رئیس اتاق مشترك ایران و امارات: حذف دلار زیر چتر كشورهای عضو بریكس

رئیس اتاق مشترك ایران و امارات تاكید كرد: اگر بتوانیم با كشورهای عضو بریكس پیمان پولی چند جانبه قرار دهیم، با پول ملی خودمان عمل خواهیم كرد؛ در حقیقت حجم زیادی از مبادلات مان را از دلار خارج كردیم.

1397/09/19
|
15:48

مسعود دانشمند در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با اشاره به تبعات مبادلات اقتصادی با یك ارز واحد، گفت: وقتی كشوری اقتصاد را در حوزه یك ارز قرار می دهد، تصمیماتی كه كشور صاحب آن ارز می گیرد بر صادرات و واردات و همه فعالیت های اقتصادی اثر می گذارد. به همین دلیل، همه كشور ها تصمیم می گیرند به شكلی خود را از سلطه ارز خارج كنند.

وی با اشاره به پیمان های ارزی دو یا چند جانبه كشورها، بیان داشت: در حال حاضر با خارج شدن كشور ها از سلطه دلار، حجم مبادلات جهانی به 65 درصد كل مبادلات جهانی رسیده كه این عدد یك زمانی در حدود 85 تا 90 درصد كل مبادلات جهانی بود.

رئیس اتاق مشترك ایران و امارات با اظهار به اینكه كشورها سعی می كنند با ایجاد پیمان های ارزی دو جانبه و چند جانبه، خودشان را از حوزه دلار خارج كنند، یادآور شد: این مسئله را در حدود دو سال است كه به بانك مركزی پیشنهاد می دهیم تا این اقدام را انجام دهد. اگر بتوانیم این كار را انجام دهیم می توانیم ثباتی را خارج از تصمیم گیری های كه برای ما می شود در بازار داخلی خود به وجود بیاوریم.

وی تاكید كرد: هرچقدر كشور ها بتوانند با پیمان های پولی، دو جانبه و چند جانبه، خودشان را از هر ارز بیرون از محدوده خودشان خارج كنند و تبادلات شان را با ارز ملی شان انجام دهند و ثبات را به بازار خودشان برگردانند و بتوانند خودشان تصمیم گیرنده برای پول خودشان و بازار خودشان باشند، به اقتصاد ملی شان كمك می كنند.

دانشمند با بیان اینكه در حال حاضر دعوا بر سر دلار نیست، متذكر شد: باید بتوانیم برای كشور خود تصمیم گیرنده باشد. بنابراین روزی كه با آمریكایی ها مشكلی به وجود بیایید و آن ها در مبادلات را به روی كشور دوم ببندند، معضلات بسیار زیادی را برای آن كشور به وجود می آورند اگر از پیش تفكر نكرده باشند و راه های جایگزینش را به وجود نیاورده باشند.

وی در خصوص مبادلات ارزی در ایران پیشنهاد داد: اگر بتوانیم با كشورهای حوزه آ سه آن مثلا با یو آن چین مبادلات خود را انجام دهیم و كالاهایی كه صادر می كنیم، پولش را بر مبنای یو آن در آنجا نگه داریم و هر جنسی كه از چین و كشورهای حوزه آ سه آن می خریم بر مبنای یوآن خریداری كنیم، به ما كمك می كند كه از بازار دلار فاصله بگیریم و سپس ثباتی را در بازار خودمان به وجود بیاوریم.

رئیس اتاق مشترك ایران و امارات افزود: اگر بتوانیم با كشورهای عضو بریكس كه اقتصادهای نوظهور هستند یك پیمان پولی چند جانبه قرار دهیم كه آنچه را كه از آفریقای جنوبی و روسیه و برزیل می خریم بتوانیم با پول ملی خودمان عمل كنیم در حقیقت ما حجم زیادی از مبادلات مان را از دلار خارج كردیم و به پول ملی خودمان متكی كردیم. اگر بانك مركزی این تصمیم را جدی بگیرد و سریع تر عمل كند، در این صورت ثباتی را در اقتصاد خودمان بر می گرداند.

دسترسی سریع