گپ وگفت با عوامل برنامه رادیو فرهنگ فرصتی برای آشتی كنان

زوجین با هزار امید و آرزو و برای رسیدن به خوشبختی و آرامش، كانون گرم خانواده و زندگی مشتركشان را تشكیل می دهند، اما در برخی از مواقع دلایل متعددی موجب می شود تا از ادامه زندگی خودداری كنند و طلاق را آخرین راه حل بدانند.

1402/11/08
|
09:45

اگر به آخرین مرحله از زندگی مشتركتان رسیده اید و مدت هاست با همسرتان قهر هستید و به دنبال راه حلی برای آشتی با همسرتان هستید یا این كه مدت هاست پله های دادگاه را پایین و بالا می كنید، می توانید با برنامه «آشتی كنان» همراه شوید. این برنامه كاری از گروه جامعه و كتاب رادیو فرهنگ كه جمعه ها از ساعت 21 تا 22 با حضور شما مراجعین روی آنتن می رود، برای آشنایی با این برنامه با تیم برنامه ساز آن گفت و گو شده است، در این گزارش ما را همراهی كنید:
سلمان اسكندری، گروه جامعه و كتاب رادیو فرهنگ:
طلاق یكی از غم انگیزترین پدیده های شوم و ریشه بسیاری از بزهكاری های اجتماعی نظیر اعتیاد و انحرافات اخلاقی و اجتماعی است. طلاق به هر دلیل، درست یا نادرست پیامدهایی هم برای خانواده و هم برای جامعه دارد. از مشكلات اقتصادی گرفته تا مشكلات روانی، عاطفی و اجتماعی و... طلاق عامل اصلی آسیب های روانی فرزندان و فروپاشی كانون خانواده است. با توجه به افزایش این بزه اجتماعی جا دارد كه با حساسیت بیشتری به این پدیده ناپایدار اجتماعی بنگریم و خانواده و جامعه را از آثار شوم آن مطلع كنیم.
برنامه«آشتی كنان» یكی از برنامه های پرمخاطب شبكه رادیویی فرهنگ است كه با روایت مستند گونه از اتفاقات و حوادث زندگی زوجین، به علل و عوامل بروز اختلافات می پردازد. هدف اصلی این برنامه در ابتدا آشتی دادن زوجین قبل از طلاق است، در كنار آن تلاش می كند تا با روایت داستان زندگی زوجین، منشا اختلاف را بیابد و در اختیار مخاطب قرار دهد.بنده معتقدم وجه تمایز این برنامه با سایر برنامه ها ورود مصداقی و عینی به مقوله طلاق به عنوان یك بزه اجتماعی است. در این برنامه با بررسی موردی پرونده های طلاق در دادسراها و یا مراكز مشاوره خانواده توسط خود زوجین روایتگری می شود. تمام مراحل تهیه و تولید این برنامه با نظارت گروه انجام می شود؛ از انتخاب زوجین و انتخاب كارشناس تا نحوه ورود به مسئله، موضوع و نتیجه گیری با نظارت گروه انجام می شود. همچنین شنیدن برنامه قبل از پخش از جمله وظایف گروه است‌.
نیكنام جبرائیلی پور، تهیه كننده برنامه آشتی كنان از رادیو فرهنگ:
برنامه آشتی كنان قریب بر 17 ، 18 ساله كه روی آنتن می رود، این برنامه برای اولین بار از شبكه رادیویی تهران به مدت 4 تا 5 سال روی آنتن رفت و پس از چند سالی وقفه در حال حاضر به مدت 5 ساله كه جمعه ها ساعت 21 تا 22 روی آنتن رادیو فرهنگ می رود. در این برنامه ما دقیقا به سراغ خانواده هایی می رویم كه در حال مراجعه به دادگاه های خانواده هستند و درخواست طلاق می كنند و به نوعی قصد دارند از همدیگر جدا شوند، می پردازیم. ما در این برنامه به گونه ای عمل می كنیم كه این زوج ها با حضور در این برنامه و مشاوره با یكدیگر آشتی كنند. در حد توانمان سعی می كنیم به آنها كمك كنیم تا بتوانند زندگی نوی را از سر بگیرند.
ما زوج ها را از طریق دادگاه خانواده انتخاب می كنیم، بیشترین جایی كه ما مراجعه می كنیم بخش طلاق های توافقی است، چرا كه هر دو مصمم شده اند به زندگی با یكدیگر پایان دهند. دومین راه برای انتخاب این زوج ها ارتباط با برنامه است. چه به درخواست خودشان چه به دعوت ما، از آنها برای حضور در برنامه دعوت می شود و كسانی كه علاقه مند هستند با حضور در این برنامه مشاوره می شوند. علاوه بر اینها؛ در برنامه آشتی كنان ما از مشاوران قضایی، از دادگاه تجدیدنظر و دیوان عالی كشور كه افراد بسیار زبده و خبره ای هستند، بهره مند هستیم. مشاوران بسیاری داریم كه در خصوص مشكلات زوجین صحبت می كنند كه به چه دلیل آنها آخرین راه را انتخاب كرده اند، چرا طلاق آخرین راه است و... در این برنامه زوج ها مشكلاتشان را بیان می كنند، مشاوران با شنیدن مشكلات آنها، زوجین را راهنمایی می كنند.
دكتر فردین ارژنگی، دادیار دادسرای دیوان عالی كشور مامور در شعبه 3 تجدید نظر استان تهران و كارشناس امور حقوقی خانواده در برنامه آشتی كنان:
بخش مهمی كه برنامه آشتی كنان به عنوان برنامه اجتماعی صدای رادیو تهیه می كند، انعكاس مسائل خانوادگی و مشكلات روانی آنهاست كه در بسیاری از موارد خارج از ماموریت برنامه است. در این برنامه تلاش های بسیاری انجام گرفته تا خانواده هایی كه مراجعه می كنند از طلاق منصرف شوند. بنده در بحث آسیب شناسی برنامه معتقدم اگر حمایت های عمومی از بخش های مختلف در بحران طلاق انجام شود، صلح و سازش كارساز خواهد بود. مهم ترین بخش برنامه كه به دنبال آن هستیم؛ شناسایی مواردی كه عموما در اختلافات خانوادگی پررنگ هستند. با توجه به تجربیات و حضور روانشناسان راهكارهای برای عموم مخاطبین ارائه می دهیم. بنده معتقدم در حوزه مسائل خانواده ما باید به دنبال رهیافت های بومی باشیم كه امروز در حوزه پرونده های قضایی و پرونده های طلاق آلارم قرمزی را دریافت می كنیم كه برنامه ای اجرا شده یا كافی نبوده یا این كه مسائل خارج از توان كارشناسان بوده است، مثلا مسائل اقتصادی كه منجر به طلاق می شود چه راهكارهای را می توان ارائه داد. این بخش از مشكلاتی كه منجر به طلاق می شود خارج از حیطه برنامه است و موارد مشابه نشان می دهد در حوزه مسائل خانوادگی باید جدی باشیم. بنده به عنوان حقوقدان باید عرض كنم بسیاری از مسائل كه منجر به اختلافات می شود ناشی از كم اطلاعی و بی اطلاعی افراد نسبت به حقوق خودشان است كه بیشتر ما در بخش آموزش برنامه به دنبال آن هستیم. اگر بخواهیم در حوزه كاهش اختلافات خانوادگی رهیافت جدیدی را دنبال كنیم، باید تكالیف حقوقی و قانونی زوجین نسبت به یكدیگر را شفاف و روشن كنیم، چرا كه یكی از راهكارها در مهار مشكلات خانوادگی این كه زوجین و خانواده ها را با تكالیفشان آشنا كنیم .
انتهای پیام./

دسترسی سریع