گزارش از برنامه «مجله پزشكی» رادیو سلامت به دانشگاه سلامت خوش آمدید

سالیان سال كه شیوه و سبك زندگی انسان ها تغییر كرده و دیگر از آن تحرك، جنب و جوش فیزیكی جای خود را به روندی سریع و پرسروصدایی داده كه جنب و جوش ذهنی و تفكر بیشتر را جایگزین آن كرده است.

1402/10/30
|
13:42

در این دوران حفظ و ارتقای جمعیت سالم از اولویت های كشور بوده و اهتمام به آن محور توسعه پایدار است. افزایش سواد سلامت به عنوان یك مهارت اجتماعی و شناختی با كسب، پردازش، فهم دانش و اطلاعات سلامت میسر می شود كه رسانه های مختلف با تمام توان در خدمت سلامت جامعه می كوشند. در همین راستا رادیو سلامت با تلاش مضاعف به یاری مردم آمده تا آنها سلامت خود را مدیریت كنند؛ گزارش پیشرو درباره مجله پزشكی رادیو سلامت كه در راستای سلامت مخاطبانش گام برداشته است، چرا كه عوامل برنامه ساز آن معتقدند؛ پیشگیری بهتر از درمان است، با ما با مجله پزشكی رادیو سلامت همراه شوید:
پیمان پناهی، تهیه كننده مجله پزشكی:
این برنامه به مدت 19 سال كه با رویكرد آگاهی بخشی در اصلی ترین شاخه سلامت یعنی سلامت جسم روی آنتن رادیو سلامت می رود. برنامه متناسب با موضوع روز آیتم های متفاوتی دارد كه تمامی آنها حول محور آگاهی بخشی در حوزه سلامت جسم است. یكی از اهداف این برنامه بالابردن سطح آگاهی و اطلاعات مخاطب در حوزه سلامت جسم و در نهایت بالابردن سطح كیفی زندگی و به دنبال آن تبعیت از شعار پیشگیری بهتر از درمان است، می باشد . كارشناس برنامه هم علاوه بر توضیح موضوع محوری هر برنامه، تك تك سوالات مخاطبان را چه در سامانه پیامكی و چه تماس های تلفنی پاسخگوست. موضوع برنامه ها از ابتدای هفته در برنامه اعلام می شود كه مخاطبان بتواند با توجه به اهمیت موضوع مورد دغدغه اش، زمانبندی مناسبی برای شنیدن برنامه داشته باشند. همچنین مخاطبان می توانند از طریق سامانه پیامكی ٣٠٠٠٠١٠٢ یا تماس با شماره ٢٢٦٥٢٨٧٦ در زمان پخش برنامه با ما در ارتباط باشند. كسی كه به هر دلیل در زمان پخش زنده موفق به شنیدن برنامه نشوند، می توانند با مراجعه به سایت ایران صدا برنامه را بازشنوایی كند.
در حوزه سلامت افراد می توانند با آگاهی از بسیاری از موارد با تغییر سبك زندگی از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری كنند، این یعنی ارتقاء سطح سلامت جامعه و تمام تلاش من و همكارانم در این برنامه و سایر برنامه های شبكه تخصصی رادیو سلامت، برطرف شدن نیاز مخاطبین و پاسخگویی به سوالات آنهاست، كه امیدوارم توانسته باشیم این نیاز را تا حد ممكن و با توجه به زمان برنامه برطرف كرده باشیم.
دكتر كیانا فرهی، كارشناس مجری برنامه مجله پزشكی:
حدود ده ساله كه با مجله پزشكی همكاری می كنم، معتقدم با گذشت زمان مجری با تسلط بیشتری به فضای گفت وگوها، توانایی گفت وگو در حوزه های مختلف را پیدا می كند، اما این سالها كه فضای هر كاری كاملا تخصصی و فوق تخصصی شده، رسانه هم به سمت تخصصی شدن پیش رفته به نحوی كه تلاش می شود هر فردی در حوزه تخصصی خود وارد حیطه اجرا شود، تا هم هدایت بحث بهتر صورت گیرد و هم فضای گفت وگو برای مجری ملموس باشد. در عین حال با تجربه شخصی خود مجری، دغدغه های مردم بیشتر مطرح می شود. مطرح شدن سوالات مخاطبان یكی از مهمترین اهداف این برنامه است، كه هم خود افراد جامعه به عنوان یك مرجع قابل اعتماد به رسانه نگاه می كنند و هم باعث افزایش میزان مخاطب می شود. هر چقدر باورهای مردم بیشتر پرسیده شود و زبان ساده تر باشد، مخاطب احساس نزدیكی بیشتری به رسانه پیدا خواهد كرد.گفت وگو های خشك و بدون ایجاد حس خودمانی، دیگر فضایی برای جلب نظر مخاطبان ندارد.بیشتر افرادی كه با ما در تماس هستند، خانم های خانه دار،كسبه و رانندگان و... هستند، مجله پزشكی جز برنامه های پر مخاطب است و با موضوعات متنوع سعی شده افراد مختلف با برنامه ارتباط برقرار كنند و به دغدغه های عمومی سلامتی جامعه بپردازیم.
مرجان قندی، آیتم ساز:
بیش از 10 سال كه آیتم سازی این برنامه را بر عهده دارم، كاملا با ساختار برنامه و موسیقی آشنایی دارم. آیتم فراتر از گزارش و افراد بیشتری ممكن است در آیتم گنجانده شوند، بی شك آیتم ها بر اساس مستندات ساخته می شود و نیاز به تببین و تفسیر دارد، چرا كه آیتم قطعه ای مرتبط و در راستای اهداف برنامه است و مجزای از برنامه قابل پخش نیست، تهیه آیتم ها بر حسب نظر تهیه كننده، در برخی موضوعات خاص كه چند برنامه به صورت متوالی پخش می شود، قطعا نظر مخاطبین مورد توجه قرار می گیرد.
زهرا حاجی زاده، مشاور برنامه:
از سال 94 همزمان با شروع همكاری با رادیو سلامت به عنوان مشاور و كارشناس مجری با این شبكه تخصصی همكاری می كنم. ارتقاء سطح سلامت مردم، افزایش دانش و سواد سلامت، اصلاح سبك زندگی از طریق ساخت برنامه های سلامت محور از مهمترین اهداف این شبكه تخصصی است. به طور قطع مشاوره در برنامه های تخصصی رادیو سلامت كه مرتبط با سلامت عموم مردم است؛ با اهدافی چون اطلاع رسانی، تغییر باورها و نگرش های غلط در این حوزه می تواند حتی منجر به حذف یك رفتار سلامتی اشتباه و تبدیل آن به یك رفتار صحیح شود كه این امر نیاز به دانش و اطلاعات صحیح در حوزه سلامت دارد. این واقعیت را نباید نادیده بگیریم كه رادیو سلامت حتی به زعم مخاطبین این شبكه دانشگاه سلامت كه توانسته است تاثیرات مثبت و مهمی در زندگی آنها ایجاد كند. مردم از ما انتظار دارند كه اطلاعات صحیح در اختیار آنها قرار دهیم و ما هم نهایت تلاش مان می كنیم كه مطالب علمی و كاملا مستند در اختیار آنها قرار دهیم.
به نظر بنده مشاور در شبكه تخصصی سلامت جدا از این كه باید تحصیلات دانشگاهی در این حوزه داشته باشد، می بایست دانش و اطلاعات خود را با دانش روز همسان سازد. تاكید بر این نكته را ضروری می دانم كه پیشگیری از بیماری ها مركز توجه سیاستگذاران در این شبكه تخصصی است؛ چرا كه پیشگیری مهمتر از درمان است. یكی از مشكلاتی كه ما در كشور در حوزه سلامت داریم همین موضوع است كه متاسفانه بیشترین تمركز وزارت بهداشت كه حاكیت و تولیت سلامت را بر عهده دارد، بحث درمان بیماری هاست كه این موضوع خود قابل تامل است، چرا كه با پیشگیری بار بسیاری از مشكلات از جمله بار اقتصادی تحمیل شده بر نظام سلامت، ناتوانی و بیماری كاهش می یابد و قطعا بر رضایت مندی مردم و جامعه هم افزوده خواهد شد. مهمترین دستاورد این برنامه ارتقاء سطح سلامت مردم و افزایش دانش مردم در حوزه پیشگیری است. از دیگر دستاوردهای برنامه مجله پزشكی رادیو سلامت می توان به آشنایی با علائم و علل عوامل خطر، درمان و كنترل بیماری های مزمن واگیردار و غیر واگیردار و... اشاره كرد. به دلیل حساسیت های حوزه سلامت و اهمیت سلامت عموم جامعه و ضرورت اطلاع رسانی صحیح حضور مشاورین متخصص در این حوزه ضروری است. البته كار تیمی و قاعدتا حضور مشاور برنامه در كنار سایر اعضای برنامه ساز می تواند، معنا پیدا كند. مخاطبان می توانند برنامه مجله پژشكی رادیو سلامت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت ١٥ تا ١٦ به صورت زنده و پنجشنبه ها و جمعه ها به صورت تكرار و باز پخش بشنوند.
انتهای پیام./

دسترسی سریع