مسعود زندی در گفت و گو با «روزنه»: احتمالِ بارانِ اسیدی در كشور بسیار كم است

زندی با تأكید بر نبود احتمال باران اسیدی در كشور گفت: باران اسیدی در كشورمان وجود ندارد و تنها اهواز و عسلویه كه مشعل های گازی زیادی دارند و نیروگاه هایی كه از مازوت استفاده می كنند، ظرفیت باران اسیدی دارند.

1397/09/19
|
15:18

مسعود زندی (رئیس مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست) درباره "باران های اسیدی" با ابراز امیدواری نسبت به اینكه در كشورمان گرفتاری ناشی از باران های اسیدی وجود ندارد، به برنامه «روزنه» رادیو گفت و گو اظهار داشت: اكسید ازت و گوگرد و احتراق مواد سوختی با میزان گوگرد بالا موجب باران اسیدی می شود و در كشورهایی كه زغال سنگ به عنوان سوخت اصلی استفاده می شود، مشكل باران اسیدی وجود دارد. در كشور ما نیروگاه ها تنها بخشی هستند كه بیشتر از سوخت استفاده می كنند و باران اسیدی در شرایطی كه از مازوت استفاده كنند، ایجاد می شود. در چند سال گذشته حدود 20 نیروگاه داشتیم كه قابلیت استفاده از مازوت داشته اند و سعی كردیم به جای مازوت از گاز استفاده كنند.

رئیس مركز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره مصداق های بارش اسیدی در كشور توضیح داد: مصداقی برای باران اسیدی در كشورمان وجود نداشته است و یكبار وقتی عراق به كویت حمله كرد و چاه های نفت را آتش زدند، جریان باد ابرها و آلاینده ها را آورد و ما باران اسیدی را به وضوح دیدیم؛ به جز این دیگر باران اسیدی مشاهده نشد، چون نه از زغال سنگ و نه از مازوت با حجم بالا استفاده می كنیم.

او با بیان اینكه در كلان شهرها معمولا بحث ذرات كمتر از 2,5 میكرون چالش ماست، افزود: خوشبختانه در هشت كلان شهر كشور نوعی از گازوئیل توزیع می شود كه میزان گوگرد آن برابر 50 ppm است.

زندی گفت: در مناطقی مثل عسلویه یا اهواز با مشعل های گازی زیاد ظرفیت باران اسیدی وجود دارد، اما در دیگر مناطق كشور مشكل باران اسیدی نیست و آلودگی ها به طور عمده مربوط به ذرات 2,5 میكرون است.

دسترسی سریع