نگاهی به فرهنگ غذایی خراسان جنوبی در ترانه باران

شنوندگان رادیو فرهنگ دوشنبه 28بهمن ماه در برنامه «ترانه باران» با فرهنگ غذایی مردم در خراسان جنوبی آشنا می شوند.

1398/11/28
|
13:47

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ , مستند پژوهشی ترانه باران كه هر روز ساعت 12:30 به مردم شناسی، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و آواها و نواهای استانی می پردازد گزارش مستندی از مردم خراسان جنوبی و طرز تهیه ترشی آن منطقه برای شنوندگان پخش می كند.
گرچه كمی بیش از یك دهه است كه خراسان جنوبی به استانی مستقل تبدیل شده است، اما تاریخ، سنت و فرهنگ این خطه از ایران قدمتی دور و دراز دارد. این استان هم مانند هر استان دیگری فرهنگ غذایی مخصوص به خود را دارد و دركشور ما ایران، پیدایش و مصرف انواع ترشی به زمان ماد ها بر می گردد و به صورت صنعتی حدود 70 سال می باشد كه كارخانجات در این حوزه شروع به فعالیت كرده اند.
با توجه به پهناوری كشورمان ایران، هر منطقه انواع ترشی مخصوص خودش را تولید و مصرف می كنند ، بر اساس سلیقه در هر ترشی مواد، اضافه و كم می شود.
ترانه باران به سردبیری و تهیه كنندگی؛ حسین مشفق قاسم آباد و نویسندگی اعظم جمالی گشتی از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ریف 106 مگاهرتز و موج ای ام ردیف 585 پخش می شود. .

دسترسی سریع