رزم حسینی در رادیو اقتصاد گفت: رشد 7 درصدی صنعت ایران در شرایط تحریم و كرونا

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد نوزده شاخه صنعتی كشور، بر پیگیری حذف قوانین زائد و موانع تولید با كمك مجلس شورای اسلامی در سال جدید تاكید كرد.

1400/01/07
|
18:55

علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت به رادیو اقتصاد گفت: باید از مقام معظم رهبری تشكر كنیم كه یازده سال پیاپی اقدام به نامگذاری اقتصادی سال ها می كنند و سه سال اخیر هم به نام های رونق تولید، جهش تولید و پشتیبانی از تولید و مانع زدایی نام گذاری كرده اند. این كار بسیار مهمی است و نشان می دهد كه راهبرد جمهوری اسلامی در جهت تولید و رونق اقتصاد كشور است.

وی با بیان اینكه وزارت صمت به عنوان یكی از واحدهای متولی حوزه تولید، تمام تلاشش را برای پشتیبانی انجام می دهد اظهار داشت: ما برای سال جدید چند برنامه داریم. حمایت جدی از بخش تولید، اعطای تسهیلات بانكی، تسهیل در صدور مجوزها از این قبیل برنامه ها است. در حال حاضر مجوز تولید در شهرك های صنعتی یك روزه صادر می شود و ما به دنبال این هستیم كه قوانین شهرك های صنعتی را خیلی روانتر كنیم و امسال این كار را خواهیم كرد.

وزیر صمت ادامه داد: نكته دوم بحث معادن است كه بیش از شش هزار معدن راكد در كشور داریم و یا در اختیار افرادی هستند كه فعالیت نكرده اند. در پایان فروردین ما از طرحی رونمایی خواهیم كرد كه این معادن را آزاد سازی و از طریق مزایده در اختیار متقاضیانی كه اهلیت هم دارند قرار خواهیم داد.

وی در پاسخ به عملكرد سامانه جامع تجارت اظهار داشت: نكته دیگر سامانه جامع تجارت است كه انتقادتی هم به آن وارد می شود. در حال حاضر، خوشبختانه حدود هفتاد درصد این سامانه كارآمد است و از ورود، ترخیص، انبار تا توزیع كالا در سطح بازار در این سامانه تا حدودی ثبت می شود. بیش از 550 هزار انبار در این سامانه ثبت شده است و اكثر كالاهایی كه مبدا ورودشان مشخص است را می توانیم در این سامانه دنبال كنیم. در مورد كالاهایی هم كه مبدا تولید مشخص دارند همینطور است؛ به نحوی كه برخی از واحدهای تولیدی بزرگ ما در این سامانه ثبت شده اند.

وی با تاكید بر اینكه باید واقعیت را بگوئیم بیان كرد: ما چیزی حدود چهار تا پنج دهه سال عقب افتادگی در این حوزه داریم و باید به نوعی این خلا را جبران كنیم. ورد اطلاعات نزدیك به چهار میلیون.... را به تدریج وارد سامانه كردن و ارائه و آموزش اپیلیكشین و فرهنگ سازی استفاده از آن كار زمان بری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: البته و خوشبختانه اتفاق خوبی افتاده است و دو ماه پیش در وزارت صمت به عنوان متولی این كار، امضای الكترونیك در حوزه سلامت را رونمایی كردیم كه امروز هم تقریبا در همه بخش سلامت اجرایی می شود. البته دولت الكترونیك كم كم در همه شبكه دولت پایدار می شود و فكر می كنم كه به زودی همه بتوانیم از سیستم دولت الكترونیك بهره مند شویم.

رزم حسینی در مورد مقاومت هایی كه در مقابل تغییرات و نقصان های موجود در بازار و توسعه موانع حقوقی برای مقابله با تعدی به حقوق مردم گفت: بخشی از این موارد بر عهده مجلس شورای اسلامی است كه ما رابطه خوبی هم با كمیسیون صنایع داریم. ما بخش مقرارت زدایی، قوانین مزاحم و زائدی كه بر مسیر تولید است را احصا كرده ایم و خدمت مجلس شورای اسلامی ارائه كرده ایم و امسال هم پیگیری خواهیم كرد تا به كمك مجلس شورای اسلامی آن را حذف كنیم.

وزیر صمت به مشكلات ابتدای سال گذشته اشاره كرد و گفت: پارسال همین موقع برای تولید ماسك، مواد شوینده، دستگاه ونتیلاتور و گان كه به دلیل كرونا مورد نیاز مردم بود مشكل داشتیم. امروز 22 میلیون ماسك N95 تولید روزانه ایران است و صادر كننده آن هستیم. تولید ونیتلاتور كلا در یك كارخانه در خراسان رضوی انجام می شد اما در همین چند ماه گذشته كارخانه دیگری در تهران راه اندازی شد و ما صادر كننده شده ایم. در همه اقلامی كه پیش بینی نشده بود و ما با بحران روبرو شده بودیم، امروز صادر كننده شده ایم و انواع شوینده ها در كشور هست.

وی با بیان اینكه فرمایش مقام معظم رهبری كه در سال گذشته جهش تولید قابل قبول است بسیار حائز اهمیت است گفت: ما در بیش از نوزده رشته صنعتی رشد داشته ایم. در سال 99 شاخص رشد صنعتی در رشد اقتصادی ایران به بیش از 7 و نیم درصد خواهد رسید. تا اول اسفند ماه بر اساس اعلام بانك مركزی 7 درصد بوده كه ما پیش بینی می كنیم اگر آمار این یك ماه بیرون بیاید به هفت و نیم می رسد.

وزیر صمت با درخواست از رسانه ها و بویژه رسانه ملی برای بیان نكات منفی و مثبت اقتصاد ایران به صورت توامان گفت: توجه كنید كه این در شرایط تحریمی و كرونائی است درحالی كه 2500 میلیارد دلار خسارت كرونا برای اقتصاد بین المللی بود و همه كشورها این خسارت را داشتند و بعضا رشد متنفی اقتصادی هم داشتند. در ایران، علی رغم تحریم رشد اقتصادی هفت و نیم درصدی تجربه كرده ایم. بدانید حدود 6 میلیارد دلار از ناحیه ممنوع كردن واردات كالاهای غیر ضروری كه به فرمایش مقام معظم رهبری رخ داد صرفه جویی كردیم سه میلیارد دلار تولید داخلی داشتیم كه در مجموع نزدیك به نه میلیارد دلار صرفه جویی داشتیم و ما این روند را ادامه خواهیم داد.

وی تاكید كرد: ما به دنبال تسهیل تولید داخل هستیم ضمن اینكه این تولیدات باید رقابتی هم بشوند. ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم كه اگر بخواهیم كالای ایرانی از كیفیت خوبی برخوردار باشد باید فضای بازار ایران رقابتی شود.

رزم حسینی در پایان سخنانش گفت: امیدواریم كه مرحوم سردار سلیمانی سرمشق همه جوانان و مدیران و كارگزاران ایران شود و بتوانیم از این مرد بزرگ ملی تاسی كنیم.

دسترسی سریع