كارشناس حوزه جغرافیا و كارتوگرافی با اشاره به قدیمیترین نقشههای جهان در اثبات عنوان خلیج فارس به وجود 25 هزار سند و نقشه در این باره اشاره كرد.
سحاب در گفت و گو با برنامه روزی نو رادیو اقتصاد افزود: بیش از 60 سال است كه نام خلیج فارس محل مناقشه است و ما در این مدت بیش از 300 نقشه مستند درباره اصالت خلیج فارس جمع آوری كردهایم.
وی تصریح كرد: نتایج نشان می دهد كه نام خلیج فارس در نقشه های اروپائیان به اشكال گوناگونی آمده است قدیمیترین نقشههایی كه در آن نام خلیج فارس ذكر شده، مربوط به نقشهنگاران یونانی در سه قرن پیش از میلاد است كه آنها خلیج فارس را سینوس پرسیكوس مینامیدند.
مدیر مؤسسه جغرافیایی و كارتوگرافی سحاب قدمت این نقشهها را به قرن 18 و 19 میلادی منتسب كرد و گفت: در 1720 اولین نقشه خلیج فارس توسط تهیه شد در تمام این نقشههای تاریخی تمام ساحل جنوبی و شمالی خلیج فارس، جزو ایران هستند؛ یعنی خلیج فارس را در دل ایران میبینیم، نه اینكه در جنوب آن واقع شده باشند.
سحاب با اشاره به دیگر جغرافیدانان و نقشهنگاران صاحبنام و مشهور كه همگی در نقشههای خود از خلیج فارس و اسامی مشابه یاد كردهاند، گفت: در این میان اسنادی موجود است كه نام نقشهنگاران اروپایی از جمله سنت بوكارتوس، هكاتوس، كراتس مالوس، دیونی زیونس در كنار آن ثبت شده است.
سحاب افزود: در نقشه ایران 1700 میلادی ترسیم یوهان باپتیست هومان منطقهای در سواحل جنوبی خلیج فارس است كه «بحرین بری» نام دارد و متعلق به ایران است كه این منطقه محل امروزی امارات عربی است.
به گفته این كارشناس ادعای امارات بر جزایر سه گانه در حالی مطرح میشود كه در نقشههای اروپایی در محلی كه امروزه امارات نام دارد به فرانسوی نام ایران ذكر شده و منطقه فعلی امارات جزئی از ایران بودهاست.