صادقی شاهدانی در گفتگو با رادیو اقتصاد: مردم را بیشتر در اقتصاد دخالت دهید

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: دولتمردان تا جایی كه امكان دارد باید مردم را بیشتر در اقتصاد دخالت دهند و از ظرفیت های مردمی در این زمینه به احسن وجه استفاده كنند.

1398/11/01
|
13:46

«مهدی صادقی شاهدانی» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با موضوع بررسی مولفه های اقتصادی قوی و مستقل افزود: برای تقویت اقتصاد كشور باید چند محور مورد توجه قرار گیرد ودر صحنه اجرایی این محور ها به خوبی عملیاتی شود.

وی اظهارداشت: ظرفیتی كه نفت دارد همانند گذشته دیگر نمی توان ازاین ظرفیت استفاده كرد با توجه به محدودیت های كه وجود دارد باید یك پشتوانه دیگری را جایگزین نفت كرد كه آنهم پشتوانه مردمی است یعنی تا جایی كه امكان دارد مردم را بیشتر در اقتصاد دخالت داد و از ظرفیت های مردمی به بهترین وجه استفاده كرد و به یك معنا بحث مردمی كردن اقتصاد باید به عنوان یك مسئله جدی و راهبرد اساسی در كشور مطرح باشد.

وی همچنین اظهارداشت: بطوركلی تا جایی كه امكان پذیر است باید بتوان از پشتیبانی های مردمی در اقتصاد برخوردار شد.

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: برای محیط كسب و كار باید شرایطی فراهم شود كه مردم خیلی به سهولت بتوانند به محیط كسب و كار وارد شوند و به مدد اقتصاد برخیزند و همچنین در حیطه های مختلف اقتصاد نقش خود را ایفا كنند.

وی افزود: یكی از كارهای كه مردم می توانند انجام دهند اینكه در كنار دولت همكاری های خود را تعریف كنند.
صادقی شاهدانی تصریح كرد: اگر یك اقتصادی پشتوانه مردمی داشت و خیلی از فعالیت های اقتصادی بوسیله مردم دنبال شد این اقتصاد یك اقتصادی قوی است.

وی ادامه داد: اقتصادی ضعیف است كه سهم دولت در آن بسیار قابل توجه است و مردم آنطوری كه باید و شاید در اقتصاد دخالت ندارند.

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: مردم باید دخالت حداكثری در اقتصاد كشور داشته باشند از جهت اینكه باید تصدیگری های اقتصادی را برعهده گیرند و امور حاكمیتی بایستی برعهده دولت گذاشته شود.

وی افزود: دولت باید مسیر را برای فعالان اقتصادی هموار ساز یعنی سیاست گذاری های مناسب داشته باشد و همچنین برای مشاركت هرچه بیشتر مردم در حیطه های مختلف اقتصادی به معنای واقعی بستر سازی كند.

صادقی شاهدانی اظهارداشت: برای مشاركت دادن مردم در اقتصاد ابتدا باید دید علت اینكه مردم كمتر در اقتصاد مشاركت می كنند چیست؟

وی تصریح كرد: گلایه ای كه در شرایط حاضر مردم دارند اینكه فرآیند صدور مجوزها طولانی، هزینه بر و به یك معنا راه اندازی كسب و كار ها در جامعه بسیار سخت و دشوار است.

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: برای مشاركت دادن مردم در كسب و كارها باید فرآیندها اصلاح و شرایط محیط كسب و كار بهبود یابد.

وی افزود: شرایط را به جهت سهولت كسب و كار بایستی متفاوت از گذشته تعریف و باید به مردم بیشتر اعتماد كرد.

صادقی شاهدانی اظهارداشت:مجوز های كسب و كار را باید به گونه ای تعریف كرد كه تعداد مراحل غیر ضروری برای صدور حذف شود در این صورت مردم انگیزه بیشتری برای ورود به حطیه های مختلف كسب و كار پیدا خواهند كرد.

وی با تاكید بر اینكه كسب و كارها باید بازار داشته باشند، گفت: مشكل اغلب كسب و كارها در جامعه اینكه فاقد بازار مناسب هستند.

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: راهبرد برونگرایی كه در اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته می خواهد به همین نكته اشاره كند.

وی اظهارداشت: بطوركلی نه تنها باید زمینه های بازار داخل را به نحوی فراهم كرد كه تولیدكنندگان كالای ملی و داخلی به راحتی بتوانند در این بازار با كمترین هزینه معاملاتی اقلام تولیدی خود را عرضه كنند بلكه باید به بازار های خارج هم توجه كرد.

صادقی شاهدانی ادامه داد: ایران در منطقه ای قرار دارد كه نزدیك به 600 میلیون نفر جمعیت دارد و همینطور سالانه چهار هزار میلیارد دلار تبادل كالا و خدمت در این منطقه صورت می گیرد.

وی گفت: متاسفانه سهم ایران از بازار منطقه در حد دو تا سه درصد بیشتر نیست بنابراین باید شرایطی برای تولیدكنندگان فراهم كرد كه علاوه بر عرضه كالای خود در داخل بتوانند در بازارهای بین المللی نیز خوش بدرخشند.

رئیس دانشكده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: بازار بین المللی شرایط پایداری را برای تقاضای كالا و خدمات فراهم و در عین حال باعث می شود جنبه تقاضای بازار تقویت شود حال وقتی جنبه تقاضا بازار تقویت می شود در این صورت می توان گفت یك اقتصاد قوی خواهیم داشت.

وی اظهارداشت: اقتصادی قویست كه چیزی كه تولید می شود روی دست تولید كننده نماند.

وی در ادامه یادآورشد: بحث بازار و پایداری در تقاضا یك عنصر بسیار اساسی است كه باید مجموعه حاكمیت به این مهم توجه كند.

«حجت الله عبدالملكی» استاد دانشگاه نیز در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد گفت: برخلاف تصور عمومی علت اصلی تحریم های غربی ظرفیت های بسیار بالایی كه اقتصاد ایران دارد نه بن مایه های ضعیف این اقتصاد!

وی افزود: بطوركلی در دوره پس از انقلاب اسلامی جنگ تمدنی جدی بین تمدن غرب و تمدن اسلامی شكل گرفت كه در تقابل های تمدنی اقتصاد در كنار فرهنگ و علم به عنوان یكی از سه ركن اصلی مطرح است.

این استاد دانشگاه گفت: غربی ها در دوره پس از انقلاب وقتی دیدند در زمینه فرهنگی و علمی در داخل جمهوری اسلامی حركت های مثبت و رو به رشدی آغاز شده و در حال تسری به كشورهای منطقه و حتی به نوعی در كشوهای غربی است چون موفق نشدند جلوی این حركت را بگیرند امیدوار شدند از طریق جنگ اقتصادی بیایندو مانع به فعلیت رسیدن ظرفیت های اقتصادی شوند به واسطه اینكه اگر آن قدرت اقتصادی بالقوه ای كه ایران دارد به فعلیت واقعی برسد شكل گیری تمدن نوین اسلامی و از بین رفتن تمدن غرب طی دهه های آینده اتفاق خواهد افتاد به همین جهت خود غربی ها تحلیل می كنند به این دلیل باید با اقتصاد ایران نبرد كرد كه این اقتصاد ظرفیت های بزرگی دارد و برای اقتصاد و تمدن غرب یك تهدید بزرگ محسوب می شود.

وی افزود: این اقتصاد با وجود تمامی دشمنی هایی كه از همان سال 1358 شروع شد تاكنون حركت های خیلی مثبت و جدی را تجربه كرده و قدرت قابل توجهی را به دست آورده است.

عبدالملكی بیان داشت: حقیقت قضیه اینكه از سال های 1388 و 1389 كه تحریم ها تشدید شد قدرت اقتصاد ایران روز به روز بیشتر هم شده است.

وی در ادامه یادآورشد: اقتصاد ایران یك اقتصاد قوی است ودر مقابل تحریم های غربی بسیار تاب آور است و خیلیی از رسانه ها و ناظران خارجی به این معنا اذعان دارند.

برنامه «رهیافت» كاری از گروه كشاورزی شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 20 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «حمید رضا كجوری» با هدف تبیین سخنان روز رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور كارشناسان و تحلیل گران اقتصادی در قالب گفتگو محور و برنامه تركیبی بر اساس تمامی بندهای اقتصاد مقاومتی بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می‌توانند به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع