گپ وگفت با حمیدرضا خواجه خباز به مناسبت روز خبرنگار رادیو همراه لحظه های تلخ و شیرین

حمیدرضا خواجه خباز، عضو انجمن نویسندگان، خبرنگاران و عكاسان ورزشی ایران و از همكاران گزارشگر در رادیو ورزش، كه سالیان سال باهمت و پشتكار فراوان در عرصه خبر و گزارش های ورزشی فعالیت می كند.

1402/05/21
|
12:12

به مناسبت پشت سرگذاشتن روز خبرنگار گپ و گفت كوتاهی با این خبرنگار كهنه كار داشتیم كه در ادامه می خوانید:
متولد چه سالی هستید و از طریق وارد سازمان و رادیو شدید؟
12 مرداد ماه سال 1348 در شهر اصفهان متولد شدم و در رشته علوم سیاسی و كارشناسی ارشد ارتباطات اجتماعی تحصیل كردم، طی دوران تحصیل خیلی اهل درس خواندن نبودم، ولی خیلی علاقه داشتم در هر زمینه ای اطلاعات داشته باشم و تنها چیزی كه این نیاز وعلاقه شدید من را تامین می‌كرد كتاب بود از كتاب‌های دانستنی ها كه در دوره ما خیلی رواج داشت گرفته تا رمان، داستان و كتابهای اطلاعات عمومی كه در حكم گوگل امروزی كاربرد داشت و البته در دسترس همه هم نبود. منبع من برای بدست آوردن اطلاعات رادیو بود، با امواج رادیو سوار بر امواج خیال با فرهنگ های مختلف آشنا می شدم. با موفقیت در آزمون گزارشگری رادیو از 15 شهریورماه سال 1370 وارد رادیو شدم كه تاكنون این همكاری ادامه دارد. در حال حاضر به عنوان گزارشگر در شبكه رادیویی ورزش مشغول خدمت هستم و همچنان مشغول یادگیری و آموزش، چون هنر رادیو هرگز تمام نمی شود و باید برای حفظ مخاطب شیوه های تازه را فرا گرفت.
با توجه به اینكه روز خبرنگار را پشت سر گذاشتیم درباره این شغل و سختی های آن بگوید؟
خبرنگاری جذابیت های فراوانی دارد چه مثبت و چه منفی، كافیست برای آشنایی با این حرفه نگاهی به فهرست سیاستمدارانی بیندازید كه سابقه خبرنگاری هم در كارنامه خود داشته اند. به اعتقاد من خبرنگاری حرفه ای است كه می‌تواند شما را به عمق جامعه ببرد و كافیست كمی مسئولیت اجتماعی در وجودتان جاری باشد تا تبدیل به یك مصلح اجتماعی شوید و یا كاملا برعكس تبدیل به یك موجود فرصت طلب كند كه فقط در پی منافع خود باشد.
چه توصیه ایی به علاقه مندان این حرفه دارید؟
كسی در حرفه خبرنگاری موفق خواهد بود كه تنها به آموزش‌های رسمی تكیه نكند و هرگز از كتاب و مطالعه فاصله نگیرد.
برای این كه یك نویسنده یا خبرنگار موفقی بود، به چه مولفه هایی نیازمند است؟
‌نویسنده یا خبرنگاری موفق می‌شود كه خود را در موقعیتی غیر از آنچه همه می‌بینند، قرار دهد. از تجربیات دیگران درس بگیرد، فیلم ببیند و از كتاب غافل نشود.
چقدر اهل مطالعه هستید؟ آیا مطالعه در كار شما نقشی دارد ؟
خیلی زیاد اهل مطالعه هستم و كتابخانه شخصی خوبی هم طی این سالها فراهم نموده ام و فكر می‌كنم اگر كتاب این دوست خوب نبود زندگی چقدر سخت می‌گذشت .
تعریفتان از رادیو بویژه رادیو ورزش چیست؟
رادیو برای من معنای دوست دوران كودكی همراه لحظه های تلخ و شیرین و یادآور كسانیست كه سالها برای ارتقای فرهنگی ایران زمین از جان خود مایه گذاشتند و رادیو ورزش فرزندی است كه تلاش می‌كند در جریان پرشتاب اخبار موفقیت‌های جوانان این سرزمین را در لحظه بگوش ایرانیان برساند .
تاثیر رادیو در افكار عمومی را چه میزان ارزیابی می كنید؟
با گسترش روزافزون فضای مجازی بسیاری فكر می‌كردند از نقش رادیو افكار عمومی به میزان قابل توجهی كاسته خواهد شد، اما واقعیت این است كه با توجه به ریشه عمیق فرهنگ شنیداری در كشورمان رادیو همچنان یكی از منابع قابل اتكا و غیر قابل چشم پوشی باقی مانده است.
دغدغه شما در زندگی هنری چیست؟
نام نیك، تعهد و روز آمد بودن در حرفه ای كه عاشقانه به آن عشق می‌ورزم.
در عكاسی بویژه عكاسی ورزشی به چه نكاتی توجه دارید؟
عكاسی ورزشی تلفیقی از عشق است و تكنیك، ولی من چون به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیتی نداشته ام بیشتر جنبه های زیبایی شناسی عكس مرا تحت تاثیر قرار می دهد.
در گزارش های ورزشی بیشتر بر روی چه مولفه هایی تمركز می كنید ؟
در گزارش ورزشی ابتدایی ترین نكته خوب دیدن است پس از آن آشنایی با فنون و قوانین رشته ورزشی با توجه به نكته ابتدایی یعنی تمركز بر خوب دیدن، شما بهتر خود را با جریان مسابقه درگیر می كنید و اینگونه به دام كارشناسی یا زیاده گویی در جریان یك مسابقه ورزشی نمی افتید، نكته ای كه می‌تواند روی كار گزارش شما تاثیر منفی بگذارد همین مساله است .
به جوانان چه توصیه‌ای دارید كه بیكار نمانند؟
نسل امروزی جامعه ما با توجه به گسترش فضای مجازی و سهولت آموزش‌های آنلاین باید خیلی هنرمند باشند كه بتواند بیكار بماند كافیست چند نرم افزار را فرا بگیرید و برای خود در این فضا با اندكی خلاقیت كارآفرینی كنید و البته همه اینها بشرطی است كه از آموزش زبان و رایانه غافل نبوده باشید. جامعه جوان ما با دنبال كردن علاقه مندی های خود می‌تواند با كمی خلاقیت و تعهد حرفهای فراوانی برای گفتن داشته باشد. امروز شاهدیم تا چه اندازه در عرصه های گوناگون جوانانی از گوشه گوشه ایران زمین برای وطنشان افتخار آفریده اند. پس علاقه مندی های خودتان را با جدیت بیشتری دنبال كنید، چون در این جهان هیچ چیز دست نیافتنی نیست باور كنید.
انتهای پیام./

دسترسی سریع