در مصاحبه با حسین كنعانی مقدم؛ شعارهای پوپولیستی انتخابات را از مسیر خود منحرف می كند

كنعانی مقدم از ضرورت ایجاد شعاروشعور در مردم سخن گفت: نباید با ایجاد یك فضای هیجانی مردم را وارد عرصه انتخابات كنیم؛ شعارها و تبلیغات پوپولیستی نباید در انتخابات موجود باشد.

1398/11/02
|
13:31

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت وگو در خصوص رابطه معنا دار احزاب و انتخابات با دكتر حسین كنعانی مقدم كارشناس مسائل سیاسی به صورت تلفنی گفتگو كرد.

حسین كنعانی مقدم در مصاحبه با برنامه "بدون خط خوردگی" رادیو گفت وگو با بیان اینكه یكی از پایه های مردم سالاری دینی كه در قانون اساسی به آن توجه شده، مشاركت سیاسی مردم در تعیین سرنوشت كشور از طریق انتخابات و رای دادن است، گفت: رای دادن یك حق شهروندی و از حقوق عامه است زیرا این رای می تواند در تصمیم سازی های كشور تاثیر گذار باشد و باید مجلس قوی و قدرتمند داشته باشیم.

وی درباره احزاب نیز توضیح داد و اظهار كرد: احزاب به عنوان یك پل ارتباطی بین مردم و حاكمیت، نقش مهمی در تصمیم سازی های كشور و همچنین ساختار و اراده سیاسی كشور دارند زیرا احزاب می توانند مطالبات مردم را تبدیل به برنامه كنند و برنامه ها را از طریق انتخابات و معرفی نامزدهای انتخاباتی به مردم، مطالبات را پیگیری كنند.

این كارشناس مسائل سیاسی اشاره كرد: احزاب سعی می كنند در فصل انتخابات با ارائه برنامه های خودشان و معرفی نامزدهای انتخاباتی، مشاركت سیاسی مردم را معنا دارد كنند تا اینگونه نباشد كه مشاركت سیاسی فقط برای رفع تكلیف و رای دادن صرف باشد. رای باید توسط برنامه ریزی هایی كه توسط احزاب انجام می شود، صورت بگیرد و مردم بر اساس معرفی احزاب، اصلح را انتخاب كنند.

كنعانی مقدم در ادامه از ضرورت ایجاد شعار و شعور در مردم برای انتخابات گفت و اظهار كرد: هر دو باید با هم همراه باشد و نباید با ایجاد یك فضای هیجانی مردم را وارد عرصه انتخابات كنیم؛ شعارها و تبلیغات پوپولیستی نباید در انتخابات وجود داشته باشد زیرا در این صورت، مردم خواهند دید، هیچ كدام از نمایندگانی كه رای آوردند، پاسخگو نیست و مطالبات مردم هیچ گاه مطرح نمی شود.

وی تاكید كرد: مشاركت مردم باید مستمر باشد یعنی قبل، حین و پس از انتخابات و به عنوان دیده بان حقوق ملت، حضور فعال داشته باشند تا از حقوق خودشان دفاع كنند.

كنعانی مقدم با اذعان به اینكه فرهنگ تحزب و حزب گرایی در ایران نهادینه نشده است، عنوان كرد: احزاب قوی و قدرتمند در ایران شكل نگرفته است و با وجود آنكه بیش از 200 حزب داشتیم اما پس از اصلاحاتی كه اخیرا صورت گرفت، این تعداد به 120 حزب كاهش پیدا كرده است و تعدد و فراگیر نبودن احزاب باعث ایجاد مشكل می شود.

دسترسی سریع