رادیو سلامت-پاسخگو اهمیت سالمندی سالم و تاثیر آن در تقویت سیستم ایمنی

سالمند سالم به معنای سالمند بدون بیماری نیست. سالمندی كه بیماری زمینه ای دارد هم می تواند سالمند سالمی باشد.

1399/04/16
|
13:47

دكتر ژاله زندیه (متخصص طب سالمندی) در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت از اهمیت سالمندی سالم و تاثیر آن در تقویت سیستم ایمنی و مقابله با ویروس كرونا گفت
ایشان عنوان كرد: سالمند سالم به معنای سالمند بدون بیماری نیست. سالمندی كه بیماری زمینه ای دارد هم می تواند سالمند سالمی باشد. به عبارتی سالمندی سالم است كه بهترین كیفیت زندگی را با وجود بیماری داشته باشد.
وی ادامه داد: سالمند ممكن است با افزایش سن وضعیت های پزشكی مختلف و بیماری های زمینه ای نظیر دیابت، چربی خون، فشارخون بالا را تجربه كند. آنچه در سالمندی سالم اهمیت دارد این است كه بیماری های زمینه ای تحت كنترل باشد. در این صورت می توان سالمند را به عنوان سالمند سالم در نظر گرفت. در این شرایط سیستم ایمنی هم عملكرد درستی خواهد داشت.
دكتر زندیه از قطع خودسرانه داروهای ضروری در سالمندان اظهار نگرانی كرد و گفت: متاسفانه عده زیادی از سالمندان داروهای خود را قطع كرده اند و به پزشك هم مراجعه نمی كنند. این موضوع منجر به ایجاد مشكلات جدیدی برای آنها شده است. ترس از كرونا نباید باعث قطع داروها شود. اگر سالمندی بیماری مزمن دارد حتما باید تحت نظر باشد یا حداقل به صورت تلفنی با پزشك مشورت كند تا در صورت نیاز داروهای خود را تمدید نماید. در ضمن در صورت نیاز حتی الامكان به مراكز درمانی خلوت مراجعه نماید.
متخصص طب سالمندی اظهار كرد: نیاز است سالمند به لحاظ روانی هم تحت كنترل باشد و دچار استرس، ترس اضطراب و افسردگی نشود. چون اضطراب و ترس منجر به ترشح بیش از اندازه هورمون كورتیزول می شود و بدین ترتیب سیستم ایمنی تضعیف شده و امكان ابتلا به بیماری كووید 19 افزایش پیدا می كند. بنابراین سالمندان ضمن حفظ آرامش خود در صورتی كه از داروهای روانپزشكی استفاده می كنند باید مصرف داورها را ادامه دهند و اگر دچار مشكل هستند حتما با روانپزشك یا روانشناس مشورت نمایند.
وی برای تقویت سیستم ایمنی به سالمندان توصیه كرد: تغذیه سالم داشته باشند یعنی از همه گروه های غذایی به ویژه سبزی ها و میوه های متنوع در حد اعتدال مصرف كنند، تحرك داشته باشند، مراقب افزایش وزن باشند ورزش و پیاده روی را فراموش نكنند. مصرف دخانیات را ترك كنند. ارتباطات خود را از طریق شبكه های مجازی حفظ نمایند و اگر بیماری زمینه ای دارند آن را درمان كنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مورد مصرف مولتی ویتامین ها هم گفت: مصرف مولتی ویتامین ها در این شرایط در سالمندان نباید به صورت روتین انجام شود. استفاده از مولتی ویتامین به صورت خودسرانه حتی ممكن است عوارض سوئی هم برای سالمند ایجاد كند و این ویتامین ها تاثیری در پیشگیری از ابتلا به كووید 19 ندارند.
دكتر زندیه در پایان تاكید كرد: سالمندان باید هر نوع علامت جدید را جدی بگیرند. به عنوان مثال گاهی سالمند دردی را در قفسه سینه احساس می كند و نسبت به آن بی تفاوت است در شرایطی كه ممكن است این علامت هشداری برای یك اتفاق حاد قلبی چون سكته قلبی باشد.

دسترسی سریع