیدگاه یك خبرنگار به این موضوع نگاه كردم و هم و خبرنگار مدافع حرم.

خدابنده خاطرنشان كرد: در سه شنبه‌های رادیو مقاومت كه برنامه صبحگاهی داشتم، سعی كردیم با كسانی صحبت كنیم كه مدافع حرم باشند، یا شهید مدافع حرم یا جانباز و اینكه ایرانی هم نباشند، اما با كسی برخورد كردیم به نام خانم دكتر بشری سعد كه داروساز و فعال فرهنگی هم هستند، ما نمی‌دانستیم كه همسرشان ایرانی هم هستند، اما در خصوص ایشان، تحقیقات بیشتری انجام دادیم، به خاطر همین روی خانم بیشتر تمركز كردیم و در یكی از برنامه هایمان خانم بشری سعد را دعوت كردیم؛ كه به صورت تلفنی روی خط برنامه آمدند، وقتی كه در رابطه با زندگی نامه همین خانم جلو آمدیم، متوجه شدیم كه همسرشان اسیر مدافع حرم شده‌اند و وقتی برایشان صحبت كردیم فهمیدیم كه ایرانی هستند و پدر همسرشان در ایران زندگی می‌كنند به خاطر همین هم خودشان هم در قم زندگی می‌كنند. ایشان را به برنامه دعوت كردیم و در خصوص همسرشان این مستند را ساختیم.

این مستندساز رادیویی كه سابقه تولیدات ورزشی در كارنامه دارد، ادامه داد: سال گذشته مستند «سازش نمی‌كنم» را ساختم كه تا آخرین مرحله جشنواره رادیویی پژواك پیش رفت و بالا آمد و به فوتبالیست فرانسوی اریك كانتونا كه در منچستر یونایتد بازی می‌كرد و موضوع آن ضد اسرائیلی بود، پرداخته بود.

وی درباره علت ساخت مستند با موضوع مدافعان حرم گفت: این انگیزه از قدیم با من بود كه من می‌خواستم، صدای مظلومیت مدافعان حرم را به مردم برسانم چراكه معتقدم صدای مظلومیت این عزیزان شنیده نشده است.

خدابنده درباره چگونگی انتخاب اسم این مستند گفت: خانم بشری سعد یك جمله دارد می‌گوید «چون دخترم فهمیده بود كه بابایش مریض شده جانباز شده چشمش نابینا شده، دنده‌هایش شكسته، گفته بود آمده بود با ایشان بخندد یك دفعه جمله‌ای گفت، ما به غصه هایمان می‌خندیم.»

این مستندساز تصریح كرد: مهمترین هدف جشنواره پژواك این است كه در راستای بالا بردن كیفیت برنامه‌ها گام بر می‌دارد، و انگیزه همكاران را بالا می‌برده بتوانند كار‌های بسیار قوی ارائه بدهند. در طول سال ماباید همچنین جشنواره‌هایی داشته باشیم كه با قدرت برنامه بسازیم و پژواك آخرین مرحله‌ای باشد كه تمام تلاشمان این باشد كه پژواك را به یك جایگاه بین‌المللی برسانیم كه همه كشور‌ها آرزویشان این باشد كه به ایران بیایند و كار انجام بدهند.

دسترسی سریع