نظارت بر ساختمان‌هایی با تغییر كاربری باید بیشتر شود

شهردار منطقه‌ی یك تهران گفت: متاسفانه تهران شاهد حادثه‌ی ناگواری بود و علت اصلی انفجار در كلینیك سینا اطهار شمال تهران در دست بررسی است و مقام قضایی و همكارانمان در سازمان آتش نشانی در حال تحقیق روی این حادثه و علل بروز آن هستند.

1399/04/17
|
12:45

سیدحمید موسوی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران در 16 تیرماه اظهار داشت: این مجموعه با كاربری مسكونی در سال 84 پایان كار گرفته است و پس از آن نیز بخش پزشكی مبادرت به راه‌اندازی این مركز می‌كند.
وی بیان داشت: به هیچ عنوان یك ساختمان با كاربری مسكونی نمی‌تواند جوابگوی نیازهای یك مركز درمانی باشد. شهرداری از سال 94 مرتبا اخطارهایی را برای مدیریت این مركز پزشكی ارسال كرده و خواستار رسیدگی به وضعیت این ساختمان از سوی آنان بوده است.
شهردار منطقه‌ی یك تهران گفت: متاسفانه هیچ توجهی به اخطارهایی كه سازمان آتش نشانی داده است در پرونده ی این مركز وجود ندارد و نهایتا شاهد این اتفاق دردناك بودیم.
گفتنی است؛ نشت گاز و اتصال كابل برق از سوی مدیرت بحران استان تهران علت اصلی این حادثه گزارش شده است و در جای دیگر اشاره شده كه هرگونه كمی و كاستی مربوط به خود ساختمان است.

موسوی گفت: ما اگر حادثه را به دو بخش تقسیم كنیم یعنی برای احداث یك ساختمان درمانی و بهره برداری از آن نخست باید مجوزهای لازم برای كاربری‌های مختلف كسب شود. مصوبات زیادی برای این تعییر كاربری‌ها ارایه شده و این ضعفی است كه بر شهرداری وارد است و باید نسبت به رفع آن تلاش شود.
وی افزود: بعدها با توجه به توسعه‌ی خدمات درمانی، پزشكان پیگیر تغییر كاربری ساختمان‌ها شدند تا جایی كه در سال 1366 ماده واحده‌ای به قانون اضافه می‌شود كه بر اساس این ماده پزشكان مجاز شدند در فضاهای مسكونی فعالیت كنند. این مراكز قاعدتا باید موافقت و پروانه‌ی بهره‌برداری را از متولی مربوطه كسب كنند.

شهردار منطقه‌ی یك گفت: در مرحله‌ی ساخت و راه‌اندازی، بحث موافقت اصولی و بهره‌برداری از موارد مهمی است كه باید توسط بهداشت و درمان ارایه شود. در آنجا باید تمامی موارد برای اجرای درست فعالیت بازبینی شده و زیر نظر گرفته شود و ناظران بر بخش ایمنی بر نقشه‌های این مراكز نظرات اساسی خود را اعمال كنند. همچنین در قسمت بهره‌برداری، قانون كاملا مشخص كرده كه در حین كار و زمان انجام فعالیت بازرسان وزارت كار و بهداشت و درمان باید مستمر از این مكان‌ها بازدید كنند و مسائل ایمنی را مورد توجه قرار دهند و تخلفات را سریعا به مراجع قضایی اطلاع دهند.

موسوی گفت: در حال حاضر ما 26 مركز سونوگرافی، 6 مركز پزشكی هسته‌ای، 27 مركز فیزیوتراپی، 98 داروخانه، 75 درمانگاه، 14 بیمارستان، 35 آزمایشگاه و 43 ساختمان پزشكان در منطقه‌ی یك تهران داریم كه عمدتا در فضاهای مسكونی فعالیت دارند.
وی تاكید كرد: بعد از حادثه‌ی پلاسكو مصوبه‌ای در شورای شهر به عنوان بهبود و توسعه‌ی خدمات ایمنی و آتش نشانی در شهر تهران تدوین شد كه بر اساس آن كمیته‌های ایمنی مناطق تشكیل شدند و منطقه‌ی یك به تنهایی در سال 98، تعداد 358 پرونده را مورد رسیدگی قرار داد و 107 پرونده خطر بالا داشتند و 171 پرونده نیز خطرپذیر بودند و 25 پرونده شرایط حاد داشتند و تا كنون 18 مورد این ساختمان ها كاملا ایمن‌سازی شده است.


مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع