یك وكیل پایه یك دادگستری گفت: برگ سبز در حكم سند رسمی است و برای نقل انتقال خودرو كفایت میكند.
جواد پیری در برنامه روی خط باشید رادیو اقتصاد افزود: برای این منظور نیازی نیست سند رسمی دیگری به جز برگ سبز تنظیم شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینكه خودرو به عنوان یك كالای سرمایهای در جامعه در نظر گرفته شده نه مصرفی بنابراین رغبت مردم به این سمت خیلی زیاد شده و به طبع خرید و فروشها و نقل و انتقالات در این زمینه هم خیلی بیشتر شده است.
این وكیل پایه یك دادگستری گفت: اهمیت این موضوع نسبت به گذشته دوچندان شده بنابراین توجه به این حوزه اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: بطور كلی مسئله اصلی كه در خصوص خودرو وجود دارد بحثی كه به موجب قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی مصوب 8 اسفند ماه سال 1389 ایجاد شده است.
پیری اظهار داشت: این قانون یك سری احكام خاصی را بیان كرد كه مهمترین و چالش برانگیزترین بحث مربوط به ماده 29 این قانون بود.
وی عنوان كرد: ماده 29 این قانون میگوید نقل و انتقال خودرو به موجب سند رسمی انجام میشود و دارندگان وسائط نقلیه مكلفند قبل از هرگونه نقل و انتقال وسائط مزبور در دفاتر اسناد رسمی ابتدا به ادارات راهنمایی و رانندگی مراجعه و پلاك به نام خود دریافت كنند.
این وكیل پایه یك دادگستری گفت: نكتهای كه در رابطه با ماده قانونی مورد اشاره وجود دارد اینكه این ماده گفته برای نقل انتقال باید سند رسمی تنظیم شود.
وی افزود: متاسفانه اختلاف از این نقطه بین متولیان امر یعنی كانون سردفتران و نیروی انتظامی شروع شد.
پیری بیان داشت: نیروی انتظامی خود را به عنوان متولی پلاك گذاری و اسناد مالكیت خودرو میدانست و بر همین اساس معتقد بود كه قانونگذار در ماده 29 گفته سند رسمی باید تنظیم شود منظور همان برگ سبز است و نیاز نیست اشخاص برای نقل انتقال خودرو به دفاتر اسناد رسمی مراجعه و سند رسمی مجزای غیر از برگ سبز تنظیم كنند.
وی ادامه داد: اما كانون سر دفتران معتقد بود ماده 29 صراحت دارد باید بطور حتم سند رسمی تنظیم شود.
این كارشناس پایه یك دادگستری گفت: علت سماجت و اصرار كانون سردفتران برای تنظیم سند در دفترخانه جهت نقل و انتقالات خودرو مشخص است چون در این زمینه ذینفع بودند به همین دلیل كانون سردفتران خیلی سماجت داشت كه باید سند رسمی تنظیم شود.
وی افزود: این كانون معتقد بود نقل انتقال خودرو باید در قالب سند رسمی باشد و برگ سبز كفایت نمیكند.
پیری خاطرنشان كرد: سازمان ثبت اسناد املاك كشور هم در سال 1394 بخشنامهای در این زمینه تنظیم كرد.
وی بیان داشت: از بند 2 و 3 این بخشنامه بر میآمد كه نظر سازمان ثبت برای نقل و انتقالات خودرو تنظیم سند رسمی در دفترخانه است.
این كارشناس رسمی دادگستری گفت: از بخشنامه مزبور به دیوان عدالت اداری شكایت می شود و دیوان بند 2 و 3 این بخشنامه كه متضمن نقل و انتقال در دفترخانه بود را ابطال میكند و اذعان میدارد كه برگ سبز در حكم سند رسمی و كفایت میكند و نیازی نیست سند رسمی دیگری به جز برگ سبز تنظیم شود.
وی افزود: با توجه به اینكه ماده 22 قانون حمل و نقل و عبور كالاهای خارجی از قلمروی جمهوری اسلامی ایران هم بیان میكند كه صدور گواهینامه، پلاك خودروها، تعویض پلاك و اسناد مالكیت خودرو با نیروی انتظامی است به نظر میرسد همین برگه سبز كفایت میكند همان گونه كه دیوان عدالت اداری بر این امر صحه گذاشته است.