نایب رییس انجمن اقتصاددانان ایران: دولت سال آینده در قیمت بنزین تجدیدنظر خواهد كرد

بخشی گفت: سال آینده یكی از دشوارترین بودجه های چند دهه اخیر كشور را خواهیم داشت و دولت در مجبور به تجدیدنظر در قیمت بنزین می شود.

1397/09/19
|
15:44

لطفعلی بخشی، نایب رییس انجمن اقتصاددانان ایران، در برنامه گفت و گوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص جایگاه نفت در بودجه 98، اظهار كرد: هزینه بودجه پیشنهای برای سال آینده 433 هزار میلیارد تومان است كه از این میزان 144 هزار میلیارد تومان یارانه های نقدی و مستقیم دولت و 211 هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد است كه جمعا 355 هزار میلیارد تومان می شود، لذا تمام بودجه صرف حقوق دولت كاركنان دولت می شود.

وی با بیان اینكه بودجه عمرانی می تواند شغل و ظرفیت های ایجاد كند اما مغفول مانده است، افزود: بودجه عمرانی در سال 97، 62 هزار میلیارد تومان بوده است كه تاكنون كمتر از 30 هزار میلیارد تومان از این میزان اختصاص داده شده و برای سال آینده بودجه عمرانی 65 هزار میلیارد تومان درنظر گرفته شده است كه با تورم موجود در سالجاری و پیش بینی حداقل تورم 30 درصدی در سال آینده در واقع از 45 هزار میلیارد تومان از این بودجه در سال آینده استفاده خواهیم كرد.

نایب رییس انجمن اقتصاددانان ایران گفت: در حال حاضر هزاران طرح نیمه تمام در كشور موجود است كه دولت اعلام كرده قصد واگذاری این طرح ها را به بخش خصوصی دارد، اما با توجه به نگرش این بخش و ویژگی های موجود بعید است كه بخش خصوصی از این طرح ها استقبال كند چراكه چشم انداز ما بسیار منفی است.

بخشی ادامه داد: منابع دولت در بودجه از نفت، مالیات، درآمدهای كمرگی و تملك دارایی های سرمایه و فروش كارخانه های دولت است كه این 4 مورد با توجه به شرایط تحریمی و همچنین وضعیت اقصادی موجود در داخل كشور سال آینده به سختی تحقق می یابد.

نایب رییس انجمن اقتصاددانان ایران توضیح داد: مصارف بودجه همیشه تحقق می یابد اما درآمدها بودجه به سختی میسر می شود، لذا سال آینده یكی از دشوارترین بودجه های چند دهه اخیر كشور را خواهیم داشت و حداقل كسری بودجه سال آینده 50 درصد خواهد بود و دولت در سال آینده مجبور به تجدیدنظر در قیمت بنزین می شود.

وی در پاسخ به این سوال كه دولت در سال آینده چه راهكاری برای جبران كسری بودجه اتخاذ خواهد كرد، توضیح داد: در سال آینده دلار حاصل از فروش نفت به كشور باز نمی گردد و كشورها با پول محلی خودشان تسویه حساب می كنند و یا بخشی از آن را برای خرید كالاهای خاص به ما پرداخت می كنند و دولت نمی تواند با افزایش قیمت ارز كسری بودجه را جبران كند، در چنین مواردی روال دولت ها استقراض از بانك مركزی بوده است كه این امر تورم را افزایش داده و مشكلات دیگر به وجود می آورد.

دسترسی سریع