رادیو سلامت-پاسخگو بی تفاوتی به كرونا،خطر ی بسیار جدی

اگر در این روزها مردم دست به دست هم ندهند و برای كنترل بیماری به نكاتی كه از طریق صدا و سیما اطلاع رسانی می شود توجه نكنند بدون تردید با یك فاجعه مواجه خواهیم شد.

1399/04/18
|
14:07

رادیو سلامت در برنامه "پاسخگو" از گروه "بهداشت و تندرستی" میزبان دكتر علیرضا اسلامی نژاد (فوق تخصص ریه) بود
وی در مورد شرایط كنونی بیماری در جامعه گفت: همانطور كه آمارها نشان می دهد متاسفانه تعداد موارد ابتلا، مراجعین، موارد بستری و مرگ و میر نسبت به روزهای اول سال و روزهای پایانی اسفند ماه كه موج اول درگیری بود به مراتب بیشتر شده است و این به معنی گسترش عفونت در جامعه است كه در مقایسه با موج اول به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
ایشان ادامه داد: بی تفاوتی مردم نسبت به ابتلا به این بیماری خطرناك است. مردم باید بدانند ویروس كرونا همچون روزهای اول سال و اواخر اسفند به طور شایع در جامعه منتشر می شود و امروز فردی نیست كه از اطرافیان او به این بیماری مبتلا نشده باشند.
دكتر اسلامی نژاد تاكید كرد: الان وقت مراقبت است. اگر در همین روزها مردم دست به دست هم ندهند و برای كنترل بیماری به نكاتی كه از طریق صدا و سیما اطلاع رسانی می شود توجه نكنند بدون تردید با یك فاجعه مواجه خواهیم شد. نباید بگوییم كه مریض می شویم و به بیمارستان مراجعه می كنیم. مشكلات عدیده ای در ارائه خدمات به بیماران وجود دارد. در حال حاضر منابع در حال كاهش است و نیروهای انسانی خسته شده اند. این مسائل باعث می شود علی رغم همه تلاش ها نتوانیم اقدامات لازم را برای بیماران انجام دهیم. ما امیدواریم كه مردم با رعایت نكات بهداشتی این مشكل را كنترل كنند.
این فوق تخصص ریه در مورد عوامل خطر ابتلا به بیماری و تشدید آن توضیح داد: باتوجه به یافته هایی كه در مقالات منتشر شده دیده می شود و تجربه ای كه به دست آورده ایم این بیماری می تواند افراد را در هر سن و قشری با یا بدون بیماری زمینه ای مبتلا كند. در احتمال ابتلا به بیماری كووید 19 به جز مسائل بهداشتی، عوامل ژنتیكی و ایمنی فردی موثر است.
در مبتلایان به بیماری های مزمن مثل بیماری های ریوی، قلبی عروقی، دیابت، فشارخون، چاقی، بدخیمی ها، افرادی كه پیوند عضو شده اند یا داروهای شیمی درمانی و سركوب كننده سیستم ایمنی مصرف می كنند بیش از آن كه احتمال ابتلا افزایش پیدا كند شدت ابتلا بیشتر خواهد شد. پیش آگهی بیماری در این افراد پیش آگهی بدتری خواهد بود. این نكته به اندازه كافی باید افرادی را كه بیماری های زمینه ای دارند متوجه این خطر نمایدكه باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند. البته در این مدت مبتلایان به بیماری های زمینه ای و سالمندان مراقبت بیشتری از خود كرده اند و احتمال ابتلا در آنها كاهش پیدا كرد و امروز می توانیم بگوییم كه احتمال ابتلا در این افراد با افراد سالم برابر شده است. آنچه به عنوان عامل ثابت شده در احتمال ابتلا و شدت بیماری مطرح می شود میزان مواجهه افراد است. فردی كه میزان مواجهه را كنترل می كند احتمال ابتلا را حتی با داشتن بیماری زمینه ای كاهش می دهد.
دكتر اسلامی نژاد در مورد افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر در جوان تر ها گفت: به تجربه دیده ایم چون داروی ثابت شده ای برای درمان نداریم بیماری سیر خود را طی می كند و اگر قرار باشد در فردی بیماری پیشرفت كند پیشرفت خواهد كرد و آنچه تیم درمان انجام می دهند این است كه بیمار را در دوره بیماری مراقبت می كنند تا نارسایی تنفسی را تحمل كند و دوره بیماری را پشت سر بگذارد. موضوع مهم این است كه بیماری زایی به جز این كه ماحصل اثر ویروس است نتیجه پاسخ بدن به آن می باشد. پاسخ بدن می تواند سبب ایجاد واكنش التهابی شدید شود و این واكنش هر چقدر شدیدتر باشد اندام ها و ارگان های بیشتری را درگیر می كند و عوارض بیشتری را ایجاد می نماید. بنابراین احتمال ابتلا و شدت بیماری وابسته به میزان مسائل ژنتیكی است و اگر فرد جوانی دارای استعداد ژنتیكی باشد ممكن است به شدیدترین نوع بیماری مبتلا شود.

دسترسی سریع