بهشتی پور در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: ایران در مسیر الحاق به اتحادیه اوراسیا

عضو شورای علمی مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) گفت: هم اكنون ایران در مسیر الحاق به اتحادیه اقتصادی اوراسیا قرار دارد.

1398/03/27
|
16:15

حسن بهشتی پور در گفتگو با رادیو اقتصادافزود: بطوركلی تاكنون 90 درصد كارهای مربوط به الحاق صورت گرفته و 10 درصد باقی مانده مربوط به این می شود كه اقتصاد ایران با اقتصاد كشورهای مانند روسیه، قزاقستان و روسیه سفید همگام شود.

وی همچنین اظهارداشت: كشورهای كه عضو این اتحادیه هستند در چهارچوب شوروی سابق یكسری مبادلاتی با هم داشته و خیلی مشكل ندارد اما ایران، هند و دیگر كشورهای برای وارد شدن به حوزه اتحادیه ارواسیا باید اقدامات زیادی انجام دهند تا بتوانند به تدریج مبادلات اقتصادی و تجاری خود را با اتحادیه مزبور گسترش دهند.

عضو شورای علمی مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) گفت: اتحادیه اوراسیا ابتدا بوسیله روسیه سفید و قزاقستان شكل گرفت و سپس به تدریج سایر كشورها مانند ارمنستان و قرقیزستان به این اتحادیه ملحق شدند.

وی ضمن اشاره به اینكه ایران و هندداوطلب عضویت در اتحادیه اوراسیا هستند، افزود: افغانستان از جمله كشورهایی كه تمایل به عضویت در این اتحادیه را دارد.

بهشتی پور تصریح كرد: تاجیكستان نیز هنوزبه عضویت اتحادیه اوراسیا در نیامده است.

وی گفت: گروه اقتصادی اوراسیا با این ایده شكل گرفته كه با حذف تعرفه های گمركی و حذف مالیات مضاعف برای صادرات و واردات از كشورها و همچنین امور بانكداری، ایجاد ال سی و حساب های بانكی در كشورهای هدف تسهیلاتی را فراهم كند كه رونق تجارت در بین این كشورها افزایش یابد و در عین حال حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی را تسریع كنند.

عضو شورای علمی مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) افزود: بطوركلی در دوره های جدید بحث اتحادیه های اقتصادی یك موضوعی كه می گوید كشورها اگر با یكدیگر همكاری كنند كمك زیادی به كاهش هزینه ها خواهد كرد و همچنین سرعت بخشیدن به مبادلات و رفع نیازهای متقابل كشورها ایده ای كه همكاری های منطقه ای را در كنار همكاری های بین المللی قرار می دهد و همینطور معتقد به اینكه كشورها به تنهایی نمی توانند به رشد اقتصادی برسند و لازمه دستیابی به چنین رشدی همكاری با سایر كشورهاست.

وی اظهارداشت: تمركز اصلی اتحادیه اوراسیا معطوف بر همكاری های اقتصادیست و مانند شانگهای نیست كه ابعاد امنیتی، نظامی و سیاسی را در برگیردبنابراین به نفع كشورهای منطقه بوده كه با همدیگر همكاری كنند.

بهشتی پور در ادامه یادآورشد: خوشبختانه كشورهای منطقه گام های اولیه را برداشته اند تا بتوانند به نوعی با یكجانبه گرایی آمریكا در صحنه اقتصاد جهانی مقابله كنند.

برنامه «روی خط بازار» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد بوده كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 11 به مدت 60 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی» با هدف ارائه یك تصویر بزرگتر و كاملتر و قابل درك از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می گیرد و علاقمندان می توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع