از رادیو گفت و گو بشنوید؛ واكاوی چالشهای مدیریت بحران در پایتخت

گفتگوی اجتماعی قصد دارد تا در برنامه بیست و نهم مهر با حضور كارشناسان به بررسی چالشهای مدیریت بحران در پایتخت بپردازد.

1398/07/29
|
10:38

به گزارش روابط عمومی رسانه ملی، بررسی عوامل تاثیرگذار در تحقق سبك زندگی ایرانی، اسلامی در حوزه‌های اجتماعی، نقد و بررسی عملكرد سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با حوزه‌های اجتماعی، آسیب‌شناسی اجتماعی و بررسی عوامل و دلایل دخیل در آن و ارائه راهكارهای قابل اجرا در خصوص ساماندهی حوزه‌های اجتماعی، از جمله موضوعاتی است كه در گفتگوی اجتماعی شبكه رادیویی گفت و گو مورد توجه قرار می‌گیرد.

این برنامه كه تلاش می‌كند تا به تحلیل و موشكافی جدیدترین موضوعات حوزه اجتماعی كشور بپردازد، در برنامه بیست و نهم مهر با حضور دكتر حمیدرضا خانكه(رئیس مركز تحقیقات سلامت در حوادث، بلایا و قائم مقام سازمان اورژانس كشور در مدیریت بحران)، رامین رادنیا(مدیر پرتال سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران) و دكتر حسن لطفی(عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی) موضوع چالشهای مدیریت بحران در پایتخت را بررسی می كند.

وجود یك نقشه راه و راهبرد مناسب در حوزه مدیریت بحران كشور سبب می‌شود تا بسیاری از مشكلات فعلی مرتفع گردد و این امر میسر نمی‌گردد مگر با آینده‌پژوهی؛ درحقیقت آینده‌پژوهی در عرصه مدیریت بحران، كمك می‌كند تا از راه شناسایی و پیش‌بینی مخاطره‎ها و تهدیدها سناریوهای محتمل، تدوین گردد و سازمان برای مقابله با آن‌ها همواره آماده باشد.

رویكرد آینده‌پژوهانه به بحران‎ها موجب می‌شود تا بودجه‌ریزی مؤثرتر، عملكرد قابل‌قبول‌تر و آمادگی بالاتری به‌وجود آید؛ آمادگی سازمانی (به‌ویژه در سازمان‌های امدادی) و جلوگیری از غافلگیری، مهم‌ترین اصل در به حداقل رساندن و كاهش اثرات سانحه است اما آنچه كه در چندسال گذشته شاهد آن بوده‎ایم، نبود برنامه‌های بلندمدت و آینده‌نگرانه و بدتر از آن غرق شدن در روزمرگی سازمانی و نهایتا غافلگیری و عملكرد ضعیف است.

شاید به جرأت بتوان گفت كه هماهنگی، مهم‌ترین عنصر مدیریت بحران به حساب می‌آید؛ بحران‌های پیشین نشان داده است كه حتی اندكی سرمایه‌گذاری در حوزة هماهنگی، سبب واكنش‌های بهتر مدیران بحران شده است.

هماهنگی را می‌توان به‌صورت تلاش‌های مشترك چند وزارتخانه، سازمان یا نهاد مرتبط برای رسیدن به هدف یا مقصد مشخص تعریف كرد؛ بنابراین در بسیاری از كشورهای جهان، واكنش به تبعات سوانح و بحران‌های رخ‎داده با همكاری و همراهی سازمان‌های متعددی صورت می‌پذیرد.

در كشور ما نیز با رویكرد ایجاد نظام هماهنگ و یكپارچه مدیریت بحران، اقدام‌های فراوانی صورت گرفته است تا نظام مدیریت بحران كشور، گام‎به‎گام به سوی هماهنگ‌تر شدن حركت كند؛ در همین جهت، «قانون تشكیل سازمان مدیریت بحران كشور» نیز با محوریت هماهنگ نمودن سازمان‌های مرتبط تدوین شده است.

گفتگوی اجتماعی از شنبه تا چهارشنبه ساعت13:30 به مدت 60 دقیقه روی موج اف ام ردیف 5/103 مگاهرتز تقدیم مخاطبان فرهیخته رادیو گفت و گو می‌شود.

مخاطبان رادیو گفت و گو برای ارتباط با این برنامه و دیگر برنامه های این شبكه رادیویی می‌توانند با سامانه پیامكی 300001035 و شماره تماس 27861035 در ارتباط باشند.

دسترسی سریع