رسانه ها مجلس را رصد كنند تا به بیراهه نرود

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره‌ی دهم ریاست جمهوری در ارتباط با جایگاه فرهنگ در جامعه و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از فعالیت‌های فرهنگی با پشت صحنه‌ی رادیو تهران صحبت كرده و از لزوم توجه دولتمردان به فرهنگ گقت.

1399/04/16
|
14:22

وی در گفتگو با مصطفی امامی، مجری پشت صحنه‌ در شبانگاه 15 تیر بیان داشت: متاسفانه این روزها فرهنگ و هنر در حاشیه است و اولویتی برای مسئولان ندارد. نمونه‌ی بارز آن هم نارضایتی برخی از نمایندگان برای انتخابشان در كمیسیون فرهنگی است.

نماینده‌ ی مجلس شورای اسلامی در دوره‌ی پنجم گفت: یك مدیر فرهنگی باید تلاش كند مسائل فرهنگی را به عنوان مسائل اول كشور مطرح كند. هنر باید در خدمت امید به جامعه باشد.

وی در واكنش به گفته های مجری برنامه كه فیلمهای جدید ایرانی را بیشتر غم انگیز و پر از دردسرهای اجتماعی عنوان كرد گفت: نباید فیلم‌ها تنها به این شیوه ساخته شده و فیلم‌سازان به سیاه‌نمایی بپردازند. البته ما انتظار نداریم هنر كشورمان توجیه گر فعالیتهایمان باشد اما بهتر است همه‌ی مسائل در قالب هنر گفته شده و بیشتر به نشاط مردم و هویت ایرانی اسلامی آنان توجه شود.

حسینی تاكید كرد: حتی مسئولان می‌توانند بسیاری از مشكلات اقتصادی را با جریان سازی فرهنگی حل و فصل كرده و بر لزوم فرهنگ‌سازی تاكید كنند.
وی افزود: محور فعالیت‌های فرهنگی و هنری و رسانه ای كشور باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و در قانون هم این جایگاه دیده شده است. وقتی نهادها و سازمان‌های متنوع كار فرهنگی می‌كنند باید تقسیم كار بینشان حاكم باشد تا مشكلی برایشان پیش نیاید. متولی اصلی فعالان در تك تك رشته‌های این عرصه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است زیرا تمامی افراد باید مجوزهای فعالیتهای فرهنگی و هنری خود را در عرصه‌هایی مانند كتاب، تئاتر، فیلم و ... از وزارت فرهنگ دریافت كنند.
این سیاستمدار گفت: به جز ارایه‌ی مجوز، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی نیز بر عهده‌ی این نهاد است . بنا نیست كه خود وزارت فرهنگ تصدی‌گری انجام بدهد و بهتر است كارها به افراد متخصص در رشته‌های مختلف حوزه‌ی فرهنگ سپرده شود.

وی در واكنش به این سوال كه چرا در حال حاضر مركزی به نام سازمان سینمایی داریم و در موازات آن خانه‌ی سینما نیز فعالیت دارد گفت: باید میان این مراكز و اجتماعات تعامل وجود داشته باشد تا از بروز مشكلات جلوگیری و موازی كاری جلوگیری شود.
وزیر فرهنگ احمدی نژاد در ارتباط با حوزه‌ی روزنامه‌ها و رسانه‌های مكتوب كه تیراژشان پایین‌تر آمده است افزود: روزنامه‌های ما بیشتر نقش اطلاع رسانی داشتند و اطلاع رسانی سریعا در فضای مجازی پخش می‌شود و نیازی نیست فردی برای خواندن اخبار تا فردا صبر كند. اگر نشریات و روزنامه‌های ما به صورت تخصصی در رشته‌ای خاص وارد شده و مطالبی مفید را برای عده‌ای خاص منتشر می‌كردند هرگز تیراژ روزنامه‌ها پایین نمی‌آمد هرچند كه نمیتوان تبعات دنیای جدید را نیز در این میان بی‌تاثیر خواند.
وی خاطرنشان كرد: فضای مجازی و تكنولوژی، آثار و تبعات خودش را در حوزه‌های مختلف باقی گذاشته و این مساله در حوزه‌ی‌كتاب نیز نمود داشته است. اما به این معنا نیست كه مردم از مطالعه فاصله گرفته اند. اتفاقا مردم معلومات سهل الوصول‌تری را می‌توانند در اینترنت جستجو كنند و این دلیلی بر دور شدن مردم از مطالعه نیست.

حسینی در رابطه با اینكه چرا لایوهای اینستاگرامی در روزهای شبه‌قرنطینه‌ی كشور سر و صدایی زیاد داشت و كاربران بسیاری را در فضای مجازی جذب خود كرده بود گفت: عوامل متعدد دست به دست هم داد و مردم به دلیل آنكه فراغت بیشتری به نسبت گذشته داشتند بیشتر به اتفاق‌های مجازی و سرگرمی‌های اینستاگرامی توجه كردند. در فضای مجازی جاذبه‌های زیادی وجود دارد و زنده بودن برنامه‌ها از مهمترین آنهاست. ضمنا این افراد یك شبه صاحب دنبال كننده و به اصطلاح فالوور نشده‌اند. همچنین محدودیت‌ی هم در این فضا وجود ندارد و فعالان اینستاگرامی می‌توانند تعداد بیشتری از مردم را جذب خود كنند.
وی با اشاره به اینكه اشكال از ما هم هست گفت: ما گاها نمی توانیم حرف‌های منطقی را به صورتی جذاب برای نسل جوان بیان كنیم و این مساله سبب جذب شدن آنها به صفحات اینستاگرامی می‌شود كه بدون خطر قرمز و توجه به محدودیت‌های یك جامعه فعالیت دارند.

وزیر سابق ارشاد در ارتباط با نامزد شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: بنده از شهر تهران برای انتخابات در مجلس نامزد شدم اما چون نمایندگان شهر تهران به صورت گروهی رای می‌آورند و دوستان بنده را در لیستشان قرار ندادند نهایتا برای نمایندگی در این دوره از مجلس شورای اسلامی نتوانستم در خدمت مردم باشم.
وی افزود: به نظرم بحث شایسته سالاری در این میان مطرح نبود و افرادی را می‌خواستند كه با دیدگاه‌هایشان جور در بیاید و در مجلس هم رای آنان باشند و امثال ما را كه مستقل عمل می‌كردیم برنمی‌تابیدند. البته در مجموع خوشحالم كه تحولی در مجلس ایجاد شد و نیروهای انقلابی از سراسر كشور در مجلس گرد هم آمدند ولی حواس جامعه باید به مجلس باشد و رسانه‌ها مستمر فعالیت نمایندگان را رصد كنند تا آنان از مسیر اصلی خودشان فاصله نگیرند.
حسینی گفت: نقد همیشه باید برای نهادهای حاكمیتی وجود داشته باشد و همین نقدها می‌تواند نگاه‌ها را به سمت مسئولان سوق داده و آنان را متوجه كند كه نباید از راه اصلی خود كه همان خدمت به مردم است منحرف شوند.
وی خاطرنشان ساخت: همچنین این رصدها می‌تواند كمك كند تا مجلس در جایگاه اصلی خود كه همان راس امور مملكت‌داری است قرار بگیرد و دعواهای جناحی بر این مجلس جوان و انقلابی مستولی نشده و آنان را در مسیر رسیدن به هدف به بیراهه نكشاند.

این سیاستمدار ایرانی در بخشی دیگر از گفتگوی خود به بیشتر اهمیت دادن دولت به مسائل فرهنگی اشاره كرده و گفت: در تمامی سفرهای استانی، فرهنگ مورد توجه قرار می‌گرفت و كارگروه فرهنگی برای تك تك استانها برگزار می‌شد. تمامی این كارگروه‌ها با حضور مسئولان فرهنگی و هنری استان و حضور شخص رییس جمهور انجام می‌گرفت و برای فرهنگ وقت گذاشته می‌شد.

امامی مجری پشت صحنه از وزیر دولت دهم پرسید با توجه به سبك زندگی‌های امروز و دسترسی به اخبار سهل الوصول‌تر اگر وزیر فعلی در دولت آقای روحانی بودید اولویت خود را به چه حوزه هایی از فرهنگ معطوف می‌كردید؟
وی گفت: در دوره‌ی وزارت خودم، مرتب رصد می‌كردیم كه مردم اوقات فراغت خودشان را چگونه می‌گذرانند. به طور طبیعی موسیقی همیشه مورد توجه مردم بوده است اما وزارت ارشاد نیز باید توجه كند موسیقی با اخلاقیات و شأن جامعه و باورهای ما مرتبط باشد. با توجه به همین تحقیقات هر سال اولویت‌هایی را تعیین می‌كردیم كه اگر در حوزه‌ای خاص فیلم ساخته بشود از فیلمساز و عواملش حمایت ‌كنیم. اگر در این دوره نیز وزیر بودم با همین روش جلو می‌رفتم.

مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع