مجید نامی در گفتگو با رادیو اقتصاد خبرداد: حجم 2 میلیارد دلاری پوشاك قاچاق در كشور

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران از حجم بالای دو میلیارد دلاری پوشاك قاچاق در كشور خبر داد.

1397/11/30
|
10:33

مجید نامی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: این در حالیكه میزان واردات رسمی پوشاك به كشور سالی بین 40 تا 60 میلیون دلار بیشتر نیست.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش كه آیا قاچاق پوشاك با افزایش نرخ ارز همچنان مقرون به صرفه است، اظهارداشت: اتفاقی كه از ابتدای سال جاری در بحث افزایش نرخ ارز افتاده موجب شد تعداد قابل توجهی از فروشندگان پوشاك قاچاق فروشگاه های خود را جمع آوری و تعطیل كنند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران گفت: قاچاق پوشاك با این حال برای آنان جذابیت دارد چرا كه بسیاری از هزینه های تولید كنندگان داخلی مانند عوارض، مالیات و غیره را ندارند.

وی در ادامه با بیان اینكه واردات قاچاق پوشاك به كشور بیشتر از تركیه و چین صورت می گیرد، افزود: بطور مسلم قاچاق برای این دسته از افراد همچنان مقرون به صرفه است چون با كمترین هزینه وارد و در سطح بازارهای داخلی به راحتی عرضه و فروخته می شود.

نامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به طرح ساماندهی برندها و فروشگاه های عرضه كننده پوشاك خارجی در ایران اظهارداشت: این طرح از دو سال پیش در كشور آغاز شده است.

وی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی بازار پوشاك خارجی و همچنین كنترل بیشتربر وضعیت قاچاق و واردات در این حوزه دستورالعملی با كمك تمامی دستگاه های ذیربط و بخش خصوصی تهیه و ابلاغ كرده است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران افزود: نحوه فعالیت و در عین حال واردات برندهای خارجی پوشاك در ایران به خوبی در دستور العمل مزبور مشخص شده است.

وی اضافه كرد: طبق این دستور العمل نمایندگی و شعب شركت های خارجی پوشاك در ایران ضمن ثبت در سامانه مورد پیش بینی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین دریافت مجوز فعالیت باید دارای فروشگاه مشخص نیز باشند.

نامی بیان داشت: واردات پوشاك تمامی برندهای خارجی فعال در كشور بصورت رسمی از دیگر تاكیدات مهم این دستورالعمل است.

وی گفت: طبق قانون قرار بر این بود شركت های خارجی 20 درصد میزان واردات خود را به جهت حمایت از تولید داخلی در كشورتولید و همینطور نسبت به انتقال تكنولوژی اهتمام ورزند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران افزود: پس از ابلاغ دستور العمل مزبور 60 برند خارجی پوشاك برای ثبت نمایندگی در كشور اقدام كردند.

برنامه «نود و هشتی ها» كاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه كنندگی «مهرگان سوادكوهی و مهدی شیار» از شنبه تا پنجشنبه ساعت 17 به مدت 85 دقیقه با هدف اطلاع رسانی درباره موضوعات اقتصادی با جلب مشاركت و تعامل مخاطبان و ارتقای فرهنگ اقتصادی با تاكید بر اقتصاد مقاومتی و ترویج سبك زندگی اسلامی - ایرانی از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع